21:30-tól Bulls-Heat és Wolves-Suns

Kötelező nyernie a Heatnek és a Minnesotának is, de előbbinél hiányozhat Whiteside - nézzük, hogy mire számíthatunk!

 

Chicago Bulls - Miami Heat 21:30

Két nagy győzelem után 50%-on áll a Heat, és a 3-14-es Bulls otthonában kötelező lenne hoznia ezt a találkozót is, de Hassan Whiteside térdsérülése megkeverheti a lapokat - a center játéka kérdéses, és azt a szezon elején már láttuk, hogy mennyire meg tud zuhanni a csapat, ha ő nem bevethető. Legutóbb az Olynyk-Johnson páros és a small ball is jól működött, valószínűleg most is sokat nyúlhat majd ehhez Erik Spoelstra, de akárhogy is, nyerniük kell a vendégeknek - több kötelező meccset is elrontottak az év elején, a liga aljához tartozó Chicagót verniük kell. A hazaiak 94 pontot dobnak és 108,9-et kapnak átlagban, zsinórban négy vereség után érkeznek, bár ők azért eddig főleg idegenben játszottak, igaz, otthon sem voltak túl meggyőzőek. 

Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns 21:30

Van min elgondolkodni Minnesotában, az utóbbi négy meccsből háromszor kikapott a gárda, és az az egy győzelem is a zuhanó Magic ellen született úgy, hogy a végén leadták a nagy előnyüket. Jimmy Butler fel is szólalt, hogy ez így nem mehet tovább, bár a mérlegük még rendben van (11-8), de a kötelező hazai meccseiket hozniuk kell - márpedig ez most egy ilyen találkozó lesz. A Phoenix ugyan nem pofozógép (7-15-tel áll, idegenben 3-4-gyel), de két vereség után érkezik, és egész más célokért küzd, mint a Wolves, de ha Townsék nem szedik össze magukat védekezésben, akkor a Booker-Warren páros őket is megszórhatja - ahogy egyszer már meg is tette idén, amikor Arizonában 118-110-re megégett a Minny.

Memphis Grizzlies - Brooklyn Nets 00:00

Mindkét oldalon az irányító sérülése jelenti a fő gondot, a Memphis hét, a Brooklyn három vereséget szenvedett el zsinórban, de más okból: a Grizzlies egyszerűen képtelen komoly támadójátékot összerakni, míg a Netsnél a védekezés számít hiánycikknek. Kérdés, hogy most melyikük akarata érvényesül, tud-e rohanni és dobni a vendégcsapat, vagy a Grizzlies lassabb tempójában zajlik-e az összecsapás - a tűzerő megvan Dinwiddie-ékben, túl tudják dobni a hazaiakat, de ha nincs meg a ritmus, akkor inkább csak erőlködnek. Kérdés, hogy melyik fél tudja jobban kihasználni a másik gyengéjét, és ebben számíthat a hazai pálya - a Nets vendégként csak 2-7-re áll, ráadásul a hét veresége alatt kapott átlagban 120 pontot. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus