21:30-tól Raptors-Pelicans, éjféltől Magic-Thunder

Fél tízkor Torontóban rajtol ma az NBA, éjféltől pályán a Thunder, utána pedig a Spurs – nézzük, mit kell tudnunk előtte!

Toronto Raptors – New Orleans Pelicans 21:30

A New Orleans meglepő vereséget szenvedett a Sixers ellen Anthony Davis és Jrue Holiday nélkül, a két kulcsjátékos viszont nem biztos, hogy játszik ma – ez majd csak a feldobás előtt derül ki. A Raptorsnak óriási szüksége lenne a sikerre, hiszen az elmúlt hét meccsből hatot buktak, ezen DeRozan visszatérése sem tudott változtatni. Elsősorban a védekezésükkel van gond, az teljesen kipukkadt – a széria alatt 16 ponttal engednek többet átlagban, mint előtte, az Atlantát például 60%-kal (!) engedték dobni. Szerencséjükre a Pelicans támadójátéka finoman szólva sem veretes jelenleg, Holiday hiányát is nagyon megérzik, de ha Davis sem tud pályára lépni, oda a spacing és az egész rendszer lényege. Ha a Raptors akar még valamit a keleti élbolyban, nyerniük kell ma és megállítani a zuhanást – ehhez a kulcs mindenképpen hátul van, a pontszerzéssel nincs gondjuk.

Orlando Magic – Oklahoma City Thunder 00:00

Az OKC a szezon legnagyobb győzelmére építhet, hiszen Durant és Westbrook zseniális meccsével megverték a ligaelső Warriorst – a sztárok mellé Ibaka is fellépett, a támadójáték tökéletesen működött. Az Orlando védekezése nem arról híres, hogy meg tudná állítani az ellenfelet, amikor nyertek, a koncentrált és pontos támadójátékuknak köszönhették – túldobni viszont aligha fogják ezt a Thundert. Ugyan Durant 8 ponttal kevesebbet átlagol idegenben és Westbrook is hasonló léptékkel teljesít gyengébben, mint otthon, az Adams-Ibaka kettős ellen megszenvedhet Vucsevics, Payton aligha fogja lábon megverni Westbrookot, Oladipo pedig nem fog mindig 30 felett dobni – ha nem tudják lelassítani Durantéket, nem lesznek partiban még hazai pályán sem. Az OKC újra elérheti az 50%-ot egy esetleges győzelemmel.

San Antonio Spurs – Utah Jazz 01:00

Kawhi Leonard visszatérésével azonnal másik arcát mutatta a címvédő, a 15 meccs után visszatérő döntő-MVP rögtön húsz ponttal és remek védekezéssel vezette csapatát győzelemre a nyugati második Portland ellen. Az ő jó játéka megadhatja azt a szükséges lökést csapatának, amivel megindulhatnak felfelé – a bajnok tavalyi kezdőötöse a Blazers elleni meccs előtt összesen nyolc percet játszott együtt idén. A Utah védekezését az utóbbi időben csak a Warriors tudta feltörni, más nem jutott száz pont fölé, viszont támadásban nem brillíroznak, leginkább belső embereikre támaszodnak mindkét oldalon. A San Antoniónak most már van egy jó periméter-védője, aki leszedheti Haywardot, de időszakokra kezelésbe veheti Burke-öt is. Mindenképpen fölényben vannak a texasiak, ráadásul nagyon kell is nekik a siker, hiszen kapaszkodniuk kell a riválisok után – otthon viszont még hiányosan is jól szerepeltek eddig, kiegészülve pláne ők az esélyesek.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus