23:00-tól Thunder-Lakers, hajnalban Houston-Clippers

Kevin Durant Kobe Bryant ellen - parázs csatát ígér a Clippers houstoni vendégjátéka - Memphisben rangadózik a Pacers - "másnapos" a Bulls

 

Oklahoma City Thunder – Los Angeles Lakers 23:00

Az OKC remek sikerszériája legutóbb Clevelandben szakadt meg, de Kevin Duranték ezzel együtt a liga egyik legjobb formában lévő csapatának számítanak, hazai pályán pedig különösen erősek. Durant pár hete megvédte Kobe Bryantet (ahogy tegnap este együtt is vacsoráztak), és ez biztosan körüllengi majd a találkozót, ahogy Bryantet minden csarnokban hasonló légkör fogadja, mióta bejelentette visszavonulását. A két csapat között persze szakadéknyi a különbség, és bár Kobe az utóbbi három meccsen kifejezetten jól játszott, a Lakers nem valószínű, hogy felveheti a versenyt a Thunder támadójátékával – ráadásul védekezésben még nagyobb a távolság a felek között.

Washington Wizards – Charlotte Hornets 01:00

A Washington helyzete tovább romlott a Spurs otthonában, miután Beal, Anderson, Gooden és Nené mellett Otto Porter is megsérült – a kiscsatár nem edzett tegnap, és minimális esély van csak a játékára. Ebben az állapotban óriási tett lenne, ha a fővárosiak meg tudnák verni a Charlotte-ot, amely legutóbb a Torontót is meg tudta verni Jeremy Lin extra meccsével – Al Jefferson nélkül is minden klappol a gárdából. A hazaiaknál előtérbe kerülhet az újonc Oubre Jr., a vendégeknél pedig Nic Batum játéka kérdéses.

New York Knicks – Chicago Bulls 01:30

A Chicago a tegnapi, négyszeri hosszabbításban elszenvedett vereség után finoman szólva sincs megfelelő állapotban, ráadásul nem biztos, hogy van értelme erőltetni a mérkőzést – a Bulls ezzel együtt is keleti harmadik, és bár egy vereség most sokat számíthat az óriási tülekedés miatt, nem feltétlenül ez lesz a sorsdöntő találkozó. A Knicks is back-to-backből érkezik viszont, csak ők a Philly ellen egy könnyed győzelemmel hangoltak, a negyedik negyedben már nem is nagyon játszottak a kezdők, így nyilván sokkal pihentebbek lesznek és a hazai pálya is őket segítheti. A vendéglátók várják, hogy az elmúlt öt meccsen tíz pont alatt átlagoló Porzingis visszataláljon korábbi formájához, a palánk alatt pedig érdekes csatákat vívhat Taj Gibsonnal és Nikola Miroticcsal is – ahogy a periméteren az Afflalo-Butler párharc is érdekesnek ígérkezik. Pau Gasol nem utazott el New Yorkba a ma hajnali "másfél" meccs után, ez is a Knicks mellett szól.

Houston Rockets – Los Angeles Clippers 02:00

Bő egy hónappal ezelőtt a Houston nagy meccset nyert a Staples Centerben, hazai pályán pedig alapvetően is ők lennének az esélyesek, de az utóbbi mérkőzéseken látottak alapján ez már nem ilyen egyszerű. A Clippers remek formában van, és bár tegnap szoros találkozót bukott el San Antonióban, Doc Rivers együttese jól védekezik, illetve támadásban is összeállt a játék, ezzel szemben a Rockets nyögvenyelős, szenvedős meccseket játszik, és bár legutóbb megverték a Lakerst, nem lehet mondani, hogy minden rendben lenne. Érdekes lesz a Jordan-Howard csata, a hazaiak centere múlt hónapban 20 pontos, 20 pattanós dupla-duplát hozott a Clippers ellen, és ez a poszt meghatározhatja a találkozó alakulását. Chris Paul akkor nem játszott, most viszont jó formában készül a meccsre, ellenben a Houstonnál Ty Lawson nem léphet pályára – más kérdés, hogy ez jelenleg kicsit sem tűnik hátránynak…

Memphis Grizzlies – Indiana Pacers 02:00

Az Indiana visszatalált a győztes útra és továbbra is Kelet egyik topcsapata, tegnap a Brooklynt győzték le viszonylag simán, de a kérdés náluk mindig a védekezés: ha stabilak és fegyelmezettek hátul, általában jönnek a győzelmek is. A Memphist nagyon megfogta a Dallas, és összességében is elég ingadozó teljesítményt nyújtanak Conley-ék, a kérdés az lesz, hogy támadásban melyik arcukat mutatják – ebben sem az irányító, sem Marc Gasol, sem más nem tud stabilan a csapat élére állni. A small-ball Matt Barnesszal és Jeff Greennel érdekes matchup lesz Paul George ellen, ha őt nem tudják limitálni, valószínűleg száz pont felett kell dobniuk a sikerhez. Egy érdekes statisztika: a Pacers 91,2 pontot kap átlagban amikor nyer és 111,8-at, amikor kikap, támadásban ellenben csak két szerzett pont a különbség győzelem és vereség között.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus