21:30-tól Clippers-Pistons!

A Nets ellen folytatná a GSW, Milwaukee-ban a Cleveland - a Dallas ellen javíthat a Houston - pályán a Spurs - fél tíztől LAC-DET

 

Los Angeles Clippers – Detroit Pistons 21:30

Paul és Redick nélkül rendkívül gyenge volt legutóbb a Clippers, és a Pistons ellen sem fog beleférni, hogy ennyire harmatosak legyenek támadásban – márpedig a két hátvéd játékra most is kevés esély van. Ez nem csak támadásban (Prigioni és Rivers elirányítgat), de védekezésben is nagy hátrány, Reggie Jackson ellen pedig különösen fontos lenne számukra, hogy tudják lassítani a periméteren, így itt rögtön előnybe kerülhet a Pistons. A palánk alatt a Drummond-Jordan csata a lepattanók miatt nagyon fontos lesz, de azt is hozzá kell tenni, hogy a vendégek is gyengén teljesítettek legutóbb elöl-hátul – hogy ki fogja majd meg Blake Griffint, az továbbra is nagy kérdés.

Washington Wizards – Orlando Magic 01:00

A Wizards a vártnál sokkal gyengébben teljesít eddig, a védekezésük romokban, de az újragondolt támadójáték sem igazán vált be – pár pihenőnap után mindenképpen javulniuk kell. A Magic back-to-backből érkezik, mégpedig a Jazz elleni győzelemből, ugyanakkor ők úgy nyertek az utóbbi öt meccsükből négyet, hogy csak 95 pontot kaptak átlagban – itt nagy a különbség a felek között. Oladipo játéka erősen kérdéses, a hazaiaknál pedig Beal nem edzett, a feldobás előtt derül ki, hogy pályára küldi-e őt Wittman – nagy szüksége lenne rá csapatának.

Houston Rockets – Dallas Mavericks 02:00

A Houston sorozatban két vereséggel feledtette a korábbi győzelmi szériát, most hazai pályán kell javítaniuk back-to-back – igaz, a Mavs is játszott tegnap, méghozzá nem is túl jól. Nowitzkiék játéka kezd összeállni, sőt, Matthews és Parsons is egyre jobb, ugyanakkor tegnap kissé fáradtan, enerváltan mozogtak, ennél sokkal több kell a Rockets ellen akkor is, ha Hardenék pontatlanok. Mindkét csapatnak egy kicsit keményebben kell játszania, mint egy nappal korábban, a Pachulia-Howard csata mellett fontos lesz, hogy Ty Lawson visszatalál-e jó formájához – valószínűleg pontzáporos, de legalábbis sok hárompontossal tarkított meccsre számíthatunk.

Milwaukee Bucks – Cleveland Cavaliers 02:30

A Cleveland szépen csendben gyűjtögeti a győzelmeket, a csillogást eddig meghagyják a riválisoknak, de az elbukott nyitómeccs óta sorozatban nyolc találkozót nyertek meg – LeBron James megállíthatatlan, de Mo Williams is tökéletesen pótolja Kyrie Irvinget. A Milwaukee egyelőre csak gyenge csapatok ellen tudott jól játszani, de most visszatérhet Carter-Williams, aki azért nagyot dobhat a játékukon, ha nyugodtan és pontosan tud játszani – érdekes lesz majd, hogy Antetokounmpo mire megy LeBronnal, de összességében (főleg védekezésben) annyival jobb a Cavs, hogy meglepetés lenne, ha itt szakadna meg a szériája. Persze az idegenbeli back-to-back sosem kellemes…

San Antonio Spurs – Philadelphia 76ers 02:30

A Philadelphia továbbra is nyeretlen, igazán szoros meccset sem játszottak még Noelék, és hiába Okafor jó játéka (bár tegnap szörnyű volt), ebben a ligában sok esélyük nincs ezzel a kerettel – így San Antonióban is óriási meglepetésként hatna a sikerük. A Spurs egyre inkább összeáll, ugyanakkor legjobb játékosuk, Kawhi Leonard valószínűleg nem játszik – a tavalyi Év Védője ellen eddig összesen 3 (!) triplát dobtak az ellenfelek, akiket védett, miközben 22 pontot átlagol 50% feletti mezőnymutatóval. Nélküle is toronymagas esélyes azonban a texasi csapat, Okaforék ellen a Duncan-Aldridge páros mindenképpen felveszi a versenyt (sőt), a periméteren pedig Parker, Mills vagy éppen az otthon remeklő Danny Green is előtérbe kerülhet – Ginobili játéka kérdéses.

Phoenix Suns – Denver Nuggets 03:00

Eric Bledsoe stabilan 20 pont felett átlagol, de legutóbb Brandon Knight is beszórt 37-et, így az újonc Mudiay-re és társaira komoly feladat vár a periméteren – egy nagyon gyors és veszélyes hátvédpárost kell lassítaniuk. A Nuggets tegnap megverte a Houstont, Gallinari egyre jobb formába lendül, Barton hatalmas pozitív meglepetés eddig, és a palánk alatt is jól teljesítenek a vendégek, így kérdés, hogy Tyson Chandler egymaga elég lesz-e ellenük belül – Markieff Morris játéka kérdéses, pontszerzésben nagyon egysíkú lehet most a Suns.

Golden State Warriors – Brooklyn Nets 04:30

A címvédőről és Steph Curry-ről is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, a 10-0-s rajt magáért beszél, és nem fogadnánk arra, hogy ez hazai pályán fog megszakadni. Az ellenfél ráadásul az eddig összesen egy győzelmet számláló Nets, amely ugyan határozottan előrelépett támadásban (főleg kintről), de más kategória jelenleg a két csapat – a GSW bármikor képes futni egy 40 pontos negyedet, a vendégeknél pedig egyetlen igazán jó védő sincs, aki legalább kicsit nehezítené a bajnok dolgát a periméteren.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus