22:00-tól Nets-Wizards, pályán szinte az egész NBA

26 csapat játszik - Davis vs. Harden, Pau Gasol vs. Nowo - floridai rangadó - gyorsan javíthat a Cavs és a Spurs - Jazz-Clippers közelharc

 

Brooklyn Nets – Washington Wizards 22:00

A Wizards John Wall extra formájára építve sorozatban három győzelemnél jár és az utóbbi tíz találkozóból csak három sikert arató Nets otthonában tovább nyújthatja a sorozatot. A vendégek small-ballja érdekes matchup lesz a Lopez-Young palánk alatti párosra építő Brooklynnal szemben, hiszen a Washingtonnál gyakorlatilag Gortaton kívül nincs magasember és Otto Porter is valószínűleg hiányozni fogi – a magasságbeli hátrányt gyors kosárlabdával igyekeznek majd ellensúlyozni a fővárosiak. A két csapat között stílusban nagy a különbség és az utóbbi mérkőzéseken már minőségben is – kérdés, hogy a rövid rotáció és Wall meddig bírja ezt az iramot – igaz, most volt pár nap pihenőjük.

Milwaukee Bucks – Toronto Raptors 23:00

A Bucks két győzelemmel és a Philly elleni 60%-os mezőnymutatóval hangolt erre a meccsre, de azért az ő formájuk továbbra sem az elsöprő támadójáték – ahogy a Torontónak sem, így sok pontra most nem számíthatunk. A Milwaukee-nál azért kezd összeállni a gépezet, Middleton elkapta a fonalat, Carter-Williams nagy formában van és a kezdőbe is visszakerült, az ő csatája Lowry-val döntő lehet ezen a mérkőzésen is. A Raptorsnál DeRozan húzza a szekeret az elmúlt időszakban, hogy őt hogyan fogja limitálni Middleton és Antetokounmpo, az szintén fontos lesz majd, ahogy Biyombo védekezése is Monroe-n – Valanciunas és Carroll viszont továbbra sem bevethető. Jason Kidd hiánya lehet, hogy egy szoros végjátéknál számíthat majd a Bucksnál, ráadásul „gyilkos” játékos is több van a Torontónál – érdekes találkozónak ígérkezik.

Charlotte Hornets – Memphis Grizzlies 01:00

Két héttel ezelőtt az akkor remek formában lévő Hornets 123-99-re alázta meg a Grizzliest Memphisben, pedig idegenben egyáltalán nem remekelnek Batumék, mindössze 4-8-as mérleget tudnak felmutatni. A Hornets egy időben még a keleti második helyen is állt, az utóbbi időben viszont nincsenek jó formában, zsinórban három meccset buktak el, és jelenleg nem állnak playoffot érő pozícióban – a helyzetük azonban csalóka, két plusz győzelemmel ugyanis Top4 csapat lehetnének Keleten. Otthon kifejezetten veszélyesek, a Grizzlies viszont idegenben sem rossz (7-9), különösen igaz ez Charlotte-re, ahol legutóbbi 4 fellépésükből hármat behúztak. Al Jefferson visszatérhet a Hornetsbe, de a Grizzlies ellen elsősorban a periméteren lehet keresnivalója a hazaiaknak: a Memphis a liga legrosszabbul triplázó csapata, ha Linék le tudják egyszerűsíteni a vendégek játékát és ki tudják kapcsolni a mostanában remek formában lévő Mike Conley-t, simán győzhetnek.

Orlando Magic – Miami Heat 01:00

A floridai rangadót a Heat nem várja jó előjelekkel, hiszen 24 órával korábban egy hosszabbításos csatát kellett megvívniuk – az viszont erőt adhat, hogy legyőzték a Pelicanst. Dwyane Wade percei valószínűleg „meg lesznek számlálva”, de ez egyáltalán nem okoz majd gondot, ha Gerald Green gyógyszere esetleg elgurul: a Magic játssza a gyorsabb játékot, ellenük a hiperaktív Green-Tyler Johnson páros hasznosabb lehet, mint a statikusabb Wade, illetve a nem teljesen egészséges Dragic. A periméter-csata (a túloldalon a Rondo-hasonmás Payton, Oladipo és Fournier uptempo játéka az ellenpont) mellett külön érdekes lesz a Whiteside-Vucsevics centerpáros találkozása, de az is érdekes kérdéseket vet fel, hogy Chris Bosh-t ki fogja meg, rá az alacsonyabb szerkezetű futós játékon kívül nincs opciója a Magicnek. Érdekesség, hogy utóbbi 12 találkozójukból 11-et nyert a Miami, az orlandói Amway Centerben egyenesen utóbbi hat meccsüket elbukták a hazaiak – viszont a mai győzelem duplán számít, mert utolérnék keleti 3. helyen tanyázó ellenfelüket.

New Orleans Pelicans – Houston Rockets 01:00

A nyugati csalódott csapatok csatájaként lehetne aposztrofálni az összecsapást, hiszen a Pelicans két győzelem után megint kikapott és nem képes ellépni a nyugati 14. helyről, a Rockets pedig a tegnapi Spurs elleni sikerrel mozdult el az 50 százalékos mutatóról (16-15). Mindkét csapat back-to-back játszik, vagyis a fáradtság-faktor egyforma, valószínűleg nüanszok fognak dönteni az összecsapáson. December elején már találkozott a két csapat, akkor a Pelicans még elég foghíjas volt, ráadásul Jrue Holiday még perclimiten volt, ami akkor a New Orleans győzelmébe került. Holiday ma már jóval nagyobb terhelést kaphat, Pondexteren kívül mindenki egészséges – kell is az energia, mert a Rockets periméter-védekezése tegnap megfojtotta a San Antonio passzjátékát. Ugyanakkor a Houston annyira kétarcú csapat, hogy bőven benne van az a lehetőség, hogy a Pelicans ellen kapitulálnak. Az sem elhanyagolható szempont, hogy Anthony Davis borzasztó rossz opció a hazaiaknak, a centereiket lábon, az erőcsatáraikat atlétikával veri, és a hátvédjeik is nagyobb testűek, ami Hardennek okozhat kellemetlen perceket a pálya mindkét oldalán. Nagy taktikai csata várható, tippelhetetlen eredménnyel.

Atlanta Hawks – New York Knicks 01:30

Kelet második helyére lépett elő a sorozatban öt győzelemnél járó Atlanta, a korábbi hosszú hullámvölgy a múlté, a támadójáték virágzik – az irányítók elkapták a fonalat és ismét megvan az a ritmus, ami hozza magával a sikert. A Knicks elveszítette előző két találkozóját, de összességében azért nincs rossz formában, Afflalo hozza magát, Porzingis legutóbb egy 20-10-es meccsel jelezte, hogy kifelé igyekszik a gödörből, a gond viszont Carmelo Anthony, akinek a játéka ezúttal is kérdéses. Nélküle nem valószínű, hogy lesz elég tűzerő a New Yorkban, hogy egy jó formában lévő Atlantával felvegye a kesztyűt, de ha játszik a kiscsatár, akkor azért nyílt lehet az ütközet – a palánk alatt Porzingiséknek a lepattanókat kell uralniuk, a periméteren pedig valószínűleg többször Afflalónak kell lassítania Jeff Teague-et.

Detroit Pistons – Boston Celtics 01:30

A Bostonnak sikerült átlendülnie a holtponton, az elmúlt két meccsét már megnyerte a gárda, a támadójáték ismét egyben volt és meglepő vagy sem, de idegenben ők Kelet holtversenyben legjobb csapata – igaz, a Detroit pedig otthon az egyik legjobb. A Pistonsnál ugyanakkor a védekezéssel akadnak gondok az utóbbi időben, sorra száz pont felett kapnak és másfél hete is 116-ot kaptak a Bostontól – igaz, akkor így is nyertek három egységgel. Most is hasonlóan gyors, rohanós, sokpontos meccsre van kilátás, ahol döntő lehet Drummond teljesítménye Olynykékkel szemben, illetve az eladott labdák száma is, hiszen ha tud rohanni a Celtics, aligha állítják meg őket Reggie Jacksonék. Még egy faktor: a büntetőzés, Andre Drummond borzasztó dobása miatt (is) a Detroit jelenleg az NBA történetének legrosszabbul büntetőző csapata a hatvanas évek óta…

Minnesota Timberwolves – Indiana Pacers 02:00

November közepén Indianában szoros meccsen győzött a Pacers, azóta azonban úgy fest, hogy kezd elfogyni a gárda, második negatív szériájába lépett Frank Vogel együttese – sorozatban három vereség után igyekszik javítani. Paul George dobószázaléka borzasztóan visszaesett, az utóbbi hét meccsen csak 31%-kal dob mezőnyből, ami nem elfogadható, most pedig Andrew Wigginsszel csatázhatnak majd nagyot – ez döntő lehet a találkozó kimenetelét illetően. Szintén az lesz majd Rubio és George Hill összecsapása, de Towns teljesítménye is, hiszen amennyiben az újonc center hozza megszokott parádés teljesítményét a festékben, itt mindenképpen fölényben lesz a Minny. Kérdés, hogy a Pacers small-balljához hogyan tud alkalmazkodni az inkább magasember-orientált Wolves, de az mindenképpen intő jel lehet a vendégek számára, hogy az előző öt idegenbeli találkozójukat elveszítették.

Dallas Mavericks – Chicago Bulls 02:30

A Bulls egy meglepő, de teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Thunder otthonában, nagyszerűen izolálták le a Durant-Westbrook párosról a saját csapattársaikat, különösen Jimmy Butler volt zseniális: felváltva szívta a két klasszis vérét. Néhány borzalmas dobáskiválasztást kivéve Rose is jól játszott, kérdés azonban, hogy ma kap-e egy kis pihenőt – nem nagyon kellene, mert mögötte Butleren kívül nem volt senki, aki meg tudta volna bontani az ellenfél védekezését. A palánk közelében lehet még keresnivalója a Bullsnak, mert Gasolnak nem okozhatnak gondot a Dallas magasemberei, óriási formában van a spanyol veterán – és a Portis-Gibson duó is szép dolgokat művelt, abszolút feledtették Joakim Noah-t. Persze a Dallas sem nyeretlen kétévesekből áll, ráadásul a rotációban számos jó veterán van minden poszton (Deron Williamst például JJ Barea feledtette a minap), a tripladobásokkal, 6-7 méteres tempókkal például könnyen őrületbe kergethetik, szétzilálhatják a Chicago védekezését, különösen akkor, ha a második félidőben elkezdenek lassulni a Westbrookék kergetésében fáradt lábak.

San Antonio Spurs – Denver Nuggets 02:30

A Spurst kicsit visszahozta a földre a Houston elleni meccs, de gyorsan javíthatnak – nem lesz azonban könnyű dolguk, mert a Nuggets eddig meglepően jól szerepel annak ellenére, hogy folyamatosan sérülésekkel bajlódnak. Most többek között Danilo Gallinari és Emmanuel Mudiay is maródi, legutóbb a Suns ellen már Mike Miller került be a kezdőötösbe – ennek ellenére győztek. Willy Barton nagyjából most harcolja ki 8-10 milliós éves szerződését, Jokics pazar formában játszik, Randy Foye pedig legutóbb 30 pont felett termelt. Persze a Spurs más kávéház, ott nem dobálnak törülközőt Gregg Popovich-hoz, ráadásul 16 meccsből 16-ot nyert idén otthon a SAS, csak ők és a GSW veretlenek hazai pályán. Ha a Spurs kicsit megpörgeti a játékot, akkor idővel elfogyhat a szűk denveri rotáció, persze nagy kérdés, hogy a back-to-back miatt például Duncan vagy a Beverley-ék ellen borzalmasan játszó Parker mennyi pihenőt fog kapni.

Phoenix Suns – Philadelphia 76ers 03:00

A Philadelphia meccseit továbbra sincs értelme túlragozni, a gárda egy-egy jó negyedet tud játszani, az 1-30-as összmérleg (0-18-as idegenbeli mutatóval) sok mindent elárul – így még akkor is óriási meglepetés lenne a győzelmük, ha a Phoenix is gyenge formában van. Bledsoe egyre gyengébben játszik és míg a többi csapatnál kezd összeállni a gépezet, a Sunsnál inkább kezd szétesni – sorozatban három vereséget gyűjtöttek össze. Ettől függetlenül persze országos egyes ez a mérkőzés, ha a palánk alatt Lenék ellen hozza is a számait Okafor (Chandlerrel azért megizzadhat…), a periméteren „osztálykülönbség” van a felek között – otthon pláne kötelező az önbizalom-növelő győzelem Brandon Knighték számára.

Utah Jazz – Los Angeles Clippers 03:00

Rudy Gobert sérülése óta meglehetősen esetlegesen jönnek a Jazz győzelmei, csak a nagyon sűrű nyugati középmezőnynek köszönhetik a mormonok, hogy még mindig a rájátszást jelentő 8. helyen állnak 12-15-ös mérlegük ellenére is. Ha a közelmúltat nézzük, akkor ma nem nagyon lehetnek vérmes reményeik, a Clippers ugyanis egyrészt nincs rossz formában (mondjuk annyira jóban sem), másrészt utóbbi hat Salt Lake City-beli fellépésükön győzni tudtak Griffinék. A Jazz ugyan november végén az összességében 13-as kudarcsorozatot megszakította LA-ben, de az merőben más helyzet volt. A Clippers ma ugyan back-to-back játszik, de a Lakers legyőzése semmiféle extra fáradsággal nem járt, ezen nem fog múlni a győzelmük, Chris Paul egyre jobb formába lendül, vagyis összességében inkább nekik áll a zászló.

Portland Trail Blazers – Cleveland Cavaliers 04:00

Bár a Cavaliers előző este még a Warriors otthonában játszott nagyon hajtós meccset, ha a talpsérüléssel bajlódó Damian Lillard nem tér vissza a Blazersbe, akkor jó eséllyel nyerni fog LeBron James csapata. Kyrie Irving ugyanis visszatért a vendéggárdába, és bár a csúcsformától még messze van, kifejezetten szeret a Portland ellen játszani – legutóbbi összecsapásukon konkrétan 55 pontos (akkori) karriercsúcsot hintett 11 triplával spékelve. A tavalyi döntős december elején közel sem teljes fegyverzetben egy szoros meccsen győzni tudott otthon a Portland ellen, most pedig mindenki a fedélzeten van – a túloldalon viszont nem csak Lillard, de a bokáival bajlódó CJ McCollum sem teljesen egészséges, ami ideális terep lehet a Dellavedova-Shumpert duónak, hogy sikerrel szívják az ellenfél hátvédjeinek vérét. Ha pedig őket kikapcsolják, akkor vége a meccsnek, más portlandi igen kis eséllyel lehet nyerőember. UPDATE: a Trail Blazers bejelentette, hogy Lillard nem játszik a Cavs ellen.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus