21:30-tól pályán a Warriors és a Thunder is

Fél tíztől pályán a két nagyágyú, később jön a Portland, a Dallas, a Memphis és a Miami, végül pedig a Raptors-Rockets derbi

Milwaukee Bucks – Oklahoma City Thunder 21:30

Az All-Star szünet óta finoman szólva sincs jó formában az OKC, 113 pontot kapnak átlagban Duranték, és sorra gyűjtik be a vereségeket, bár tény, hogy a sorsolásuk is borzasztóan erős volt ebben az időszakban. Milwaukee-ban sem lesz könnyű dolguk, a Bucks saját pályáján kifejezetten erős, és a Middleton-Parker-Antetokounmpo trió óriási formában van – ők bármikor szétfutják ezt a Thunder-védekezést. A kérdés az, hogy a vendégek tudnak-e szigorítani hátul, illetve hogy mentálisan milyen állapotban lesznek, ráadásul az sem túl biztató, hogy sorra kitömik őket a negyedik negyedekben, mert addigra elfáradnak…

Los Angeles Lakers – Golden State Warriors 21:30

Itt természetesen nincs kérdés, hatalmas meglepetés lenne, ha a Warriors nem hozná simán ezt a mérkőzést a nyugati sereghajtó ellen. Curry-ék a nehezebb időszak után most papíron könnyebb meccseket játszanak, és fontos lenne a pihentetés szempontjából, hogy ne kelljen még a hajrában is izzadniuk a kezdőknek – igaz, idén már hétszer ülték ki a teljes negyedik negyedet. A Lakersnél Kobe Bryant játéka továbbra is kérdéses vállsérülése miatt, legutóbb pedig D’Angelo Russell nagy szériája is megszakadt, az ő extrája nélkül pedig aligha lesz esélyük a hazaiaknak.

Memphis Grizzlies – Phoenix Suns 22:00

Február 27-én nagy meglepetésre a Memphis kikapott Phoenixben, így itt a lehetőség a visszavágásra – a 23-9-es hazai mérlegük mindenképpen tiszteletet parancsoló. A Sunst nehezebb belőni, mert alapvetően továbbra is nagyon gyengék, de legutóbb idegenben is győzni tudtak Lenék, és többször megmutatták már, hogy egy-egy meccsre nagyon fel tudják magukat szívni – igaz, 5-25-re állnak eddig saját pályájuktól távol. A Grizzlies mindenképpen erősebb gárda, jobb az állomány, a hazai pálya náluk nagy előny, és a támadójátékuk meglehetősen produktív tud lenni – kötelező számukra a győzelem.

Denver Nuggets – Dallas Mavericks 23:00

Február 26-án Dallasban tíz ponttal győzött a Mavs, kérdés, hogy mennyire tudják azt a formájukat mutatni Parsonsék – egyértelműen a ponterős, sok triplával „díszített” támadójátékukból élnek az utóbbi meccseken. A Nuggets védekezése finoman szólva sem acélos, de elöl még Gallinari nélkül is képesek tartani a lépést szinte bárkivel, ha Mudiay jó napot fog ki – az irányító játéka kulcsfontosságú lehet a hazaiak szempontjából. Valószínűleg ismét sok pontot láthatunk, sok kinti dobással és szoros végjátékkal – legalábbis előzetesen nincs nagy különbség a felek között.

Detroit Pistons – Portland Trail Blazers 00:00

Mindkét csapatnak javítania kellene, a Detroit tegnap csúnya pofont kapott New Yorkban, és bár a back-to-back ellenük szól (valamint a tegnapi játékuk is…), saját közönségük előtt más arcukat szokták mutatni. A Portland a parádés széria után két rangadót is elbukott idegenben, most már meglehetősen fáradt a társaság, igaz, erre a meccsre többet pihenhettek a Pistonsnál – kérdés, hogy melyik gárda lesz frissebb. A Blazers alapvetően jobb csapat, és bár a Lillard-McCollum páros játékán nagyon sok múlhat, de ha Reggie Jackson és a hazai periméter tegnaphoz képest nem javul drasztikusan, egyértelműen esélyesek lesznek a vendégek.

Miami Heat – Philadelphia 76ers 00:00

Két napja Philadelphiában győzni tudott a Heat végig vezetve, igaz, a hamar megszerzett előnyt leadta a floridai gárda, és szoros lett a hajrá. Wade-ék sorsolása meglehetősen könnyű az utóbbi időszakban, és ezt ki is kell használniuk, így ez a győzelem is kötelező számukra – az elmúlt meccseken mutatott formájukkal jogosan reménykedhetnek a sikerben. A vendégek támadójátékával nincs gond, de ezúttal Okafor, Noel, Stauskas és Marshall játéka is erősen kérdéses, átlagban 118 pontot kapnak, míg a Heat ellen az ellenfelek átlagosan 40%-kal dobnak mezőnyből – a hazaiaknál Whiteside óriási formában van, ez pedig szintén döntő lehet az ezen a poszton hiányos Philly-vel szemben.

Toronto Raptors – Houston Rockets 00:30

A Houston továbbra is meglehetősen gyenge formában van, Hardenék tegnap Chicagóban is kikaptak, és az egy-egyező, borzasztó hatékonysággal előadott támadójáték, valamint a szellős védekezés maximum néhány kiizzadt győzelemre volt elég az utóbbi időben. A Toronto kategóriákkal erősebb csapat jelenleg, a Lowry-DeRozan páros bármelyik meccset képes eldönteni, otthon zsinórban 13 győzelemnél járnak, védekezésben is teljesen más szintet képviselnek, és az utóbbi két hónapban ők számítanak Kelet legjobb csapatának. Egyetlen ok szólhat a Rockets mellett, mégpedig James Harden személye, benne bármikor benne lehet akár egy 50 pontos este is, amikor egymaga megveri az ellenfelet, vagy éppen Arizáék keze sül parádésan és szórnak be 15 nehéz triplát…

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus