21:00-tól rangadó Oklahoma City-ben, tartalékos Spurs-GSW

12 meccs került a ma esti-holnap hajnali NBA-programba, közte egy nagyon várt, de "B-csapatossá" silányuló derbivel - 21:00-kor kezdés, 23:00-tól Pistons-Knicks a Sport1-en!

 

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 21:00

Ez komoly rangadó lesz, és ráadásul európai időben, ami külön "plusz pont". A Thunder legutóbb négy vereség után javított, és ismét egyértelművé vált, hogy csak akkor van esélyük komoly csapat ellen, ha Westbrook nem akar 30-35 mezőnykísérlettel zárni, és ha keményen, fegyelmezetten védekeznek - most is csak úgy lehet keresnivalójuk, ha ezek a feltételek teljesülnek. A Jazz zsinórban négy győzelemnél jár, igaz, ebből csak a legutóbbi Rockets elleni volt mérvadó, előtte három kötelezőt hozott a gárda, méghozzá nem is simán - náluk is a védekezés a kulcs, de ők nem véletlenül vannak ott a ligaelitben ezen a téren. Idén már háromszor találkoztak a felek, abból kettőt megnyert az OKC, és még a legelsőt hozta a Utah, kérdés, hogy most ki mit választ - a Jazznél small-ballal kísérletezgetnek Joe Johnsonnal négyesben, ez érdekes matchupot eredményezhet a magas Thunder ellen.

Los Angeles Clippers - Philadelphia 76ers 21:30

Érdekes meccs lesz, a Clippersnek nagyon kellene minden győzelem, hogy közelítsen a Jazzhez és az elsőkörös pályaelőnyhöz, otthon pedig természetesen esélyesnek is számít most. A Philly-t azonban nem lehet leírni, Saric parádés formában van, és körülötte többnyire működik a támadójáték, a sok sérülés és hiányzó ellenére veszélyesek lehetnek. A nagy kérdés, hogy a palánk alatt mi lesz majd, legutóbb Jusuf Nurkic történelmi számokat hozott Okaforral szemben, és most sincs több opció itt a vendégeknél, ami a Griffin-Jordan páros ellen nem fest túl jól - igaz, a Sixers alacsony szerkezete azért okozhat zavart a Clippersnél. Ezzel együtt a Memphis legyőzése után kötelező a győzelem Chris Paulék számára, a közönségük már jelezte korábban, hogy nehezen viseli a kellemetlen meglepetéseket...

Detroit Pistons - New York Knicks 23:00 (ÉLŐ - Sport1)

A jó formában lévő, legutóbb a Clevelandet is megverő Pistons elérheti az 50%-os mérleget egy győzelem esetén, márpedig erre most minden esélye megvan az együttesnek. A Knicksnél jóval meggyőzőbbek jelenleg Drummondék, főleg hazai pályán, a vendégeknél Carmelo Anthony nem igazán találja magát, és Derrick Rose egymaga biztos, hogy nem lesz elég. Ez a poszt kérdéses egyébként a Detroitnál is, Reggie Jackson és Ish Smith is elég ingadozó teljesítményt nyújt, de ha hoznak egy jó átlagot, akkor feléjük billenhet a mérleg nyelve. Az is kérdés, hogy az említett Drummonddal mihez kezd a New York, illetve hogy Porzingis ellen hogyan védekezik majd a small-ballt erőltető Van Gundy-legénység.

Charlotte Hornets - New Orleans Pelicans 01:00

A Hornets back-to-backet játszik, de előző este nagyon könnyedén, félgőzzel verte meg negyven ponttal az Orlandót, így kifacsartnak egyáltalán nem lehet mondani a gárdát - önbizalommal telinek annál inkább. Az elmúlt időszakban nagyon elkapta a fonalat a társaság, Walkerék jó játékával egy csapásra működik a rendszer, a Pelicans viszont még mindig csak keresi a megoldást - Anthony Davis legutóbb csuklósérülést szenvedett, de végül vállalja a játékot, igaz, Cousinsszal párban egyelőre nem igazán használhatók. A vendégeknek nincs mire várni, nyerniük kell és kész, bár már most is csak szalmaszálakba kapaszkodnak a playoffot illetően. Kérdés, hogy a palánk alatti dominancia mire lesz elég, illetve hogy milyen támogatást kap a két magasember, de tűzerőben jelenleg több kategória különbség van a Hornets javára - a periméteren nagy fölényben lehetnek Batumék.

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 01:00

Most már győzelmi kényszerben van a Cavs, nyerniük kell, különben tényleg lehet kongatni a vészharangot - sérülések ide-oda, az előző este negyvenpontos zakó kapó Magic ellen nem lehet kérdés. A  címvédő sorozatban három vereség után alighanem kellően motivált, LeBron James jó formában is van, a keigészítőknek kell feljebb kapcsolniuk, mert az utóbbi időben sok hasznosat nem csináltak - JR Smith visszatért, tőle fokozatosan azért egyre többet lehet várni, de Kyle Korver lehet, hogy most sem tud játszani. Az Orlando játéka borzasztóan ingadozó, nem nagyon lehet megtippelni, hogy mire számíthatunk tőlük, az biztos, hogy tegnap vállalhatlanul játszottak, fáradtabbak is, de Nik Vucsevics pályára lépése továbbra is kérdéses.

Milwaukee Bucks - Minnesota Timberwolves 02:00

Ez remek összecsapás lehet, mindkét gárda nagyszerű formában van és mindkettő back-to-back győzelemből érkezik - a Milwaukee zsinórban öt sikerrel kapaszkodott fel a playoff-helyek közé, a Wolves pedig a Golden State-et gyűrte le előző este. Védekezésben parádés, amit Wigginsék művelnek, támadásban kevésbé, de Rubióval és Townsszal képesek kontrollálni a játékot, ha arra van szükség - a Bucksnál Middleton belendülésével sikerült elosztani a labdákat és hatékonnyá tenniük a támadójátékot. A hazaiaknál vannak azért sérültek, Beasley, Brogdon és Teletovic sem játszott tegnap, a vendégek egészségesebbek, igaz, nincs olyan produktív kispadjuk így sem, mint Monroe-éknak. Nagyon nehéz megtippelni, hogy mire lehetnek képesek most a csapatok, kérdés, hogy kire hogyan hat a back-to-back, mindenesetre mindkettejüknek nagyon kellene ez a győzelem a playoff szempontjából.

Miami Heat - Toronto Raptors 02:00

Most már közel két hónapja nézzük, ahogy a Miami ligaelit csapatként dolgozik, de továbbra is nehéz azt jósolni, hogy ez a keret esélyesként nyerni fog - márpedig hiába keleti negyedik a Raptors, itt lehet, hogy a floridaiak számítanak favoritnak. A Toronto back-to-backet játszik, előző este Atlantában kaptak ki DeRozanék, a Miami otthon nagyon erős, és nem csak védekezésben, de támadásban is remek munkát végez - az utóbbi meccseken rendre szétdobják ellenfeleiket kintről. Ezzel biztosan nem tudja tartani a lépést a vendégcsapat, a kérdés az, hogy védekezésben mennyire tudják lassítani Dragic-ékat Lowry nélkül, mit hoznak Ibakáék Whiteside ellen a festékben, illetve hogy hoz-e ismét extrát Dion Waiters - most papíron minden fontos játékos bevethető hazai oldalon, remek találkozóra van kilátás.

San Antonio Spurs - Golden State Warriors 02:30

Rengetegen várták ezt a mérkőzést, hiszen a két csapat csak a szezon nyitómeccsén találkozott eddig, ahol a még teljesen új GSW nem tudta megnehezíteni a Spurs dolgát és 29 pontos, kiütéses vereséget szenvedett. Abból a találkozóból nem lehet kiindulni a későbbiekre nézve és ebből sem lehet majd, ugyanis mindkét oldalon hiányozni fognak a meghatározó játékosok - Steve Kerr kiülteti Curry-t, Thompsont, Iguodalát és Greent is, igaz, mindegyikükre alaposan rá is fér a pihenés. A ligaelső egészen pocsék formában van, back-to-backet is játszik, és nekik most többet ér, ha nem lesz rajtuk nyomás ezen az estén, a sztárok pedig kicsit felfrissülhetnek. Ennek nyomán viszont Popovich is pihenőre fogja a dolgot és kiülteti több kezdőjátékosát, így pedig az eredmény és a meccs kimenetele már egyáltalán nem fog számítani - bár ha a texasiak nyernek, a vereségek számában egálba kerülnek a felek.

Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks 03:00

A Memphis pocsék formában van, az előző négy meccsét elveszítette a gárda, legutóbb borzalmas játékkal kapott ki a Clipperstől, és nagyon sokat kellene javulnia, hogy megtörje a jeget - elsősorban védekezésben. Az Atlanta összeállni látszik, tegnap megverte a Torontót, de éppen emiatt fáradtabbak is Schröderék, ami visszaüthet - a győzelem mindenesetre mindkét félnek nagyon kellene most is. A matchup alapvetően kedvezhet a Grizzliesnek, de Gasoléknál olyan súlyos problémák vannak mostanában, hogy csak akkor lesz esélyük, ha ezeket rendezni tudják - Chandler Parsons játéka kérdéses, bár ha nem lép pályára, azzal sem veszít semmit a Memphis.

Dallas Mavericks - Phoenix Suns 03:00

A Mavs parádés formában van, sorozatban négyet nyert, főleg ami a védekezést illeti, de back-to-backet játszik, előző este megverte a Brooklynt, igaz, nem túl könnyedén - ezzel együtt hátul kategóriákkal jobbak, mint a Suns. A vendégek is javultak, de az előző két találkozójukat megint elveszítették, és kérdés, hogy idegenben hogyan tudnak ezen javítani a playoffért hajtó Dallas otthonában - a támadójátékuk sok lábon áll, de ezen a téren a Mavs sem áll rosszul. Kérdés, hogy Nerlens Noel játszhat-e, ő térdproblémák miatt kiülte a Nets elleni derbit.

Portland Trail Blazers - Washington Wizards 04:00

Mindkét együttes remekel, a Blazers Nurkic megszerzése óta zárkózik, és zsinórban négy győzelem után most is magabiztosan léphet pályára. A Wizardsnál persze hasonló a helyzet, szintén sorozatban négy sikernél járnak a fővárosiak, január 9-e óta pedig a liga legjobb (!) mérlegét hozzák, így annak ellenére sem esélytelenek, hogy előző este egy nehéz hosszabbítást nyertek meg Sacramentóban. A Blazers jóval frissebb lehet, és Nurkiccsal megvan az a benti erő elöl-hátul, amire szükségük volt a ponterős, de védekezésben gyenge periméter mellé. A frissesség döntő lehet, mert bár a Wizards papíron erősebb csapat, Wall és Beal megszenvedhet Lillardékkal a hátvédsorban, Nurkic pedig komoly gondot okozhat Gortatéknak a palánk alatt - izgalmas, színvonalas derbire van kilátás, a Washington vereség esetén visszaeshet a harmadik helyre, míg a Blazers a Denvert üldözi.

Sacramento Kings - Denver Nuggets 04:30

Mindkét együttes back-to-backet tud le, de a Denver előző este könnyedén lelépte a Bostont, míg a Kings hosszabbításban maradt alul a Wizards ellen, így a hazaiakban kevesebb erő lehet - főleg, hogy már tegnap is látszott rajtuk a vége felé, hogy elkészültek az erejükkel. Cauley-Steinnek fontos szerepe lehet Jokics ellen, a vendégek centere meghatározó a támadójátékot tekintve, igaz, a Nuggetsnél azért rajta kívül is van bőven támadóopció. A playoff-hely megőrzésére pályázó Denvernek természetesen kötelező ez a győzelem, de hozzá kell tenni, hogy bár zsinórban hét vereségből, leharcolva érkezik a Sacramento, az akarattal és a küzdőszellemmel egyszer sem volt probléma náluk.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus