26 All-Star-meghívás hiányzott a Heat-Lakers meccsről

Ma mindössze két összecsapást rendeztek, de mind a négy érintett csapat elérte a 100 pontot. A Heat Wade nélkül is megverte a foghíjas Lakerst, míg a Trail Blazers sztárja remeklésére építve elkerülte, hogy komolyabb vereségspirálba kerüljön.

 

A játéknap legszebb, legérdekesebb jeleneteit állandó rovatunkban (Amiről a Festékben beszélnek) tekinthetitek meg. 
 
Miami Heat – Los Angeles Lakers 109-102
 
Korszakos hátvédek nélkül. Kobe Bryant még mindig csak lábadozik sérüléséből, Dwyane Wade pedig sorozatban negyedik összecsapásáról hiányzott, mert továbbra is fáj a térde. A két játékost a szurkolók idén is beszavazták az All-Star Gála kezdőötöseibe, Wade 10. alkalommal léphet(ne) fel az eseményen, Bryant pedig 16. meghívását kapta meg – Bryantnél többször egyébként csak Kareem Abdul-Jabbart hívták.
 
Chris Bosh szenzációs estéje. Amióta a Heatben játszik, az erőcsatárnak mindössze a kilencedik olyan meccse volt ez, amikor legalább 20 mezőnykísérletet vállalt el – mind a kilencet megnyerte a Miami. Ma 31 pontig jutott 15/22-es mezőnymutatóval, gyakorlatilag azt csinált a Pau Gasol-Ryan Kelly páros ellen, amit akart – az utolsó negyedben 10 pontot szerzett. Mellette James is jól dobott mezőnyből (9/15), de a büntetőkkel hadilábon állt (7/13) – viszont 13 pattanóval és 6 gólpasszal kompenzálta hiányosságát. A Heat az első félidőben szerzett 11 pontos előnyével végig jól sáfárkodott, pont olyan távolságban tartották ellenfelüket, hogy ne okozhassanak gondot.
 
Greg Oden beépítése jól halad. Ma 10 és fél percet kapott az egykori draftelső, ez idő alatt 5 pontot, 5 lepattanót és 1 blokkot tett fel a táblára, a negatív oldalon 3 fault áll. A Heatnél bevallottan ennél is többet akarják foglalkoztatni, hiszen Oden egészségesen a liga egyik top centere lehet, és láthatóan nincsenek orvosi gondjai.
 
A Lakers megint elrontotta. Egy perccel a vége előtt a végig jól játszó Nick Young (19 pont) jutott egy üres triplához, amivel egy kosárnyira szűkíthették volna a különbséget, de rontott, a túloldalon pedig Chris Bosh lezárta a meccset. Hiába dupla-duplázott Gasol (22 pont, 11 pattanó), szórt 22-t Jodie Meeks és adott 11 gólpasszt Kendall Marshall, a kulcspillanatokban nem álltak a helyzet magaslatán – emellett a védekezés és a Lakers egy mondatban emlegetéséhez továbbra is nagy bátorság kell.
 
A Heat legjobb dobói: Bosh 31/3, James 27/6, Chalmers, Cole 11/3-11/3.
A Lakers legjobb dobói: Meeks 22/12, Gasol 22, Young 19/6.
 
Portland Trail Blazers – Denver Nuggets 110-105
 
Aldridge megállította a Trail Blazers zuhanását. A hazaiak előző két meccsükön, a Rockets és a Thunder ellen vereséget szenvedtek, és visszacsúsztak a nyugati harmadik helyre. Sorozatban harmadszor viszont már nem kaptak ki, köszönhetően elsősorban LaMarcus Aldridge-nak, aki 44 pontot (15/29 mezőnyből, 14/17 a büntetővonalról), 13 lepattanót, 5 gólpasszt és 2 blokkot tett a közösbe –ám ami ennél fontosabb, a 4. negyedben csapata élére állt, és a Blazers utolsó 16 (!) pontját ő szerezte.
 
Damian Lillard továbbra is szenved. 0/4-gyel zárt a tripláról az előző szezon legjobb újonca, a maival együtt 6/28-cal dob a félkörív mögül az utolsó 5 összecsapáson. Ezen az estén egyébként csapatszinten is mindössze 4/18-at sikerült összehozni – ezt ellensúlyozandó viszont 34 büntetőt harcolt ki a hazai csapat, amiből 30-at be is dobtak.
 
Állandóság, Portland a neved. Miközben például a Lakersnél már lassan követhetetlen, hogy éppen hányadik kezdőötösükkel próbálkoznak, addig a Trail Blazers a szezon 43. mérkőzésén is ugyanazzal az öt játékossal állt fel (Lillard, Matthews, Batum, Aldridge, Lopez).
 
A Nuggets három negyedig volt nyeregben. A vendégek alapesetben ilyen dobásmutatókkal (mezőny: 49 felett, tripla: 43 felett, büntető: 85) simán nyerik a meccset, és sokáig úgy tűnt, hogy most is lesz esélyük. Az első félidőben 67 pontot rámoltak be: Ty Lawson 13 pontot szerzett, a kispadról pedig Nate Robinson szórt ugyanennyit, és Anthony Randolph is 12-ig jutott. Ám a második félidőben hiába vezetett már 15 egységgel is a Nuggets, a fenti három játékos egyike sem szerzett pontot, fordulás után a csapat mindössze 38 egységet tudott felmutatni – Matthews vezetésével pedig feljött a Blazers, majd a végjátékban jött Aldridge…
 
A Trail Blazers legjobb dobói: Aldridge 44, Matthews 24/6, Lopez 12.
A Nuggets legjobb dobói: Chandler 18/3, Foye 14/12, Robinson 13/9, Lawson 13.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus