24 triplát hintett a Nuggets, Jokics lejátszotta Antetokounmpót

Két szenzációs teljesítményt és 24 denveri hármast hozott a Bucks-Nuggets - az ex-chicagói légió szállította a Minnesota győzelmét. 

Nikola Jokics és Giannis Antetokounmpo is varázslatos estét produkált, de a Denver történelmi dobóformája végül eldöntötte a Bucks-Nuggets találkozót - közben a Minnesota Jimmy Butler és Taj Gibson vezetésével legyűrte a Lakerst, így ismét utolérte a tabellán a San Antoniót. Nézzük, hogy mi történt hajnalban az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában!

Visszajátszás: az egy félidő alatt hozott TD és a 24 denveri tripla

Milwaukee Bucks - Denver Nuggets 123-134

Antetokounmpo is elképesztő, de ez Jokics estéje volt. A hazaiak görög szupersztárja szenzációs mérkőzést játszott és abszolút tarthatatlannak bizonyult, hiszen 36 ponttal (14/21 mezőnyből), 11 lepattanóval és 13 gólpasszal félelmetes tripla-duplát gyártott, de volt a túloldalon valaki, aki még rajta is túltett: Nikola Jokics. A Nuggets szerb centere már az első félidőben (!) megcsinálta a tripla-duplát és végül egészen nevetséges számokat (30 pont, 11/14 mezőnyből, 3/3 tripla, 15 lepattanó, 17 gólpassz) produkált, varázslatos teljesítményt nyújtott, az idei szezon egyik leglátványosabb produkcióját mutatta be. Jokics ezzel egyrészt fontos idegenbeli győzelemre vezette csapatát, másrészt az NBA elmúlt húsz évének leggyorsabb tripla-dupláját jegyezte, harmadrészt pedig ismét bizonyította, hogy mekkora formában van: január 27-e óta (tehát nem egészen három hét alatt...) ez volt a negyedik TD-je...

Történelmi dobóforma. Nem csak Jokics mágiája hozta el a Denver győzelmét, de az egészen elképesztő dobóforma is: Michael Malone csapata idegenben süllyesztett el 24 darab hárompontost, ami egyrészt franchise-rekord, másrészt eggyel marad el az NBA-rekordtól, harmadrészt alig 40 kísérlet kellett hozzá, tehát 60%-kal dobtak kintről Harrisék. Ennek tükrében a 37 gólpassz már nem is meglepő és a társaság gyakorlatilag végig vezetett is, az első negyed után hét, a nagyszünetben tizenkét, három játékrészt követően tizenkilenc pont volt közte - Jokicsék ezzel a sikerrel fél meccsre megközelítették a nyugati ötödik OKC-t.

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 36/3, Bledsoe 27/9, Middleton 17/3
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 30/9, Harris 28/15, Murray 26/15

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 119-111

Ezért kellett az ex-chicagói légió. Karl-Anthony Towns és Andrew Wiggins is nagyon szenvedett ezen az estén, ennek köszönhetően pedig a találkozó nagy részében hátrányban volt a Wolves, sőt, hosszú ideig tíz pont felett járt a különbség. A negyedik negyedre azonban felszívta magát Tom Thibodeau két korábbi játékosa, Jimmy Butler és Taj Gibson, ez a páros pedig végül hozta a hazaiaknak a győzelmet: folyamatosan eljutottak a gyűrűig, kiharcolták a faultokat, bedobták a büntetőket, termelték a ketteseket és vezérletükkel a Minny 35-20-ra nyerte a záró etapot, ezzel fordítani tudott. Gibson 28 pontos szezoncsúcsig, Butler 24 egységig jutott, de védekezésben is a legjobbkor léptek elő (Butlernek voltak például back-to-back blokkjai a hajrában), így ha nagyon nehezen is, de végül behúzta a kötelezőt az együttes - ez borzasztóan kellett nekik az All-Star szünet előtt, így bár gyengébb időszakukat élik, egálban vannak a nyugati harmadik Spursszel. A meccs után egyébként Thibodeau és a veterán Jamal Crawford is a Butler-Gibson párost méltatta, szerintük éppen ezért vannak ők a csapatban...

Nem tudta végigvinni a Lakers. Két szörnyű vereség után back-to-backet játszott a Los Angeles, de ennek ellenére nagyon élesen kezdett, az első negyedben 17/27 dobást értékesítettek Ingramék és megléptek tizenöt ponttal. Az első három játékrész során gyakorlatilag végig ők diktáltak, még a harmadik etap hajrájában is tizenkét egység volt közte, de a negyedik negyedben fordult a kocka, feljebb kapcsolt a Minny két említett játékosa, a LAL pedig talán kicsit el is fáradt - ennek eredményeként elmaradt a bravúr. Hiába szállt be remekül (19 pont, 11 lepattanó, 8/8 mezőnyből) Ivica Zubac, Isaiah Thomas vállalhatatlanul játszott (7 pont, 3/15 mezőnyből) és a negyedik negyedben senki nem akadt náluk, aki felnőtt volna Jimmy Butler szintjéhez - a jó széria után zsinórban három vereséggel mehetnek el szünetre. 

A Timberwolves legjobb dobói: Gibson 28, Butler 24, Teague 20/6
A Lakers legjobb dobói: Randle 23, Zubac 19, Ingram 17, Caldwell-Pope 17/9

A tabella ezen a linken megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus