21:30-tól Suns-Wolves, éjféltől Heat-Grizzlies

Fél tíztől Phoenixben a Minny - a Memphis ellen mászna ki a gödörből a Miami - kötelező előtt a Toronto, pályán a Thunder

 

Phoenix Suns – Minnesota Timberwolves 21:30

Mindkét csapat elég ingadozó formát nyújt, nagy győzelmek és gyenge játékkal összehozott vereségek váltogatják egymást, ráadásul szinte ugyanúgy állnak – a Suns 10-14-gyel, a Wolves 9-13-mal. A kiegyensúlyozatlanság miatt elég nehéz megtippelni, hogy mit várhatunk ettől a meccstől, az biztos, hogy az utóbbi négy meccsen szűk 22 pontot átlagoló Towns és a Chandlert remekül helyettesítő Len küzdelme izgalmasnak ígérkezik a palánk alatt. Érdekesség, hogy a Minny 5-10-re áll a tíz pontnál kisebb különbségű meccseken, ha szoros lesz a végjáték, inkább a Phoenixre fogadnánk.

Miami Heat – Memphis Grizzlies 00:00

A játéknap rangadója ez a mérkőzés lesz, a süllyedő Miami a sokadik méretes pofonba belenéző Memphist fogadja. A Heat sorozatban három vereségnél tart, és most már elég aggasztó számukra a borzalmas támadójáték, ezt pedig az elit védekezéssel nem lehet mindig ellensúlyozni – hasonló cipőben járt évekig a Grizzlies is, idén viszont kicsit identitását vesztette a gárda. Otthon azért jó tíz ponttal többet szerez átlagban a Miami, mint idegenben, de az eladott labdáik száma továbbra is nagyon magas, ez Tony Allenék malmára hajtja a vizet – ráadásul az kizárt, hogy Wade-ék szétdobják ellenfelüket, a szoros, brusztolós találkozók pedig továbbra is jól állnak a Memphisnek. Egy érdekesség: minden komoly vereségük után győzni tudtak idén Gasolék.

Toronto Raptors – Philadelphia 76ers 00:00

Egy hónapja Philadelphiában könnyedén nyert a Raptors, és meglepődnénk, ha most másképp alakulna a találkozó – ugyan hajlamos leereszteni a Toronto a biztos vezetés tudatában, nagy különbség van a felek között. A hazaiak sorozatban három győzelemnél járnak, ezalatt nagyon összeállt a védekezésük, ami a liga messze leggyengébb (négy ponttal átlagolnak kevesebbet mindenki másnál) támadógépezete ellen elég biztató. A vendégek halvány reménysugara Jahlil Okafor lehet, az újonc center visszatalált a helyes útra és két masszív, húsz pont feletti meccset szállított, a Raptors ellen november elején pedig 26-ig jutott – de ez tényleg csak halvány reménysugár, a Philly sorozatban 18 mérkőzést veszített el idegenben.

Oklahoma City Thunder – Utah Jazz 01:00

Két napja találkoztak a felek Salt Lake City-ben, akkor szoros mérkőzésen nyerni tudott az OKC, mint ahogy három hete is – ezek után saját pályájukon természetesen esélyesnek számítanak Kevin Duranték. A gárda támadójátéka nagyon hatékony, jár a labda, és a sztárok hozzák is a pontokat, ugyanakkor a védekezésbeli javulásuk az, ami igazán döntő: az utóbbi tizenegy meccsükön kilencszer 100 pont alatt tartották ellenfelüket. Nem véletlen, hogy sorozatban négy győzelemnél jár a csapat, a 10-3-as hazai mérleg is impozáns, míg a Utah az utóbbi hétből ötöt elbukott idegenben – Haywardéknál továbbra is hiányzik Rudy Gobert, ugyanakkor az elmúlt időszakban a liga legjobb tripladobó csapatai közé fejlődtek. Ebben bízhatnak most is, de ehhez Hoodnak ki kell másznia a gödörből, Haywardnak és Burksnek pedig folyamatosan ágyúznia kell – ha ez és a két nappal ezelőtti védekezés találkozik, a Jazznek lesz esélye a győzelemre.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus