21:30-tól Warriors-Spurs - kezdődik a nyugati döntő

Egymásnak feszül az alapszakasz két legjobb csapata - a GSW pihentebb és otthon játszik, a Spurs fáradtabb és nem 100%-os. 

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 21:30 (Sport1: csúsztatva 22:15-től)

Bár Keleten még ellenfélre vár a Cavs, Nyugaton már ma este megkezdődik a konferencia-döntő, méghozzá a papírforma-párosítással, hiszen az első két kiemelt jutott el idáig. A GSW azért sokkal egyszerűbb utat járt be a két söpréssel, mint a két nehéz párharcból érkező San Antonio, raádásul a vendégek elveszítették Tony Parkert is - a Rockets ellen megoldották a pótlását, kérdés, hogy az Oracle-ben mennyire fog hiányozni.

Ilyen esetben a fő kérdés mindig az, hogy a sokkal pihentebb, de mérkőzést már régen játszó Warriors, vagy a fáradtabb, sérültebb, de ritmusban lévő Spurs lesz-e előnyben az első találkozón. Most ezt tetézi még Kawhi Leonard állapota, hiszen a vendégek szupersztárja kihagyta a Houston elleni utolsó mérkőzést, de most ott lesz a parketten, azt viszont nehéz elképzelni, hogy ha két napja nem játszott, akkor most 100%-os állapotban lépjen pályára.

A Spurs esetében a legfőbb faktor megint a tempó kontrollálása lesz, hogy Aldridge-ék rá tudják-e erőltetni akaratukat az ezúttal is gyorsabb játékot játszó ellenfélre és a festékben tudnak-e dominálni - most azért Green ellen mindenképpen más lesz a helyzet. Plusz ez a GSW nem a triplákból él, sokkal inkább a labdajáratásból és a bemozgásokból, nem elég levédekezni a legjobb játékost és kizökkenteni a többieket a megszokott dobóhelyzetből.

Ezen az első találkozón a nyomás mindenképpen a Golden State-en lesz, hiszen ha a pályahátrányban lévő, fáradt, sérültebb Spurs kikap elsőre, még mindig javíthat a második találkozón, vagy majd otthon, ha viszont a Warriors elveszíti a pályaelőnyt, a következő háromból mininum kettőt nyernie kéne, sokkal feszülteb helyzetbe kerülnének Curryék.

A mérkőzéshez élőképes streamet itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus