22:30-tól Cavs-Memphis, előtte Raptors-Knicks

Jamesékhez Marc Gasolék látogatnak már éjfél előtt, az esti menü 21:30-kor kezdődik Torontóban, ismét visszatérhet Durant

LeBron Jamesék Marc Gasolékat fogadják a játéknap rangadóján már 22:30-tól, de előtte összecsap a Toronto és a New York, később pedig ismét visszatérhet Durant, de pályán a Washington és a Lakers is. Nézzük, mit érdemes tudnunk a találkozók előtt!

Toronto Raptors – New York Knicks 21:30

A DeRozan kiesése utáni kisebb gödörből száz százalékig felállt a Toronto, jelenleg zsinórban öt győzelemnél tartanak, védekezésük ismét rendben van és a sérülésektől sújtott Knicks ellen jó eséllyel pályáznak a sorozatban hatodik sikerre. Lowry-ék 91 pontot engednek átlagban ellenfeleiknek az utóbbi időben, a New York viszont csupán 2-12-re áll idegenben és hosszú idegenbeli túrára indulnak – valószínűleg nem ezt a meccset kell mindenáron megnyerniük. Ugyan Stoudemire visszatérhet, Shumpert és J.R. Smith valószínűleg nem – ugyan a két csapat korábbi meccsét csak hosszabbításban húzta be a Raptors és Carmelo Anthony 32 pontot átlagol ellenük, a vendégek támadójátéka kevésnek tűnik (92 pont meccsenként) a torontói sikerhez.

Cleveland Cavaliers – Memphis Grizzlies 22:30

A Memphis a liga egyik legjobb csapata jelenleg, amit a parádés védekezésnek köszönhet elsősorban – most meg kellene fogni LeBron Jamest, Kevin Love-ot, Kyrie Irvinget és a legutóbb hét triplával a kezdőbe kerülő Mike Millert is. Mindenesetre Conley-ék ellen a legnehezebb játszani a periméteren, Marc Gasolék pedig tökéletesen segítenek be, ráadásul ő és Randolph támadásban is dominálhat a Varejao-Love páros ellen. Ami komoly gond lehet a vendégeknek, hogy Tony Allen játéka ma is kérdéses, a védőspecialista nélkül nehéz lesz LeBront megfogni, márpedig ha neki megy a játék otthon, 7-0-ra áll a Cavs. Még ha a labdát járatni és betörni is nehezebb lesz a Clevelandnek, Irving és James is megszórja általában a Memphist, kérdés, hogy együtt, csapatként mire mennek ma és hogy fogják meg a palánk alatt Gasolt.

Sacramento Kings – Los Angeles Lakers 00:00

Cousins visszatérése sem hozta meg a sikert a Kings számára, a center hiába játszott remekül, a Sacramento továbbra is a vereségszériát nyújtja – ma mindenképpen vissza kell vágniuk a Lakersnek, akiktől decemberben kikaptak már. Kobe Bryant botrányos dobóformát mutatott legutóbb és bár a Kings védekezése nem igazi kihívás kint, ha nem tud formába lendülni, könnyen átléphetnek rajtuk a hazaiak – bár azt már többször láttuk, hogy a társak képesek hozni a meccset, ha a vezér engedi nekik. Hill lassíthatja Cousinst, Boozer védekezésbeli hiányosságait nem nagyon tudja kihasználni a Kings, hasonló beállítottságú csapatokról beszélünk, talán némi matchup-előnnyel a vendégeknél – persze ha Boogie védekezésben is össze tudja rántani a társaságot, az már is elég lehet a labdajáratást csak hírből ismerő arany-lilák ellen.

Brooklyn Nets – Detroit Pistons 00:00

Ugyan Joe Johnson kezd formába lendülni, Brook Lopez még mindig nem bevethető a Netsnél – nagyobbik gond viszont nem ez (Plumlee jól pótolja), hanem Deron Williams sérülése, aki jó eséllyel pihen a mai napon. Mindenképpen mélyebb a Nets belül, Teletoviccsal komoly matchup-gondokat teremthetnek a Pistonst tornyainak, viszont súlyban, erőben messze elmaradnak Drummondéktól-  döntő lesz, hogy melyik oldal tud itt érvényesülni. Joe Johnson általában remekel a Pistons ellen, a novemberi meccsen 34 pontot rámolt be, viszont már Brandon Jennings is „feltámadt” poraiból a korábbi minősíthetetlen teljesítménye után. Mindkét oldalból hiányzik a gyilkos ösztön és a tűz, irányító nélkül viszont bajban lehet a Nets – ha nem jön a Johnson-show, otthon is bukhatnak, még a Detroit ellen is.

Miami Heat – Boston Celtics 00:00

A Rondo-csere utáni első meccsét remek játékkal hozta a Celtics, ma pedig már bemutatkozhatnak az új arcok – elsősorban Nelson és Wright játéka lesz érdekes. A Turner-Smart páros szépen oldotta meg a szervezést, jól járt a labda, erre ma is lehet számítani a Miami sokszor nem létező külső sora ellen, ráadásul a Boston gyengébb belső védekezését sem tudják kihasználni a hazaiak érdemi center vagy erőcsatár nélkül. Wade életét megkeserítheti Avery Bradley, nélküle pedig ez a Miami halott jelenleg. Az öt évvel ezelőtti formáját idéző dobóhátvéd egyébként általában szenved Bradley és a Celtics ellen, szerkezetileg és minőségben is a Kelták járnak most előrébb, a Heat hazai pályán is botrányos az elmúlt hetekben.

Orlando Magic – Philadelphia 76ers 00:00

A Magic meglepő vereséget szenvedett a Jazz ellen, a teljesen összeomlott védekezésük mellett Oladipo gyenge dobóformája is szerepet játszott ebben. A Sixers viszont általában megkönnyíti az ellenfelei dolgát rengeteg eladott labdával (min. 23 az utóbbi négy meccsből háromszor), ráadásul a Vucsevics-Frye-Harris trió komoly matchup-problémákat eredményezhet a vendégek számára. Carter-Williams második szezonjában sem játszik meggondoltabban, az ő jobb napjában és a Wroten-Covington páros tűzerejében bízhat a Sixers. Novemberben találkoztak már a felek, akkor Harris nagy buzzerével győzött az Orlando, a kiscsatár pedig a legstabilabban teljesítő hazai játékos most is, 55%-kal dob az elmúlt három találkozón, legutóbb 24 ponttal zárt.

Washington Wizards – Phoenix Suns 00:00

A Washington tavaly kilenc év után jutott újra rájátszásba, egy mai győzelem viszont azt jelentené, hogy a franchise történetében most először nyernének húszat ilyen hamar. A kulcs mindenképpen a periméter lesz, mióta újra kiegészült a Suns, a három- néha négyfejű szörny hozza az elvárt szintet (két győzelemből érkeznek), ma viszont a Wall-Beal kettősben komoly ellenfélre akadnak. A Wizards irányítója karrierje legjobb évét futja, Beal tökéletesen egészíti ki és képes lehet védekezésben is megfogni akárkit – ez utóbbi lehet az igazi különbség, a fővárosi csapat hátul is ligaelit, a Sunsról ugyanez nem mondható el. Markieff Morris okozhat riadalmat a hazaiaknál, de Gortatra nincs minőségi ember a Phoenixnél, a center dominanciája mindenképen a Wizards mellett szól.

Minnesota TImberwolves – Indiana Pacers 01:00

Az Indiana tegnap minősíthetetlen meccset játszott, az utóbbi négy év legrosszabb dobóteljesítményét hozták, ma viszont azzal a Timberwolvesszal csapnak össze, akik szinte mindenkit képesek naggyá tenni. A két talán legüresebb keret csatáját nézhetjük ma, Vogel csapata atomjaira hullott, a Minny pedig szinte a teljes kezdője nélkül kénytelen kiállni, sőt, az 1/1-es Andrew Wiggins sem igazán hozza az elvárt szintet, ő is szenved a dobásával. A fénypont náluk a sorra húsz fölé jutó Shabazz Muhammad, ő meg is nyerheti a meccset a hazaiaknak, de jól jellemzi a két gárdát a tény, hogy a legutóbbi találkozásukon részt vevő tíz kezdőjátékosból csak Hibbert, West és Budinger fog ma játszani – előbbi kettő nagyon mély gödörben van.

Oklahoma City Thunder – New Orleans Pelicans 01:00

A New Orleans legyőzte húsz napja a Thundert Durant idei első meccsén, ma pedig ismét visszatérhet a regnáló MVP, bár erről a feldobás előtt fognak dönteni a hazaiaknál. Anthony Davis karrierje egyik leggyengébb meccsén van túl, tegnap a Portland ellen 7 ponttal zárt, de társai is betliztek, így hatalmas verést kaptak Aldridge-éktől. Az OKC-nek égető szüksége lenne Durantre, Westbrook és Reggie Jackson nem igazán segítik elő a játékot, bár előbbi Davis mögött második a PER-listán. Ibaka ellen általában nem megy egyébként AD-nek, márpedig itt az a csapat nyerhet, amelyik túldobja a másikat, Westbrookékra nem igazán van megoldás és bár Ryan Andersonnal kavarhat a Pelicans, itt ma az egyéniségek fognak dönteni – ezért sem lenne hátrány a vendégeknek, ha Durant pályára léphetne.

A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus