33 pontos győzelemmel jutott nagydöntőbe a Cleveland

Esélye sem volt a Bostonnak, 4-1 a párharc vége - LeBron megelőzte Jordant - jöhet a GSW-Cavs harmadik felvonása. 

Már az első negyedben komoly előnybe került és végül gálaelőadást rendezett Bostonban a Cleveland, így 4-1-es összesítéssel megnyerte az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) keleti döntőjét - sorozatban harmadszor is GSW-Cavs finálét rendeznek. LeBron James közben megdöntötte Michael Jordan egyik NBA-rekordját. 

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzés rövid videós összefoglalója ide kattintva megtekinthető!

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 102-135

Nem osztottak lapot a Bostonnak. Hiába harcolta ki az ötödik meccset idegenben a Celtics, ezúttal nem volt keresnivalója a társaságnak, a motivált, feltüzelt Cleveland már az első negyedben átrohant a hazai alakulaton. Öt perc sem telt el és már tíz pont volt a különbség, újabb öt perc múlva már a húszat közelítette és később egészen 39-ig is felkúszott ez a szám, más szintet képviselt a két csapat - a Bostonnak most nem esélye szorossá tenni az összecsapást. Így végül bár a söprést elkerülte a társaság, tulajdonképpen simán, három komoly hazai pofonnal esett ki, védekezésben nem tudott megoldást találni LeBron Jamesre és a Cavs tűzerejére - ezúttal kaptak 19 hármast és 135 pontot, nagyjából ez volt a gond a teljes szériában. Nem felejthetjük el persze Isaiah Thomas sérülését, aki a második meccs óta nem játszott, ezen az estén is csak a meccs előtti fogadkozáson tudott részt venni - majd talán jövőre...

James már Jordan előtt. Már az első percekben nyilvánvalóvá tette a Cleveland, hogy nem bízza a véletlenre a dolgot és felpörögve érkezett meg Bostonba, Kevin Love pillanatok alatt beszórt nyolc pontot, végig vittek több leindítást és azonnal jöttek az üres kinti dobóhelyzetek is. A gálameccsé fajuló találkozóval eldőlt, hogy egymás után harmadik évben is a Warriors és a Cavaliers feszül egymásnak a döntőben, méghozzá úgy, hogy mindkét fél egészséges (a Golden State-nél vannak könnyebb sérülések) és pihent lesz, hiszen csak június elsején kezdődik a széria, addig van idő felkészülni, regenerálódni. LeBron James sorozatban hetedik fináléjára készülhet, de ezen az estén egyébként is történelmet írt: 35 pontig (13/18 mezőnyből, 4/7 tripla, 8-8 lepattanó és gólpassz, 3 labdaszerzés) jutott, amellyel megelőzte Michael Jordant és már ő a liga történetének legtöbb pontot szerző játékosa a rájátszást tekintve.

A Celtics legjobb dobói: Bradley 23/6, Green 14/9, Crowder 11
A Cavaliers legjobb dobói: James 35/12, Irving 24/12, Love 15/9

A párharc végeredménye: 4-1 a Cavaliers javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus