21:30-tól Raptors-Kings, hajnalban pályán a Cavs

Négy találkozót rendeznek ma este és holnap hajnalban az NBA alapszakaszában, nézzük, hogy mit érdemes tudnunk előtte!

 

Toronto Raptors - Sacramento Kings 21:30

A hazai pályán 10-1-re álló Toronto fogadja az ingadozó, de már idegenben is több meglepetést okozó Sacramentót - az esélyes egyértelműen a Raptors, de nem lehet leírni a Kingset sem. A vendégek két szünnap után lépnek újra pályára, volt idejük felkészülni a Torontóra, de a támadójátékot tekintve azért nem egy szint a két gárda, DeRozanék továbbra is a ligaelithez, Randolph-ék pedig a liga aljához tartoznak ezen a téren, a Raptors átlagosan tizenöt ponttal dob többet, mint mostani ellenfele. Nemrég egyébként találkoztak is a felek Sacramentóban, akkor éppen tizenöt egységgel, 102-87-re nyertek Lowryék, otthon pedig olyan magabiztosak idén eddig, hogy ha csak nem fognak ki különösen rossz napot, hozniuk kell a kötelezőt. 

Detroit Pistons - Orlando Magic 22:00

Összeszedte magát a Pistons, Atlantában és Indianában is nyert a gárda, most pedig hazai pályán tovább folytatná a felzárkózást - főleg úgy, hogy a sérülésekkel sújtott Magic továbbra sem igazán talál kiutat. Avery Bradley játéka a hazaiaknál is kérdéses, de ha Drummond lenyomja a palánk alatt Vucsevicset, akkor a Detroit felé billenhet a mérleg nyelve, főleg ha Reggie Jacksonék is hozzáteszik a magukét a periméteren - támadásban azért nem túl meggyőző a Van Gundy-legénység mostanában, de az Orlando védekezése ellen otthon ezen javíthatnak. A vendégeknél Fournier továbbra is sérült, Aaron Gordon hiába tért vissza legutóbb, rögtön megsérült ismét, de Afflalo és Isaac játéka is erősen kérdéses - van gondjuk bőven, a védekezésük egyébként sem sok mindenre jó, de ilyen fontos játékosok nélkül támadásban sincs meg az átütőerő náluk. 

Brooklyn Nets - Indiana Pacers 00:00

Kétszer egymás után bukott hazai pályán a Pacers, egyik alkalommal sem érte el a száz pontot, és kisebb gödörben van most a gárda, mert pont azok az erősségek nem érvényesültek az OKC és a Pistons ellen, amelyekkel korábban hozták a győzelmeket. Most idegenben kell javítaniuk, ott, ahol csak 6-7-re állnak, de nincs más megoldás, hozniuk kell ezt a meccset Brooklynban, hogy ne süllyedjenek még lejjebb a szorosan alakuló keleti középmezőnyben. A Nets az előző négy meccséből hármat elvesztett, az utóbbi kettőn száztíz pont felett kapott, ezek most sem fognak beleférni, hátul mindenképpen javulniuk kell Dinwiddie-éknek, akiknél Okafor és Stauskas már bemutatkozott az előző találkozón. Kisebb-nagyobb sérülések azért vannak mindkét oldalon, a vendégeknél Thaddeus Young nem 100%-os, a hazaiaknál pedig Crabbe és Carroll nem az, de a sérültjelentésben ma már egyikük sem szerepelt, valószínűleg ott lesznek a parketten. 

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 00:00

A Cavs back-to-backet játszik, és továbbra is nagy formában van, ha nem is mindig működik tökéletesen a gépezet, de ilyen esetben mindig előlép LeBron James, és általában érkezik még mellé valaki a kispadról - önbizalommal telve léphet pályára a társaság a fővárosban is. A Wizards kibrusztolt magának most két hazai győzelmet, de mindkettőért komolyan meg kellett küzdenie a Memphis és a Clippers ellen, nincsenek ideális állapotban Bealék, John Wall a hosszabb kihagyás után még keresi önmagát, Otto Porter pedig megsérült, ő nem edzett tegnap, a játéka kérdéses. Még fáradtabban és idegenben is esélyesebb a Cavs, de ha a Washington össze tudja szedni azt a védekezést, amit többször láttunk már tőlük idén, Wall hatékonyabbá válik támadásban, akkor a hazaiaknak is minden esélyük meglehet a sikerre. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus