22-nél jár a Golden State, John Wall megsérült

Brooklynban is nyert a Warriors - Matthews triplacsúcsot dobott, Wall és Harris megsérült - alley-ooppal győzött a Memphis

Sorozatban 22. győzelmét aratta ma hajnalban a címvédő Golden State Warriors az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, miután szinte végig vezetve verték meg a Brooklynt. A Memphis egy alley-oop zsákolással tudott nyerni a Phoenix ellen, a Detroit könnyedén győzte le a Lakerst, az OKC viszont a különleges "tripla-duplát" szállító Kevin Durant kosaraival tudott felülkerekedni a Sacramentón. A nap rekordja Wesley Matthewsé, a Dallas hátvédje tíz triplát süllyesztett el, csapata pedig győzni tudott Washingtonban – John Wall és Devin Harris is megsérült ezen a találkozón

Memphis Grizzlies – Phoenix Suns 95-93

Alley-oop zsákolással nyert a Memphis. Fordulatos meccs volt, az első negyedben elléptek Marc Gasolék, a másodikat és a harmadikat a Phoenix nyerte, majd az utolsóban már ismét a hazaiak akarata érvényesült. Bő egy perccel a vége előtt még hat ponttal vezetett a Grizzlies, ám 12 mp-cel az órán Len szedte le a támadópattanót Leuer elrontott büntetője után, ezzel pedig kiegyenlített. Az utolsó támadás is a Sunst illette, ám Knight kezéből kicsúszott a labda kulcspillanatban, így kevesebb mint egy másodperccel a vége előtt, oldalvonalról jöhetett a Grizzlies. Courtney Lee belöbbölte a labdát a gyűrű alá, a repülő Jeff Green pedig bezsákolta – gyönyörű játékkal aratott nagyon fontos sikert a Memphis.

A végjátékok nem mennek a Phoenixnek. A vendégek sorozatban negyedik vereségüket szenvedték el, ám öt pontnál egyik meccsen sem volt nagyobb a különbség – az utolsó pillanatokban azonban most is két amatőr hibát követtek el, ami megbosszulta magát. Pedig nem játszottak rosszul, jól védekeztek és támadásban is voltak nagyon hatékony időszakaik, ám a teljes mérkőzésen ezt nem tudták hozni – a Memphis hiába dobott csak 40%-kal, a Suns eladott labdáit jól használta ki, illetve a padról érkezett a 18 pontos Courtney Lee, aki döntő faktornak bizonyult.

A Grizzlies legjobb dobói: Gasol 22, Lee 18/6, Conley 12/6
A Suns legjobb dobói: Bledsoe 23/6, Knight 17/6, Teletovics 14/9

Brooklyn Nets – Golden State Warriors 98-114

22-0. Az első negyedben az ellenállhatatlan Klay Thompson vezérletével már bőven tíz pont feletti előnyt épített ki a Golden State és úgy tűnt, hogy könnyen gálameccs lehet a történetből. Ez végül nem így történt, a félidőt egy nagy futással zárta le a Nets és szorossá tette a találkozót, ám a harmadik negyedben Steph Curry egymaga 16 pontot szerzett, majd a záró etap elején állva hagyta ellenfelét a bajnok – öt perccel a vége előtt már kereken húsz egység volt a különbség. Ezúttal nem tudta kiülni a negyedik negyedet a GSW kezdőcsapata, Curry, Thompson és Green is 30 perc felett játszott, de összességében nem igazán látszott rajtuk a back-to-back – így 22-0-s mérleggel továbbra is messze ligaelsők, ráadásul hétmeccses idegenbeli túrájukon is már 4-0-ra állnak.

Egy jó szériája volt a Netsnek. Ezúttal nem tudta annyira megszorongatni ellenfelét a Brooklyn, mint tette azt a két gárda novemberi összecsapásán, de a korai nagy hátrányt szinte teljesen eltüntette a második negyed végén egy 12-0-s futással – sőt, a harmadik játékrészben is végig partiban volt. Hiába hozott azonban 25 pontos, 14 lepattanós dupla-duplát Thaddeus Young, a periméteren szakadéknyi volt a különbség a felek között, hol Thompson, hol Curry volt foghatatlan, ráadásul Draymond Green ellensúlyozta (22 pont, 7/10 mezőnyből, 9 lepattanó, 7 gólpassz) Young pontjait – a hajrában már nem volt esélyük a hazaiaknak.

A Nets legjobb dobói: Young 25, Lopez 18, Larkin 13/3
A Warriors legjobb dobói: Curry 28/15, Green 22/6, K. Thompson 21/9

Detroit Pistons – Los Angeles Lakers 111-91

Könnyed Pistons-győzelem.  A hazaiak tükörsimán hozták a találkozót, az első negyedben tíz, félidőben már húsz pont felett járt a különbség, a harmadik negyedben pedig már a harmincat súrolta – ennek megfelelően a kezdőjátékosok nem is játszották túl magukat. Caldwell-Pope-ra nem igazán volt válasza a Lakersnek, de Drummond is 18 pontos, 15 lepattanós dupla-duplával jelentkezett 24 perc alatt, mindennek tetejébe pedig elérte a húsz pontot Reggie Jackson – márpedig ha ez megtörténik, nem kap ki a Detroit. A lepattanózásban megmutatkozó 61-39-es különbség brutális, a Pistons megerőltetés nélkül szállította sorozatban negyedik győzelmét.

Kobe: gyomorfájdalmak, botrányos játék. Már a bemelegítésből is hagyott ki részeket a Lakers ikonja gyomorfájdalmai miatt, ám végül pályára lépett, igaz, ebben sok köszönet nem volt: első kilenc dobását elrontotta, végül 25 perc után, 2/15-ös mezőnymutatóval és öt ponttal ment az öltözőbe. Nélküle azért kozmetikázott az eredményen csapata, de a legizgalmasabb esemény a keretbe hét perc erejéig visszatérő Nick Youngé volt, aki egy fault után hátulról nekiment Anthony Tollivernek. A vendégek fiataljai közül Randle-t érdemes megemlíteni (15 pont, 11 pattanó 24 perc alatt), Clarkson eltűnt, Russell pedig hozta szokásos számait (12 pont, 3 gólpassz, 4 eladott labda 22 perc alatt).

A Pistons legjobb dobói: Caldwell-Pope 22/3, Jackson 20/6, Drummond 18
A Lakers legjobb dobói: Williams 21/9, Randle 15, Russell 12

Washington Wizards – Dallas Mavericks 104-116

Wesley Matthews megőrült. A Mavericks nyáron szerződtetett dobóhátvédje ma egészen elképesztő formát fogott ki, bár ezt még a nagyszünetben sem lehetett sejteni. A második félidőben viszont egymaga 28 pontot és nyolc triplát süllyesztett el, összesen tíz hárompontossal és 36 pontos karriercsúcs-beállítással jelentkezett – rá egyszerűen nem lehetett válaszolni, a harmadik és negyedik negyedben gyakorlatilag minden jó Wizards-támadásra dobott egy triplát. Hiába teljesített jól támadásban a Washington is, túldobni ma nem lehetett a Dallast, így a hajrában már nem volt esélye a hazai csapatnak.

Wall és Harris is megsérült. A Mavericks irányítója, Devin Harris saját csapattársával, James Andersonnal ütközött még az első félidőben és megsérült a csípője – a röntgen negatív lett, ennek ellenére valószínűleg kell kihagynia legalább egy mérkőzést. John Wall esetében is nagyobb volt az ijedtség a problémánál, a 28 pontot, 10 gólpasszt és 5 labdaszerzést jegyző irányító másfél perccel a vége előtt ütközött Jeremy Evansszel és alig tudott lábra állni a térde miatt – ám a röntgen itt is negatív lett, állapota hivatalosan day-to-day.

A Wizards legjobb dobói: Wall 28, Beal 21/12, Neal 18/6
A Mavericks legjobb dobói: Matthews 36/30, Nowitzki 19/3, Felton 11/3, D. Williams 11/3

Oklahoma City Thunder – Sacramento Kings 98-95

Gyenge színvonalú meccs volt. Mindkét fél rengeteg hibával játszott és gyengén dobott, nem véletlen, hogy összesen 38 gólpasszra 35 eladott labda jutott és 40% körüli mezőnymutatókat láthattunk. A szoros első félidő után a harmadik negyedben meglépett a Thunder, 17 pontos hátrányát azonban le tudta dolgozni a Kings, sőt, az utolsó percben még vezetett is – az adok-kapok végén azonban jött Kevin Durant és két nagy kosárral megnyerte a meccset csapatának. A Sacramentónak nagyon hiányzott egy jó Cousins, mert a center 5/20-as mezőnymutatóval szenvedett össze 13 pontot és bár leszedett tíz lepattanót, ebben a kategóriában 62-41-re lemosta ellenfelét az OKC.

Tripla-duplák így és úgy. Russell Westbrook 19 ponttal, 11 lepattanóval és 10 gólpasszal húzta csapatát, emellett ellopott három labdát és végig nagy nyomás alatt tartotta a Kings védekezését. Társa, Kevin Durant 20 pontja mellé 10 lepattanót szedett le és eladott tíz labdát (!), ebben a formában pedig a "tripla-dupla" már kevésbé szép – az utolsó percben azonban felülkerekedett a problémáin, egy 2+1-es játékkal és egy nagyon nehéz kettessel szerezte vissza az előnyt hátrányba kerülő csapatának. A túloldalon Rondo egy lepattanóra és három pontra volt a tripla-duplától, de bár az OKC idei egyik leggyengébb teljesítményét hozta támadásban, a palánk alatti fölény, illetve a clutch kosarak végül meghozták a hazai sikert.

A Thunder legjobb dobói: Durant 20/3, Westbrook 19/3, Kanter 14
A Kings legjobb dobói: Gay 20/6, Belinelli 16/3, Collison 16/6

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus