21:00-től Pacers-Raptors, utána Hornets-Heat

0-2-ről kell szépítenie a Hornetsnek és a Portlandnek - tud-e válaszolni a Dallas és az Indiana?

Indiana Pacers – Toronto Raptors 21:00

Nem áll jól a Pacers szénája, hiszen hiába nyerték meg az első meccset Torontóban Paul George-ék, a Raptors feltámadt, már vissza is vette a pályaelőnyt, és ez az összecsapás az Indiana számára lesz létfontosságú – amennyiben nem tudnak nyerni, minimálisra csökkennek az esélyeik. Kérdés, hogy mihez tudnak kezdeni palánk alatti gyengeségeikkel, támadásbeli impotenciájukkal és a belendülő DeRozannal, a harmadik találkozón már jól látszott, hogy jobb csapat a Raptors. Ha a vendégek a legutóbb látott védekezésüket hozni tudják, annyival több fegyverük van támadásban, hogy ez akár elég is lehet a győzelemhez – a hazai pálya és Frank Vogel miatt azért ne írjuk még le a Pacerst…

A párharc állása: 2-1 a Raptors javára.

Charlotte Hornets – Miami Heat 23:30

Nehéz helyzetben van a Charlotte, mert az első két találkozón Miamiban félelmetes támadójátékot mutatott be a Heat, 0-2 után már Walkeréken van a nyomás, ráadásul Nic Batum nem léphet pályára – nagyon összeszedett játékot kell nyújtaniuk a hazaiaknak. Abban bízhatnak, hogy Wade-ék kevésbé lesznek dominánsak idegenben, ráadásul Charlotte-ban mindig sokkal jobban játszik a Hornets is, de több mindenen is javítaniuk kell. Először is a Heat betöréseit kell valahogy limitálniuk, és a Wade-Dragic-Deng-Whiteside négyest ki kell tolniuk a festékből, másrészt Batumot pótolniuk kell – a francia mindenes nélkül az alapszakaszban több kategóriát romlottak támadásban is a Miami elleni meccseken. A nyomás ráadásul szintén ellenük szól (hiába a hazai pálya), mert ha most nem nyernek, szinte biztosan elvéreznek ebben a körben.

A párharc állása: 2-0 a Heat javára.

Dallas Mavericks – Oklahoma City Thunder 02:00

A második találkozó rémes játéka után legutóbb ellentmondást nem tűrő formát hozott az OKC és visszavette a pályaelőnyt – hiába nyert már meccset a Dallas, nehéz elképzelni, hogy Nowitzkiék most mivel tudják megállítani Westbrookékat. A harmadik mérkőzésen lendületes, tudatos támadójátékkal szedte szét a Thunder a texasi védekezést, és Rick Carlisle nem biztos, hogy tud mihez nyúlni – a sérülések is erősen megnehezítik a dolgát, és egyébként is komoly különbség van a két keret között. A Dallast persze sosem lehet leírni, de most kisebb csoda lenne, ha ismét ki tudnák egyenlíteni a párharcot.

A párharc állása: 2-1 a Thunder javára.

Portland Trail Blazers – Los Angeles Clippers 04:30

A második mérkőzésen már javult a Portland, hazai pályán pedig kategóriákkal jobban játszottak az alapszakaszban, így most is bőven lehet keresnivalójuk a 0-2 ellenére. Mindenképpen nyerniük kell Lillardéknak, de ehhez mindenképpen jobban kell dobniuk, és vagy használni valakit mélységben, vagy a két hátvéd számára jobb helyzeteket kialakítani, mert Doc Rivers elvégezte a házi feladatát, és csapata remekül védekezik a Blazers alapjátéka ellen. A Clippersnél nagy tennivaló nincs, különösebb teher nélkül léphetnek pályára Paulék, és ha az eddigi formájukat hozzák, nem érheti őket meglepetés. Érdekesség egyébként, hogy a Lillard-Paul páros eléggé elkerülte egymást a második mérkőzésen, alig-alig találkoztak a pályán – kérdés, hogy ki fogja inkább keresni ezt a párharcot.

A párharc állása: 2-0 a Clippers javára.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus