21:30-tól Knicks-Hawks és Raptors-Bulls derbi

Este fél tíztől két keleti meccset is nézhetünk, éjféltől Wizards-Heat, hajnalban pedig tovább nyújthatja győzelmi sorozatát a Lakers. 

 

New York Knicks – Atlanta Hawks 21:30

Az Atlantánál Kyle Korver botrányos dobóformája van középpontban, a triplavető már meccsek óta mellédob gyakorlatilag mindent, ám ezzel együtt is remekel a Hawks támadójátéka – a utóbbi nyolc meccsen 110 pontot átlagol a gárda és meg is nyert ebből hét találkozót. A Knicksnél nem ilyen rózsás a helyzet, sőt: az utóbbi hatból ötször kikaptak, átlagosan 93 pontot szereztek és általában 40% alatt dobtak mezőnyből, ez a teljesítmény pedig biztos, hogy kevés lesz az Atlantával szemben. A Hawks egyébként idén már kétszer szétdobta a New Yorkot, legutóbb bő egy hete, és bár most idegenben persze más lehet a leányzó fekvése, így is toronymagas esélyesek Teague-ék.

Toronto Raptors – Chicago Bulls 21:30

A keleti rangadót egy hete lejátszották már Chicagóban, akkor szoros meccsen nyert a Bulls, most azonban saját közönsége előtt vághat vissza a Toronto. Akkor mindkét gárda nagyon kevés pontot szerzett, és a védekezések domináltak, most is hasonlóra számíthatunk, főleg mivel a Raptors nagyon mást nem is tud csinálni, rendre 40% körüli dobóteljesítménnyel zárnak, és DeRozan extra formájának, valamint a védekezésnek köszönhetik a sikereiket. A Bullsnál valószínűleg sem Rose, sem Noah nem léphet még pályára, de Butler és Gasol viszi az együttest, ráadásul Bobby Portis is folyamatosan bizonyít, támadásban pedig jelenleg talán előrébb is tartanak a vendégek. Idegenben azonban csak 5-7-re áll a gárda, a Toronto otthon az utolsó nyolcból hetet megnyert, így mindenképpen nagy csatára számíthatunk.

Washington Wizards – Miami Heat 00:00

Bár a Washington továbbra is csak 11. Keleten, ez a mérkőzés is rangadónak számít, John Wall ugyanis bombaformában van (20 pontos átlag és legalább 11 gólpassz minden meccsen az előző nyolcból), Otto Porter remekül illik a másodhegedűs szerepbe, és a gárda megindította a felzárkózást annak ellenére, hogy több alapemberük hiányzik. A Miami továbbra is elég ingadozó teljesítményt nyújt, két vereség után simán nyertek Dallasban, és elég nehéz megjósolni, hogy mit kapunk tőlük, mindenesetre törlesztenivalójuk nekik van, december elején kikaptak már a fővárosiaktól. Wall általában remekel a Heat ellen, és egyértelmű, hogy őt kell limitálniuk a vendégeknek, de kérdés, hogy a Bosh-Whiteside duó mennyit tud együtt fent lenni a Wizards small-ballja ellen. Alapvetően továbbra is ligamásodik a Miami védekezése, de a Washington sebessége nehéz feladat elé állíthatja Wade-éket.

Denver Nuggets – Portland Trail Blazers 03:00

Négy napja Portlandben nyerni tudott a Blazers, és most is nekik áll a zászló – a Nuggets tegnap hosszabbítást játszott a Warriors otthonában, ráadásul elveszítette a súlyosnak tűnő sérülést szenvedő Kenneth Fariedet is. Ezek után nyilvánvalóan nem tekinthető frissnek a hazai együttes, a Portlandnél viszont a hírek szerint van rá esély, hogy visszatérjen Damian Lillard, ami óriási erősítés lehet a pontszerzéssel amúgy sem szenvedő gárda számára, és bár védekezésben nem elég agresszívek sokszor, jelenleg mégis sokkal inkább együtt vannak, mint a Denver. A Nuggetsnél Gallinari parádésan játszott a GSW ellen, de a back-to-back miatt lehet, hogy nem játszik, vagy ha igen, kisebb perclimiten lesz bokasérülése után.

Los Angeles Lakers – Phoenix Suns 03:30

A Suns az elmúlt 25 év legrosszabb védőteljesítményének másnapján utazik Los Angelesbe, emiatt és a back-to-back miatt is lehet keresnivalója a Lakersnek – főleg hogy az arany-lilák egyébként is sorozatban két győzelem után várják a találkozót. Kobe Bryant nélkül is megverték a Philly-t, és a dobóhátvéd játéka ezúttal is erősen kérdéses vállsérülése miatt, könnyen lehet, hogy most sem lép pályára – ismét előtérbe kerülhet Lou Williams és a fiatalság. Támadásban egyébként a Suns sem elveszett, tegnap Knight is megtalálta már a dobását, Warren élete formájában van, és a többiek is képesek hozzá tenni, de mindkét védelem átjáróház, így egy nem túl magas színvonalú pisztolypárbajra számíthatunk.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus