21:30-tól Clevelandben meccsel az Oklahoma City

Kanter nélkül utazik a bajnokhoz a Thunder - Indianában a Rockets - Portlandben a GSW - Chicagóban a Philly - pályán a Spurs is.

 

Atlanta Hawks – New York Knicks 21:00

Szerdán már februárt fogunk írni, lassan el kell döntenie mindenkinek, hogy mit akar ettől a szezontól, és a Knicksnél úgy fest, hogy Carmelo Anthony eltávolítását tűzték ki célul – ez rendben van, így viszont hiába vannak csak két meccsre a playofftól, nem sok erejük jut ezzel foglalkozni. Melo legutóbb egészen szörnyű estét produkált, de így is nyertek, és elég hullámzó a csapat játéka, idegenben is képesek voltak már győzni, de ezúttal jó eséllyel Derrick Rose nélkül kell bravúrt végrehajtaniuk – az irányító legutóbb bokasérülést szenvedett és nem épült fel belőle. Az Atlanta kikapott legutóbb, de így kategóriákkal jobb formában van, mint a New York, ha Schröder és Millsap összeszedi magát, akkor nem nagyon látni, hogy a Knicks hogyan fog nyerni – ha csak nem egy extra Anthony-estével. Erre már csak azért is lehet esély, mert a hazaiaknál Thabo Sefolosha bajlódik sérüléssel, aki talán a legjobb védő lehetne a New York pontgyárosára.

Cleveland Cavaliers – Oklahoma City Thunder 21:30

A címvédő legutóbb megtörte negatív szériáját, de még mindig nem lehet kijelenteni, hogy átjutott volna a hullámvölgyön a gárda, hiszen a Brooklyn elleni találkozó nem tekinthető komoly erőpróbának – az OKC már más szintű feladat lesz ezen az estén. A vendégek nincsenek rossz formában, de legutóbb egy fontos láncszemet veszítettek el Enes Kanter kartörése miatt, aki a pad vezéreként és pontszerzőként nagy szerepet vállalt a Thunder sikereiből, őt pedig egy az egyben biztos, hogy nem tudják majd pótolni. Pedig éppen a palánk alatt lehetne keresnivalójuk, a periméterről jóval nagyobb tűzerővel bír a Cavs, ha hozza magát – a kérdés persze az, hogy hozza-e, mennyire lesz egyben a gépezet. Russell Westbrookra papíron Shumpert, Liggins és James is jó opciónak tűnik, a túloldalon Oladipo és Roberson teljesíthet szolgálatot LeBronon és Irvingen, meglátjuk, hogy ebből mi sül ki.

Indiana Pacers – Houston Rockets 00:00

A Rockets nem túl meggyőző mostanában, az előző tíz meccsből csak négyet nyert meg a gárda, és legutóbb a Sixers ellen is 51 pontos tripla-duplára volt szükség James Hardentől, hogy felül tudjanak kerekedni – ennél mindenképpen jobban kell játszaniuk csapatként, ha ismét győzelmi sorozatot szeretnének. A Pacers három vereség után megnyerte az előző két összecsapását, és ha dobópárbaj lesz, abban ők sem elveszettek: Turner és Teague nagyon hatékonyan dolgozik, George pedig szintén remek formában van. A kérdés, hogy mennyit tud javulni a Houston, mostanában nagyon rövid a rotáció, Eric Gordon sérülés miatt hagyott ki meccseket és ha dobásban nem javulnak, megint teljesen Hardenre kell támaszkodniuk – ez esetben védekezésben kell extrát hozniuk. Beverley és Ariza, esetleg Brewer megdolgozhatja a Teague-George párost, de az Indiana otthon általában magabiztos, szoros találkozóra számíthatunk.

New Orleans Pelicans – Washington Wizards 00:00

Ellenállhatatlan formába lendült a Washington, ugyan idegenben kevésbé félelmetes a gárda, de ott is nyeri a meccseit, összeállt a védekezés, elöl a Wall-Beal páros kiegyensúlyozottan működteti a rendszert, a kiegészítők pedig folyamatosan hozzáteszik, amit kell. A New Orleansról ezzel szemben sok mindent el lehet mondani, de hogy stabil lenne, azt éppen nem: megverte a Clevelandet és a Spurst, közte kikapott az OKC-től, előtte pedig a Brooklyntól. Kérdés, hogy most melyik arcát mutatja a gárda, de úgy fest, hogy akkor jobb, ha nem Anthony Davis van előtérben, hanem a csapatjátékot erőltetik – védekezésben mindenesetre vannak gondjaik és nem biztos, hogy túl tudják dobni a Washingtont. A vendégek jelenleg Kelet legjobb formában lévő csapatának számítanak, míg a hazaiak sormintájában most egy gyengébb meccs következik…

Toronto Raptors – Orlando Magic 00:00

Összeszedte magát a Toronto, az elmúlt találkozókon ismét elkezdett védekezni a társaság és DeMar DeRozan nélkül talán ismét rátalált arra, amire szüksége van – legutóbb már nyerni is tudott, talán megindulhat felfelé. A Magic mindenesetre ideális partnernek tűnik, mert Paytonéknál minden van, csak komoly tűzerő nincs, támadásban nagyon vérszegény a társaság, ezt pedig Kyle Lowry egymaga túldobhatja – az ő irányításával képes megfelelő kontroll alatt tartani a játékot a Raptors, ha nem dobják szét őket. A vendégeknél továbbra is hiányzik a Fornier-Meeks-Wilcox trió, de a találkozó extra különlegességét Bismack Biyombo jelentheti, aki tavaly éppen Torontóban harcolt ki magának egy szép szerződést, amit végül a Magic adott meg neki.

Chicago Bulls – Philadelphia 76ers 01:00

Jelenleg ott tartunk, hogy ezen a meccsen inkább a Philadelphia az esélyes, mert egyrészt annyira jól játszik már hetek óta, másrészt annyira komoly gondok vannak a Bullsnál. A hazaiak Butlert és Wade-et is a cserepadra tették, megbüntették őket és Rondót is, de így is kikaptak legutóbb, a hírek pedig arról szólnak, hogy nagyon komoly széthúzás van csapaton belül, ami nem biztos, hogy most bele fog férni – ha csak Butler nem hoz valami nagy extrát, még idegenben is jobb lehet a Philly. A vendégeknél Joel Embiid még mindig parádés, de körülötte nagyon összeállt a csapat is, amelyet az is jelez, hogy nélküle is nyerték a meccseket – Noel, Covington, Saric, Ilyasova mind-mind hozzáteszi azt, amit kell. Tűzerőben jelenleg előrébb tart a Sixers, védekezésben is képes minimum azt hozni, amit a Chicago, Embiid révén pedig van egy olyan vezérük, aki tarthatja a lépést Butlerékkel akár egy szoros végjátékban is.

San Antonio Spurs – Dallas Mavericks 01:00

A Spurs öt győzelem után kapott ki legutóbb, de ezen a mérkőzésen természetesen megint egyértelmű favorit, főleg ha kevésbé lesz rozsdás Tony Parker – rajta nagyon, Kawhi Leonardon kevésbé látszott a kihagyás és a sérülés az előző találkozón. A Mavs két győzelem után kikapott az OKC-től tulajdonképpen a kezdőötös nélkül, de Deron Williams és Wesley Matthews még most sem egészséges, ha nem lépnek pályára, akkor nem sok keresnivalójuk lesz a vendégeknek. Persze egyébként sem biztos, hogy meg tudnák állítani a San Antoniót, fő támadófegyverük, Harrison Barnes nehéz estére számíthat Leonard ellen, a palán alatt pedig az Aldridge-Lee-Dedmon sor dominálhat Nowitzkiék ellen – ezen a poszton bőven van gond a Dallasnál.

Portland Trail Blazers – Golden State Warriors 03:00

Az előző este a Golden State-ről szólt, Steph Curry parádéjával megsemmisítette a Clipperst a listavezető, így pedig a back-to-back második felén is toronymagas esélyesnek számít. A Portland jó formában van, megnyerte az előző három meccsét és úgy tűnik, hogy megindult felfelé, de ha hozza magát a GSW, akkor valószínűleg kevés lesz a hazaiak játéka – a Lillard-McCollum páros rendben van, a csapatvédekezés sem reménytelen, de a listavezető legyőzéséhez ennél több kell(ene).

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus