24 triplával nyitott a Chris Paullal megerősödő Houston

Látványos játékot produkált a Rockets - Anthony bekezdett a Thunderben - érdekes csapat lehet a Pelicans

 

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva megtekinthető!

New York Knicks - Brooklyn Nets 107-115

Agresszíven kezdett D'Angelo Russell. A Lakerstől érkező Nets-hátvéd azonnal bevert egy hármast, kiosztott egy blokkot, de eléggé túlvállalta magát az első percekben, csapata nem igazán profitált az agresszivitásából, hiába szerzett nyolc pontot szűk négy perc alatt. Később azért egy fokkal jobban működött már a Lin - Russell - Hollis-Jefferson - Carroll - Mozgov ötös, Russell végül 19 pontig, Carroll pedig majdnem dupla-dupláig jutott húsz perc alatt, ráadásul a kispadról is jól szálltak be a cserék, így a kezdeti bizonytalankodás után megnyerte a meccset a Brooklyn. 

Eleinte működött a Knicks kezdője. Meglepően jól nézett ki a Sessions - Hardaway - McDermott - O'Quinn - Porzingis ötös, a két magasember nagyon aktív volt védekezésben, Porzingis támadásban is vezér tudott lenni, Sessions jól elosztotta a labdákat és a Hardaway-McDermott kettős is jól ellátta a feladatát. Produkáltak is azonnal egy 11-0-s futást és meg is léptek, de aztán fokozatosan fölénybe került a Brooklyn, a záró etap elején pedig már tizenöt pont volt a Knicks hátránya - ugyan jöttek jó teljesítmények a padról (Kanter elsőre 17 pont, 4/8 mezőnyből, Michael Beasley 8 pont, 10 lepattanó, 3 gólpassz például), de csapatként már valahogy nem állt össze a történet. Az utolsó percekben még kozmetikáztak az eredményen Lee-ék, de fordítani már nem volt esélyük.

A Knicks legjobb dobói: Hardaway Jr. 17/15, Kanter 17, Porzingis 15
A Nets legjobb dobói: Russell 19/6, Kilpatrick 15/6, Hollis-Jefferson 13, Harris 13/12

New Orleans Pelicans - Chicago Bulls 109-113

Izgalmas csapat lehet a Pelicans. Érdekes szerkezetben, két irányító (Rondo és Holiday), illetve két klasszis magas (Davis és Cousins) mellett egy nem tripladobó hármassal, Cunninghammel kezdett a New Orleans és egész jól működött ez a rendszer a meccs elején: Rondo azonnal megtalálta Cousinst kétszer is és a két magas sorozatban hozta a pontokat. A játékrész közepén aztán végképp beindult a henger, érkezett Moore és jöttek a cserék, alacsonyabb, gyorsabb lett a Pelicans, így pedig végül 46 (!) pontig jutott a gárda az első negyed végére - igaz, a második félidőben leadták az addig végig tíz pont feletti előnyüket. A Davis-Cousins kettős végül 44 egységig és húsz lepattanóig jutott, Rondo nyolc gólpasszt osztott szét és Cunninghamet leszámítva minden kezdő játszott is harminc perc felett, érezhetően az első sor munkáján volt most a hangsúly - persze azért a padról beszálló Moore-Miller-Clark triót is bőven próbálgatták, hogy kivel működik igazán jól a négy fix kezdőjátékos.

Játszott a Chicago. A Grant - Holiday - Zipser - Portis - Lopez kezdő elsőre még nem nézett ki igazán jól, kellett hozzá a padról beszálló Mirotic és Valentine, hogy kicsit belendüljön a csapat, de a második negyedtől kezdve összeállt a chicagói gépezet. Először csak stabilizálták a különbséget, majd a fordulást követően át is vették az irányítást és végül jól jöttek ki a szoros végjátékból - igaz, itt már tényleg csak a cseresor volt parketten. A harminc kiosztott gólpassz és a 16 bedobott hármas is mutatja, hogy valami jól működött támadásban, pedig az Európa-bajnokság sztárja, Lauri Markkanen még nem is lépett pályára - ahogy LaVine, Payne és Pondexter sem. 

A Pelicans legjobb dobói: Davis 24/3, Cousins 20/3, Moore 16/12
A Bulls legjobb dobói: Felicio 15, Holiday 14/6, Mirotic 14/9

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 97-104

Nem sok minden változott a Houstonnál. Ugyan megérkezett Chris Paul és James Harden mellett kapott helyet, a Rockets játéka gyakorlatilag nem változott semmit - hatalmas triplaágyúzás folyt, Paul is csak kintről vállalkozott dobásra, Harden pedig közelített egy tripla-duplához 29 játékperce alatt. Szakáll nem dobott jól, de a fegyverei annál inkább érezték a gyűrűt, a padról beszálló Eric Gordon, valamint a kezdőben helyet kapó Trevor Ariza és Ryan Anderson együtt 14/22 hármast pörkölt be, a Houston csapatszinten 24/55-tel (!) zárt - tényleg mintha mi sem változott volna tavaly óta. Az azért látszott, hogy a kezdőcsapatot szeretné nézni Mike D'Antoni, az előszezonban elég furcsa, hogy a kispadról csak két játékos (Gordon és Tucker) kapjon komoly játékidőt, de náluk most a fő feladat Chris Paul beintegrálása - az irányító 11 ponttal, 7 gólpasszal, eladott labda nélkül szállt ki a meccsből.

Westbrook hiányzott, Anthony bekezdett. A regnáló MVP betegség miatt kihagyta az összecsapást, így nélküle mutatkozott be Paul George és Carmelo Anthony, utóbbi pedig rögtön meg is adta az alaphangot: az első négy percben bevert két hármast és egy 2+1-et, összességében ő szerezte csapata első tíz pontját. Ezt követően szólt hozzá George is, egy dupla után kiosztott gyorsan két gólpasszt és igazából mindkét sztár jól játszott - Anthony (19 pont, 7/13 mezőnyből, 3/5 tripla, 20 perc) agresszívebben, George (15 pont, 6/13 mezőnyből, 5 lepattanó, 26 perc) kiegyensúlyozottabban debütált. Westbrook nélkül a kezdőcsapat sok időt nem töltött egyébként pályán, csak George kapott húsz percnél többet, a kispadról viszont jó páran komoly lehetőséghez jutottak - alapvetően végig hátrányban voltak, sokáig 15-20 pont közöttiben is, csak a hajrában tudtak felzárkózni. 

A Thunder legjobb dobói: Anthony 19/9, George 15/3, Canaan 11/6, Hamilton 11/3
A Rockets legjobb dobói: Gordon 21/18, Ariza 18/15, Harden 16/9

Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 112-114

Megint leadta az előnyét a Blazers. A tavalyi szezonban rendszeresen előfordult, hogy nagy előnyöket tékozolt el a Portland és ez ezúttal is megtörtént, bár hozzá kell tenni, hogy természetesen azt már a cseresor "intézte" - amíg a kezdők voltak fent, jól nézett ki a csapat. A Lillard-Nurkic (együtt 34 pont, 16/28 mezőnyből) páros komoly fejtörést okozott a Sunsnak, de Swanigan is remekül debütált és az első negyedtől kezdve szinte végig tíz pont feletti előnyben volt már a társaság - a harmadik játékrész végén viszont az említett páros és még mások is befejezték a meccset, a záró etapban pedig fordítani tudott a Phoenix. 

Booker és Jackson is jól kezdett. Két játékost érdemes kiemelni a Sunsnál, az egyik a határozottan, keményen játszó Devin Booker, aki 19 pontig, illetve öt gólpasszig jutott 23 perc alatt, a másik pedig a padról beszálló újonc Josh Jackson - a fiatal 26 percet kapott, bevert 14 pontot, közte 2/3 triplát és kifejezetten jól mozgott annak ellenére, hogy eladott hat labdát. Ezzel együtt végig hátrányban volt a Phoenix és bár a 14 ponttal megnyert negyedik negyednek (a 24-ig jutó Warren vezetésével) köszönhetően egylabdás győzelmet aratott a gárda, amíg a kezdők voltak fent, addig a Blazers akarata érvényesült. 

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 18, Swanigan 18, Nurkic 16
A Suns legjobb dobói: Warren 24, Booker 19, Daniels 15

Los Angeles Clippers - Toronto Raptors 98-84

Tartalékos volt a Raptors. Kyle Lowry, Norman Powell és az újong OG Onunoby sem lépett pályára a kanadaiaknál, akiknél Delon Wright kezdett irányítóban, CJ Miles pedig hármasban. Ugyan amíg pályán volt, DeRozan (23 perc, 15 pont, 3 lepattanó, 4 gólpassz), illetve Valanciunas (18 perc, 11 pattanó, 6 gólpassz) is tette a dolgát, de a gárda már az első negyedben tízpontos hátrányba került, amely a nagyszünetig már a húszat is megközelítette - nem igazán volt esélye ezen a találkozón a Raptorsnak. A második félidőben valamit azért javított a végeredményen az együttes, de az egészen pocsék triplamutató (6/36, 16,7%) miatt nem volt reális esélye egy szoros végjátékra.

Teodoszics a kezdőben. A szerb irányító most már bekerült az első ötösbe, 23 percet játszott Patrick Beverley párjaként, de egyetlen mezőnykosara mellett öt gólpasszt és három eladott labdát gyártott - a számai nem voltak túl jók, igaz, az együttes támadójátéka így is jól működött vele. Blake Griffin és DeAndre Jordan kiválóan működött együtt (utóbbinál az 5/7 büntetőt is érdemes megemlíteni), mellettük pedig Danilo Gallinari is tíz pont fölé jutott - ugyan a távoli dobások a Clippersnek sem mentek, így is végig uralta a meccset Doc Rivers csapata.

A Clippers legjobb dobói: Griffin 17/3, Jordan 15, Reed 12
A Raptors legjobb dobói: DeRozan 15/3, VanVleet 13/3, Valanciunas 11

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus