21:30-tól OKC-Cavs, hajnalban ki-ki meccs Portlandben

Rangadót játszanak Duranték Jamesékkel - a Jazzt fogadják Lillardék - Kobe vs. Gasol utolsó felvonás - nyernie kell a Spursnek

Detroit Pistons – New Orleans Pelicans 21:30

A Pistonsnál Tobias Harris jól mutatkozott be, de a csapat így is elszenvedte sorozatban negyedik vereségét, már másfél meccsre van a Chicago-Charlotte párostól és jön mögötte a Washington – kulcsfontosságú lenne, hogy megtörje a rossz szériát a gárda. Harris beépítése persze nem lesz egyszerű, és nem fog minden működni azonnal, márpedig a New Orleans ellen jól kell játszani, ha nyerni akarnak – a vendégek védekezése ugyan továbbra sem az igazi, de támadásban a Davis-Holiday-Anderson trió vezérletével jól teljesítenek. Kulcsfontosságú lesz, hogy elöl mennyire lesz meg a Pistons ritmusa, illetve hogy Drummond és Davis csatája hogyan alakul majd, mindkét fél számára nagyon kell ez a győzelem.

Oklahoma City Thunder – Cleveland Cavaliers 21:30

A játéknap szuperrangadója egyértelműen ez a találkozó, az OKC némi meglepetésre vereséggel rajtolt az All-Star szünet után, de a Cavs ellen valószínűleg ismét felszívja magát a 2016-ban szenzációsan teljesítő gárda. A vendégeknél a hírek szerint Frye még nem mutatkozhat be, Shumpert pedig valószínűleg hiányozni fog, de ez az este Durant és James, valamint Westbrook és Irving csatájáról szólhat – a Thunder párosa bombaformában van, de kérdés, hogy melléjük ki tud fellépni és főleg, hogy védekezésben mennyire lesznek stabilak. Westbrook is erre hívta fel a figyelmet és LeBron James is ezt emelte ki, igazi szuperrangadóra van kilátás – a hazai pálya inkább az OKC mellett szól.

Denver Nuggets – Boston Celtics 23:00

A Celtics az All-Star előtt parádés szériában volt, a szünet után azonban nagyon gyengén játszva kikapott a Jazztől, és a kérdés az, hogy Thomasék mennyire tudnak ismét felpörögni – azzal a játékkal valószínűleg most sem lesz sok esélyük. A Denvernél is elsősorban a védekezéssel volt gond a Sacramento ellen, de most sokkal inkább a kinti emberekről fog szólni ez a meccs és nem a centerjátékról – sőt, ha Jokics és Lauvergne elkapja a fonalat, a festékben inkább nekik állhat a zászló. Döntő lehet, hogy Gallinarival mihez kezdenek Turnerék, és hogy a hazaiaknál Mudiay melyik arcát mutatja – az elsődleges azonban mindkét csapatnál a fegyelmezett csapatvédekezés lesz.

Phoenix Suns – San Antonio Spurs 23:00

A Spurs az All-Star óta lejátszott két meccsén nem volt túl impresszív, kikaptak a Clipperstől és szűken verték meg a Lakerst, most pedig folytatják hosszú idegenbeli túrájukat – méghozzá egy kötelező mérkőzéssel. A Suns a liga legrosszabb formában lévő csapata még mindig, ugyan megszabadultak Markieff Morristól, de ezzel játékban egyelőre nincsenek előrébb még akkor sem, ha Humphries jól mutatkozott be – ráadásul Tyson Chandler és Alex Len játéka is kérdéses. A vendégeknél Kawhi Leonard pályára lépése szintén erősen kérdéses, Ginobili nem fog játszani, de legyenek bármilyen enerváltak is, mindenképpen nyerniük kell ezt a mérkőzést.

Brooklyn Nets – Charlotte Hornets 00:00

A Charlotte nagyon megindult felfelé, Walkerék sorozatban négy győzelemnél járnak, nagyon összehangoltan működik a gépezet, a védekezésük is többé-kevésbé egyben van, visszatért Al Jefferson, és pályára léphet Courtney Lee is – utóbbi érdekes módon éppen Brooklynban játszotta utolsó meccsét a Grizzlies mezében. A kérdés az lesz, hogy mihez kezdenek majd Brook Lopezzel, aki két napja a New Yorkot is szétszedte – illetve természetesen a Netsnél mindig kérdés, hogy kintről milyen napot fognak ki Joe Johnsonék. Lopez szerint úgy érzik, hogy pozitív irányba indultak el, ez pedig adhat nekik egy plusz lökést, főleg hazai pályán.

Orlando Magic – Indiana Pacers 00:00

A Pacers komoly skalpot gyűjtött Oklahoma City-ben és újfent bizonyította, hogy a hullámvölgynek vége: Paul George és Monta Ellis vezérletével nagyon összeállt a támadójátékuk, és a védekezésük is kellően szigorú ahhoz, hogy meccseket nyerjenek. Az Orlandónál jól mutatkozott be Jennings és Ilyasova is, a gárda pedig megverte a Dallast, ez őket is feldobhatja, hiszen még elérhető számukra a playoff – az Indiana ellen sorozatban hatszor kaptak ki, így törlesztenivalójuk is akad. Érdekes meccsre számíthatunk, kérdés, hogy Vucsevics mennyire tud majd ficánkolni Myles Turnerék mellett, illetve hogy George-ot ki fogja majd megállítani a túloldalon.

Toronto Raptors – Memphis Grizzlies 00:00

A Toronto némi meglepetésre kikapott Chicagóban, így otthon most mindenképpen javítaniuk kell Lowry-éknak – ehhez agresszívebb védekezésre és pontosabb támadójátékra lesz szükségük. A Memphis a Gasol-Lee-Green páros kidőlése/távozása ellenére is nyerni tudott legutóbb, a hírek szerint most Lance Stephenson is pályára léphet, ellenben Tony Allen játéka kérdéses náluk. Ha a Raptors visszatalál az All-Star előtti védekezéshez, akkor nagyon nehéz dolga lesz a Grizzliesnek, de az is érdekes lesz, hogy a Lowry-DeRozan páros mihez kezd majd Conley-ékkal a periméteren – itt azért nagyon hiányozna a vendégeknek Allen.

Dallas Mavericks – Philadelphia 76ers 01:00

A Mavsnek most már mindenképpen nyernie kell, az Orlando elleni vereséggel már csak egyetlen meccsel vezetnek a nyugati kilencedik Jazz előtt és elnézve Haywardék, valamint a Portland formáját, nem valószínű, hogy beleférnek a könnyen elszórt meccsek. A Sixers ellen otthon természetesen kötelező a győzelem Nowitzkiék számára még akkor is, ha Noelék a festékben jelentősen megnehezítették a texasiak dolgát novemberben – azt ráadásul bizonyították Ish Smith-ék a Pelicans ellen is, hogy egy pillanatra sem adják fel. A Dallas az utóbbi meccseken kimondottan jól dob távolról, erre most is szükségük lesz.

Chicago Bulls – Los Angeles Lakers 02:00

A Bulls legutóbb nagyon fontos győzelmet aratott a Toronto ellen, ezzel első győzelmüket aratták Jimmy Butler kidőlése óta – most is hasonló extrára lesz szükségük McDermott-tól (vagy valaki mástól) a győzelemhez, Rose-nak pedig tartania kell remek formáját. A Lakers a Spurs ellen is bizonyította, hogy nem adja könnyen magát, helyenként képesek jól védekezni, támadásban pedig a kinti dobók általában hozzák a pontokat – igaz, Kobe Bryant játéka kérdéses legutóbbi ujjsérülése miatt. Összességében természetesen még jelen állapotában is előrébb tart a Bulls, de nem lesz könnyű dolguk a magát felszívó Lakersszel, ráadásul ha Bryant pályára lép, utoljára teszi ezt meg Chicagóban – ráadásul utoljára találkozik Pau Gasollal is, ezek mind extra tényezők lehetnek.

Portland Trail Blazers – Utah Jazz 03:00

Fontos mérkőzés lesz ez, hiszen mindkét gárda nagyon hajt a nyugati playoffra és jelenleg fél meccsel tart előrébb a Blazers. Lillardék két napja agyonverték a címvédő Warriorst és az elmúlt tíz meccsből kilencet megnyertek, gyakorlatilag a liga legjobb formában lévő csapatának számítanak – de az All-Star előtt a Jazznek is volt egy komoly szériája és legutóbb már ők is nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Kulcskérdés lesz, hogy a hazaiak kinti dobóit mennyire tudja semlegesíteni majd a Utah, illetve hogy a palánk alatt tud-e dominálni a Gobert-Favors páros – McCollumék képesek kintről is szétdobni az ellenfelet, nem kell bemenniük a gyűrű alá. A hazaiak védekezése is rendben van egyébként, de a Utah támadójátékát sem kell félteni – izgalmas és színvonalas meccset várhatunk.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus