21:30-tól keleti rangadó Clevelandben

A Charlotte utazik a Cavshez - a Phoenixet fogadja a GSW - Minnesotában is nyerne a Lakers - Ibaka visszatér Oklahoma City-be.

 

Cleveland Cavaliers – Charlotte Hornets 21:30

Már este fél tíztől keleti rangadót nézhetünk, a címvédő ugyanis az eddig remekül menetelő, idegenben veretlen, összességében 6-2-vel álló Charlotte-ot fogadja. A vendégeknél Michael Kidd-Gilchrist fontos hiányzó lehet védekezésben, főleg LeBron James ellen, de legutóbb csapatként többé-kevésbé tudták pótolni, támadásban pedig minden bizonnyal Kemba Walker játéka lesz most is a döntő. Az irányító élete talán legjobb formájában van, és óriási csatát vívhat majd Kyrie Irvinggel, de amíg náluk főleg a stabil védekezés nyújt ehhez alapot, a túloldalon ott van James is – izgalmas meccs lehet, a Hornets tett róla, hogy ne lehessen leírni.

Oklahoma City Thunder – Orlando Magic 01:00

Serge Ibaka és Victor Oladipo is korábbi, ráadásul első csapata ellen lép pályára, de a két együttes között jelenleg hatalmas a különbség. Ugyan az előző két találkozóját elveszítette az OKC, így is 6-3-mal áll, míg az utóbbi három találkozón szörnyű játékot bemutató Magic 3-6-tal, több kategóriát kellene javulniuk Paytonéknak, hogy reális esélyük legyen. A festéket viszont nem védik rosszul Ibakával és Biyombóval, de Vucsevics is biztató ezen a téren, így azért megnehezíthetik a betörésekre építő Westbrookék dolgát – persze a győzelemhez elsősorban támadásban kell szintet lépinük a vendégeknek.

Minnesota Timberwolves – Los Angeles Lakers 01:00

Mindkét csapat back-to-backből érkezik, a Lakers egy látványos győzelemből, a Wolves pedig a Clippers elleni vereségből, és kérdés, hogy ki milyen állapotban lép majd pályára. A Los Angeles az utóbbi hat meccsből ötöt megnyert, míg a Minny-t egyelőre elkerülik a sikerek, bár a rohanós, atletikus játék tőlük sem áll messze, főleg Rubio visszatérésével – apropó, az nem biztos, hogy a spanyolt rögtön játszatják a back-to-backen. A tűzerőt tekintve jobban állnak a vendégek, és valószínűleg önbizalom terén is, de a Wolves fegyverei is megvannak, és ha nem tud vigyázni a labdára a Lakers (ezzel komoly gondjaik vannak), akkor Wigginsék átrohanhatnak rajtuk.

Golden State Warriors – Phoenix Suns 02:00

A Warriors gépezete ugyan itt-ott akadozik, de így is sorozatban három győzelemnél jár Steve Kerr csapata, és övék a liga leghatékonyabb támadójátéka, ami a back-to-backből érkező, védekezésben és főleg a periméteren szenvedő Suns ellen jó ajánlólevél. A vendégeket tegnap még a Brooklyn is szétdobta, fáradtabbak, ők mennek idegenbe, és az ellenfél a Golden State, nem készülhetnek sok jóra – a Warriors számára remek matchup a Suns, bár Bookernél és Bledsoe-nál sosem lehet tudni, hogy mennyire szórják meg magukat.

Portland Trail Blazers – Denver Nuggets 03:00

A Denver back-to-backből érkezik, tegnap otthon kaptak ki a Pistonstól, és Portlandben sem számíthatnak sok jóra. A Blazersnél Damian Lillard MVP-formát hoz, de CJ McCollum is felzárkózott már mellé, azt pedig nem nagyon látni, hogy ezt a párost hogyan fogják lelassítani a vendégek, igaz, Plumlee-ék védekezése ellen lehet keresnivalójuk. Egyszer már találkoztak a felek, akkor 115-113-ra nyert Denverben a Portland, és most is hasonlóan sok pontot várhatunk – a Blazersnek nagyon kellene ez a meccs is, hogy ott legyen a nyugati élmezőnyben.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus