21:00-tól Sixers-Celtics Londonban

A Sport TV élőben közvetít - nagy esélyt kap a Cavs Torontóban - a Spurst is elkapná a Lakers - mire megy lendületből a Clippers?

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 21:00 (TV: Sport1 - ÉLŐ)

Londonban rendezik a mérkőzést, ami amellett, hogy emberi időben is nézhetővé teszi, mindenképpen speciális helyzetet teremt, hiszen nagy kérdés, hogy melyik csapat hogy viselte az utazást, az idegen közeget, a londoni meccs atmoszféráját. Ez gyakorlatilag felül is írhat bármit, de azért emlékezzünk meg arról, hogy a Celtics éppen zsinórban hat győzelemből érkezik, parádés formában van, ismét extrán védekezik, és több nagy rangadót is megnyert, de a Philly is magára talált, és a gyengébb időszak után sorozatban négy sikernél jár, rendszeresen 110 pont felett dobva. Ez rögtön egy érdekes kérdés is lehet, hiszen a Boston védekezésben, a Sixers támadásban erős igazán, meglátjuk, hogy melyikük akarata tud érvényesülni - új sérült nincs, a megszokott keretek csapnak össze egymással, mindenki a fedélzeten. 

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 02:00

A londoni meccs "árnyékában" azért rendeznek egy hasonlóan kiemelt rangadót is, hiszen a keleti második Toronto fogadja a keleti harmadik Clevelandet. Mindkét csapatnak nagyon fontos lenne ez a meccs, a Raptors 14-1-es hazai mérlege romlott legutóbb a Heat ellen, de akkor egy hosszabbításos back-to-back második felén, Lowry nélkül léptek pályára DeRozanék, ugyanakkor az irányító valószínűleg most sem lesz ott a parketten, ez pedig nagyon érzékenyen érintheti őket, főleg úgy, hogy Serge Ibaka el van tiltva, rá sem számíthatnak. A Cavs viszont egyáltalán nincs jó formában, a minnesotai vereségük során borzasztóan játszottak, és előtte is csak keresték magukat már egy ideje, kérdés, hogy mennyire tudnak most felpörögni - LeBron Jamestől sokkal több kell, de rá most először lehetett igazán panasz, a többiek pedig már jó ideje alibiznek. Ilyen esélyük viszont nem nagyon lesz még egy arra, hogy elkezdjenek visszakapaszkodni, hiszen a két meghatározó embere nélkül kiálló Raptorst papíron meg kell verniük még idegenben is. 

Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 04:00

Kelettel ellentétben Nyugaton csendesebb játéknapunk lesz, bár a Clippers eléggé "hangosan" érkezik: a gárda nagy meglepetésre legyőzte előző este a Warriorst, így viszont az amúgy is rendkívül szűk keret meglehetősen leharcolt állapotban, bár biztosan kellően feldobva érkezik. A sérültlistára most már CJ Williams is feliratkozott, így nem nagyon látni, hogy kivel és hogyan tud back-to-back nyerni a társaság, de Lou Williams formáját elnézve bármi elképzelhető - a Kings pihentebb és otthon játszik, de a tűzerőt tekintve még így is komoly lemaradásban van. George Hill egyébként valószínűleg továbbra sem bevethető a hazaiaknál, a többiek viszont pályára léphetnek. 

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 04:30

Itt alapvetően esélyesebb a Spurs, de a vendégek továbbra sem tudják lezárni a sérüléseiket, ismét az a legfőbb kérdés náluk, hogy ki fog hiányozni - Kawhi Leonard és Rudy Gay egyelőre biztosan nem lesz ott a pályán, Tony Parker játékára is kicsi az esély, Danny Green kérdéses, Manu Ginobili viszont minden bizonnyal visszatér. A Lakersnél egyszerűbb a helyzet, minden fontos játékos bevethető, nyertek egymás után kettőt, most hazai pályán egy nagyhal elkapásával lehetne tovább építeni az önbizalmat, kérdés, hogy képesek lesznek-e rá a tartalékos San Antonióval szemben. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus