21:30-tól Clippers-Raptors, a 15-0-ért megy a GSW

Este fél tíztől igyekeznek javítani Griffinék, a címvédő Denverbe látogat - a Dallas a Thunderen is átlép? - fel tud támadni a Pelicans? 

 

Los Angeles Clippers – Toronto Raptors 21:30

A Clippers a back-to-back vereségek után most hazai pályán igyekszik összeszedni magát, és Paul visszatérése után már Redick is bevethető, a rövid pihenő és az otthon melege valószínűleg elég lesz ahhoz, hogy jó formában fogadják ma a Torontót. A vendégeknél viszont jó időre kiesett Jonas Valanciunas, márpedig elöl-hátul fontos eleme a játéknak a center, így előtérbe kerülhet védekezésben Biyombo, támadásban pedig Scola, de a Griffin-Jordan páros ellen nem lesz könnyű dolguk. A periméteren a Toronto hátvédjei jó formában vannak, Lowry és DeRozan is egyben van, míg a hazaiaknál azért vegyes a kép – Paul egy nagy meccs után gyenge volt legutóbb, Redick még nem találta a dobását, viszont most már Paul Pierce is bevethető lesz.

Brooklyn Nets – Boston Celtics 00:00

A Bostonnál az utóbbi meccseken kikerült a kezdőből Avery Bradley, és feküdt is neki ez a szerep (18 pont átlagban) – most azonban visszakerül az első sorba, ugyanis Marcus Smart nem utazott el a csapattal. Két napja 25 ponttal nyert otthon a Celtics, a Nets borzasztóan játszott, de saját közönségük előtt mindenképpen jobb teljesítményben bízhatnak – a kérdés viszont továbbra is az, hogy a vendégek sebességét tudják-e tartani, mert Lopezék alapvetően sokkal lassabban játszanak, mint Thomasék. Ezen Smart kiesése mindenképpen változtathat, és ha Joe Johnson nem tűnik el ismét teljesen, jóval szorosabb találkozót láthatunk ezúttal.

New Orleans Pelicans – Phoenix Suns 00:00

A Pelicans idei legjobb meccsét játszotta a Spurs ellen, óriási küzdeni akarással védekeztek és sikerült második győzelmüket megszerezni – a játék persze továbbra is nagyon döcögött, de egy ilyen siker már nagyon kellett a társaságnak. Alvin Gentry-nek, a korábbi Suns-edzőnek ez lesz az első megmérettetése vezetőedzőként korábbi csapata ellen, és a Phoenix Brandon Knight 38 pontos estéjével szintén győzelemből érkezik – ellene és Bledsoe ellen nagyot kell játszania majd Ish Smith-nek, mert ha nem tudja limitálni egyiküket, akkor könnyen beleszaladhat a késbe a hátul elég harmatos New Orleans. Ryan Anderson az utóbbi időben egyre inkább megtalálja a helyét a Pelicans rendszerében, és az ő jó játéka is mérkőzést befolyásoló tényező lehet.

Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks 01:00

A Thunder alapjáraton brutális támadójátékát idén már másodjára szedte ízekre az ellenfél, legutóbb a Knicks oktatta le Westbrookékat – annak ellenére is, hogy az irányító továbbra is nagy formában játszik. Jó irányítója viszont úgy fest, hogy a Dallasnak is van, Deron Williams egyre biztatóbban teljesít, miközben a Parsons-Matthews páros mellett a palánk alatti védekezés is jobb a vártnál, nem véletlen a 9-4-es mérleg és a sorozatban hat győzelem. A széria alatt 40%-on tudták tartani ellenfeleiket mezőnyből, és a Durant nélkül komolyabb csapatok ellen kissé esetlegesnek tűnő OKC-gépezet ellen is jó eséllyel szállnak harcba – hiába Westbrook nagy meccse, ha a többieket nem tudja játékba hozni a sok gólpassz ellenére sem.

Denver Nuggets – Golden State Warriors 02:00

Fontos mérkőzésre készül a címvédő, hiszen miután back-to-back megverte a Clipperst és a Bullst, egy denveri sikerrel beállíthatná a liga történetének legjobb rajtját és 15-0-ra javíthatná mérlegét – nem lesz könnyű, de ez a csapat képes lehet rá. A Nuggets formája továbbra is ingadozó, az utóbbi négy meccsből hármat elbuktak Gallinariék, és ami főleg aggasztó számukra, hogy a triplák levédése jelenti nekik a legnagyobb gondot – ez nem túl jó előjel Steph Curry-ék ellen. A két csapat összecsapott már idén, akkor saját pályáján 15 ponttal nyert a GSW, és ha nem tud javulni hátul a Denver, most is hasonló végkimenetelre számíthatunk.

Los Angeles Lakers – Portland Trail Blazers 03:30

A Portland megszakította hosszú vereségsorozatát és legyőzte a Clipperst legutóbb, most pedig győzelmi szériát építhet, ha nyerni tud Los Angelesben. A Lakersnél nagy változás nem történt, Kobe Bryant legutóbb 37 percet töltött parketten és tíz pontot szerzett, a fiatalok, Russell és Randle több labdát kaptak, ennek ellenére sokat nem fejlődött a gárda, egyelőre elöl-hátul kissé esetleges a játék – ezzel szemben a Portland pontosan tudja, hogy hogyan akar és tud nyerni. Ha a Lillard-McCollum párost nem tudja lassítani a Lakers, akkor sok jóra nem számíthat, a hátvédek komolyabb csapatokat is szétdobtak már idén – persze tűzerőben a hazaiak is megvannak, egy jó meccs mindig kijöhet Nick Youngékból is.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus