21:30-tól ismét pályán a száguldó Clippers

Sorozatban kilencedik sikerükre készülnek Paulék - Houstonba látogat az Indiana - pontháború Portlandben? - kötelező előtt a Cavs

 

Los Angeles Clippers – New Orleans Pelicans 21:30

A Clippers jelenleg a liga legjobb formában lévő csapata, Chris Paulék sorozatban nyolc győzelemnél járnak, remekül védekeznek és nem érzik meg Blake Griffin hiányát – még a back-to-back ellenére is toronymagas esélyesei ennek a találkozónak. A Pelicans továbbra sem tud stabilan teljesíteni, ráadásul Anthony Davis legutóbb ismét megsérült, játéka kérdéses, nélküle pedig nyilvánvalóan jelentősen csökkennek a gárda egyébként is csekély győzelmi esélyei. Jelenleg hatalmas a különbség a két csapat között, ráadásul a Clippers lesz otthon és idén már kétszer is megverte a New Orleanst – legutóbb éppen tíz napja.

Minnesota Timberwolves – Dallas Mavericks 23:00

A Dallasnál ebben a szezonban különösen fontos, hogy ne adják el a labdát, általában nagyon vigyáznak a játékszerre, de amikor könnyelműen bánnak vele, rendre jönnek is a vereségek. A támadójátékuk összességében viszont egyben van, több fegyverük is van kívül-belül, ez pedig a Minnesota védekezése ellen eddig a legtöbb csapatnak elég volt – Wigginsék védekezése továbbra is átjáróház, és amíg ez így marad, nem lehet reális esélyük a sikerre. Ez különösen a triplák terén igaz, általában megszórják őket kintről, ez pedig Wesley Matthewsék ellen nem túl jó ómen – legutóbb például 44 (!) hármast emeltek rá. Ha hátul össze tudja kapni magát a hazai gárda, a pontszerzés még mindig nem megy nekik könnyen, így meglepetés lenne, ha győzni tudnának.

Philadelphia 76ers – Cleveland Cavaliers 00:00

Itt elég egyértelműek az esélyek, a Philly-nek vannak jó negyedei, de összességében a Smith-Okafor tengely nagyon sovány főleg ezzel a védekezéssel megspékelve, a Cavs pedig ugyan botlott már párat idegenben, nem az a csapat, amely egy ilyen ellenféllel szemben hibázzon. LeBronék idén már háromszor is megverték a Sixerst, JR Smith nagy formában van, és Kyrie Irving is elkapta a fonalat, a támadójátékuk nagyon produktív az utóbbi találkozókon – ha pedig kell, védekezni is tudnak. Ugyan Okaforral lehetnek gondjaik a palánk alatt, de ezt bőven ellensúlyozni tudják máshol.

Memphis Grizzlies – Boston Celtics 00:00

Két jól védekező, de alapvetően gyenge formában lévő csapatról beszélünk, a Celtics az előző két találkozóját elveszítette, a Memphis pedig továbbra is épphogy csak 50% feletti mérleggel rendelkezik. A hazaiaknál Mike Conley és Courney Lee sem játszott legutóbb, nélkülük pedig nagyon szenvedett a gárda támadásban, de a két hátvéd állapota erre a találkozóra is kérdéses, márpedig a Boston ellen mindenképpen szükség lenne rájuk. A vendégeknél Avery Bradley sérült, az ő játéka is erősen kérdéses, de ennél is nagyobb gond, hogy Isaiah Thomas 32,7%-kal dob mezőnyből az utóbbi meccseken, ami egészen botrányos – ráadásul senki más nem képes helyzeteket teremteni magának. Sok pontra ezúttal sem számíthatunk, a palánk alatt azért fölényben lehet a Memphis, és ez dönthet a javukra – ha Gasol és a padról Randolph hozza magát, esélyesebbek a hazaiak.

Houston Rockets – Indiana Pacers 01:00

A Houston még a szezon felénél sem találja önmagát, a védekezésük erőtlen, a támadójátékuk pedig ötlettelen, amikor megy James Hardennek, akkor jó esélyük van a sikerre, amikor nem, akkor viszont nincs. A Pacersnél sikerült a George-faktort kiiktatni, és sztárjátékosuk gyenge formája ellenére is hozták az előző két meccset, a védekezésük többé-kevésbé rendben van, elöl pedig egy viszonylag gyors játékkal igyekeznek aratni, ami ugyan még csiszolásra szorul, mégis sokkal inkább rendszerszerű, mint a Rockets előadásai. Hardenben persze bármikor benne van az „állat”, és az utóbbi meccseken jól is ment neki a játék, de az eladott labdákkal neki és csapatának is meggyűlhet a baja, ez pedig döntő lehet.  Kérdés, hogy George és Harden mennyit találkozik egymással a pályán, de az ő párharcuk mindenképpen fontos lesz, főleg azért, mert ahogy már említettük, a Pacersnél van B-terv, a Houstonnál viszont nem igazán. Érdekesség egyébként, hogy az Indiana idegenben 5-0-ra áll, amikor 19 vagy annál több labdát adott el és 0-7-re, amikor 14-et vagy kevesebbet…

New York Knicks – Milwauke Bucks 01:30

A New York három szép győzelem után egy ponttal kapott ki San Antonióban, ami mindenképpen bizakodásra ad okot számukra, hiszen ennyire még senki nem szorította meg a Spurst saját pályáján – a védekezéssel sincs gond, de főleg a támadójáték állt össze mostanság, Anthony nagyon stabil, Porzingis pedig kezd kijönni a gödörből. A Milwaukee-nál Khris Middleton van nagy formában, és az ő csatája Afflalóval mindenképpen fontos lesz, hiszen a Knicks kettese manapság támadásban is fontos fegyver, de ő védekezésben is képes nagyot alkotni. Kérdés, hogy a vendégek hátul melyik arcukat mutatják, a Dallast nagyon megfogták, de előtte sorra kapták a száztíz pontokat, amivel most biztosan nem fognak tudni nyerni. A Knicks az utóbbi kilencből hét meccsét megnyerte otthon, míg a Bucks csak szenved idegenben, ugyanakkor Monroe-ék idén már egyszer nyertek ebben a csarnokban.

Denver Nuggets – Charlotte Hornets 02:00

A Charlotte-nak nem sikerült megállítania a zuhanást, sorozatban hat vereségnél tartanak Lambék, sérültjeik pedig nem igazán gyógyulnak, így ha most nem találnak megoldást erre a helyzetre, hamarosan messze kerülhetnek a playoff-helyektől – egyelőre ez még nem történt meg, a riválisok is lassulnak. A Denvernél elmúlt a Barton-mágia, de Danilo Gallinari visszatérése óta 25,5 pontot átlagol és húzza csapatát, de Kenneth Faried játéka kérdéses, és összességében az utóbbi tíz találkozójukból nyolcat elveszítettek, így nem tekinthetjük őket esélyesnek. A Charlotte számára kötelező lenne a győzelem, de az idegenbeli back-to-back főleg a rövidebb kerettel sosem öröm, kérdés, hogy Kemba Walkerék úrrá tudnak-e lenni védekezésükön, és sikerül-e összeszedettebbé tenni a mostanság kissé esetleges támadójátékukat.

Portland Trail Blazers – Oklahoma City Thunder 03:00

Az OKC támadójátékát felesleges elemezni, 110 pont körül átlagolnak Duranték, ő és Westbrook tarthatatlan, a két szupersztár mellé pedig az esetek többségében sikerül rendszerbe szedni a többieket is – legalábbis a nem topcsapatok ellen „tuti” a recept. A Portland nem topcsapat, és bár visszatért Damian Lillard, egyelőre nem áll össze a gépezet, igaz, az irányító 40 pontot szórt be a Golden State-nek – a sok kosár most is garantált, de védekezésben egyik együttes sem említhető a jobbak között. Az irányítók csatája ráadásul jelenleg messze Westbrooknak áll, Lillard védekezésben sokszor emberhátrány, az OKC irányítója pedig ebben is sokat lépett előre, jól használja fizikai adottságait. Ezt a Thundert túldobni nem nagyon lehet, a Portlandben pedig az extra hátvédek ellenére nincs meg az ehhez szükséges erő.

Los Angeles Lakers – Utah Jazz 03:30

Mindkét csapat jól teljesített az utóbbi meccseken, a Lakers két óriási meccset veszített el az utolsó pillanatokban, de a támadójátékuk kimondottan hatékony volt, míg a Jazz a kemény védekezéssel és Gobert visszatérésével tegnap a Miamit is lejátszotta – ezzel minden gondjuk ellenére simán tartják nyugati nyolcadik helyüket. Az esélyesebbek most is ők, de két nagyon eltérő stílusú csapatról beszélünk, kérdés, hogy melyikük tudja ráerőltetni akaratát a másikra – a Jazz védekezésébe a Lakersnél komolyabb csapatoknak is beletört már a bicskája, de az arany-lilák is nagyon biztatóak voltak az elmúlt találkozókon. Az biztos, hogy Haywardék back-to-backből érkeznek és idegenben sorozatban hét találkozót veszítettek el, a hazaiaknál pedig Kobe Bryant nem 100%-os, míg D’Angelo Russell bokasérülése nem jött rendbe – legutóbb csak hét percet játszott és most is kérdéses, hogy pályára tud-e lépni.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus