21:30-tól Rockets-Mavs, éjféltől Raptors-Clippers

Fél tíztől Houstonban játszik a Dallas - éjfélkor összecsap a Toronto és a Clippers - pályán az OKC - a Bostont is elkapja a Philly?

 

Houston Rockets – Dallas Mavericks 21:30

A Rockets visszakapta ajándékba Josh Smith-t, kérdés, hogy ő tud-e lendíteni a tavalyi szezonhoz képest egyértelműen gyengélkedő csapaton – a gárda ugyan az utóbbi tíz meccséből hetet megnyert, de így is csak egy meccsel áll jelenleg 50% felett. A Mavs jobban erőlködik mostanság, de két győzelemmel így is riválisa előtt jár, Chandler Parsons pedig végre elkapta a fonalat az utóbbi időben, erre pedig mindenképpen építhetnek. Dirk Nowitzki nem teljesen egészséges, a hazaiaknál pedig Dwight Howard fog hiányozni, de a hírek szerint Patrick Beverley visszatérhet – neki fontos szerepe lehet Deron Williams limitálásában. A Harden-Matthews csata döntő lehet, a Rockets dobógépe egy-egy nagy meccset leszámítva viszonylag csendes, és bár egyik csapat sem sziporkázik, a győzelem nagyon fontos lenne mindegyiküknek. Védekezésben talán előrébb jár a Mavs, de mivel ők és a hazaiak is rendkívül ingadozó formát nyújtanak, megtippelhetetlen a végeredmény – mondanánk, hogy a hazai pálya a Houstont segíti, de idei két egymás elleni meccsüket mindig a vendégcsapat nyerte…

Toronto Raptors – Los Angeles Clippers 00:00

Két jó formában lévő csapat találkozik, a Toronto jelenleg a legstabilabb Keleten, nem véletlen, hogy sorozatban hét győzelemnél járnak Lowry-ék – a Clippers egy óriási sikerszériával stabilizálta magát a nyugati negyedik helyen Blake Griffin nélkül. Az elmúlt egy hónapban 112 pontot átlagol a gárda, ami a legszűkebb elitbe tartozik, a Toronto védekezése pedig az utóbbi meccseken nem volt az igazi, de így is rendkívül színvonalas meccsre számíthatunk. A két irányító, Lowry és Paul elöl-hátul vezér, DeRozan és Redick a fő pontfelelős, a palánk alatt Valanciunas és DeAndre Jordan csatázhat, de a Clippers small-balljához is tudnak alkalmazkodni a hazaiak. Ezek a párharcok döntőek lehetnek, kérdés, hogy a Raptors egyébként kiváló védekezése mennyire fog ezen az estén harapni.

Philadelphia 76ers – Boston Celtics 01:00

A Philly az utóbbi három meccséből kettőt megnyert, és gyakorlatilag már hetek óta biztatóan játszanak Okaforék, ezúttal Noel és Sampson is pályára léphet, a gárda pedig ezzel a lendülettel győzelemre tör a Boston ellen. A Celtics nincs a legjobb formában, elöl-hátul elég ingadozó a játékuk, de egy dologban stabilan remekelnek: a labdaszerzésekben, ami a Sixers és Ish Smith játékát ismerve nagy fegyver lehet számukra. Ez a faktor eldöntheti a meccset, hiszen a Philly általában sok eladott labdával dolgozik, ha ez most is így lesz, nagyon nehéz lesz ellensúlyozni – ráadásul ugyan a támadójátékuk biztató, a védekezésük továbbra sem az igazi. Nem lehet már teljesen leírni a hazaiakat, de a Boston még így is bőven jobb csapat, és meglepetés lenne, ha kikapnának Thomasék – egyébként tavaly március óta nem nyert egymás után két hazai meccset a Sixers. A hírek szerint a hóvihar nem kavar be, a találkozót megrendezik - tegnapról halasztották mára az összecsapást.

Brooklyn Nets – Oklahoma City Thunder 01:30

A Thunder a második legtöbb pontot szerzi jelenleg a ligában, sorozatban hét győzelemnél járnak Westbrookék, és ha csak nem halasztják el a meccset az utolsó pillanatban, óriási meglepetés lenne, ha nem szereznék meg a nyolcadikat is ma este. Az OKC-nél egyetlen probléma lehet, Steven Adams hiánya, aki könyöksérülése miatt kihagyja a derbit, nélküle pedig alighanem Ibakának kell fognia Lopezt – legalábbis Kanter védekezésbeli képességeivel sok jóra nem számíthatnak. Ezt kivéve azonban egyértelmű a vendégek fölénye, a Nets a liga egyik leggyengébben támadó csapata, botrányosan képesek védekezni, nincs emberük sem Westbrookra, sem Durantre, az előző öt meccsüket elvesztették – országos kettes…

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus