A bajnok otthonában törné meg rossz szériáját a Clippers

Clevelandbe látogatnak Paulék - a Houstont fogadja a Golden State - folytatná szériáját a Jazz - Brooklnyban a Bucks.

 

Charlotte Hornets – Dallas Mavericks 01:00

A Mavs back-to-backet játszik, tegnap nagyon megnehezítették a Spurs dolgát otthon, de kérdés, hogy egy nappal később Charlotte-ban mennyire tudják megismételni ezt a teljesítményt – ráadásul győzelmet végül az sem ért. A Hornets egy kissé meglepő, komoly hazai vereség után igyekszik javítani, de Lamb és Marvin Williams is sérüléssel bajlódik, az ő hiányukat azért erősen megérezheti az együttes. Alapvetően még így is esélyesebb a Charlotte, támadásban sokkal potensebb a gárda, otthon játszik és pihentebb is, mint a Dallas, de kérdés, hogy Walker és Batum mennyire lesz hatékony Boguték ellen – illetve hogy ha a védekezés rendben is lesz a Mavsnél, képesek-e elég pontot szerezni a győzelemhez.

Brooklyn Nets – Milwaukee Bucks 01:30

Két nappal ezelőtt mindkét gárda bravúrgyőzelmet aratott, a Nets Sean Kilpatrick vezetésével a Clipperst, a Bucks pedig Giannis Antetokounmpo révén a Clevelandet nyomta le – kérdés, hogy melyikük tudja jobban megközelíteni azt a teljesítményt. A Milwaukee az előző négy meccséből hármat megnyert és egy fokkal kiegyensúlyozottabb, mint a komoly vereségszériát lezáró Brooklyn, de azt láttuk már, hogy otthon bármire képesek Lopezék – igaz, meglepő lenne, ha Kilpatrick még egy ilyen meccset hozna. Az biztos, hogy gyors játékot látunk, mindét fél kedveli a rohanást, és az idei első meccsük is így nézett ki – akkor 110-108-ra nyertek otthon Jabari Parkerék.

Memphis Grizzlies – Orlando Magic 02:00

Az Orlando nagy meglepetésre megverte a Spurst legutóbb, de kérdés, hogy sorozatosan lehet-e ellensúlyozni a liga legaljába tartozó támadójátékot a kőkemény védekezéssel – a back-to-backet játszó és erősen tartalékos Memphis otthonában ezt szeretnék bizonyítani Ibakáék. A Grizzliesnél két kezdő és két meghatározó csere is hiányzott tegnap, és nem biztos, hogy Harrison vagy éppen Daniels képes stabilan olyan hatékonysággal termelni, mint a Raptors ellen, Marc Gasolra pedig valószínűleg nehéz este vár Biyombóék szorításában. Az azonban továbbra sem biztos, hogy Gordonék minden, elöl meglévő gyengeségüket feledtetni tudják ismét…

Cleveland Cavaliers – Los Angeles Clippers 02:00 (Sport1 - ÉLŐ)

Egy igazi csúcsrangadót láthatunk, ahol valószínűleg mindkét fél rettenten motivált lesz – a Cavs nem igazán szakadt meg legutóbb a Bucks ellen és ki is kapott, a Clippers pedig a zseniális kezdés óta sorozatban három vereséget gyűjtött be. Kérdés, hogy ki tudja magát jobban összekapni, a bajnok azért alapvetően jobb formában van, otthon játszik, és Tyronn Lue (és/vagy LeBron James) valószínűleg alapos fejmosásban részesítette a gárdát. A Clippersnél mélyebbnek tűnik a probléma, de ha mindenki játszik, akkor természetesen nagyon komolyan kell őket venni – jósolni nem igazán lehet, de a színvonal garantált.

Utah Jazz – Miami Heat 03:00

A Heat idegenbeli back-to-backet vív, és bár Denverben egy remek negyedik negyeddel nyerni tudott a gárda, meglepő lenne, ha Salt Lake City-ben is megismételné ezt. A Jazz az előző négy mérkőzését behúzta, a Hill-Hayward duóra építve nagyon kontrollált támadójátékot produkál, védekezésben pedig éppen ott erős a csapat, ahol a Heat is: a palánk alatt, Gobert játéka nagyon fontos lesz Whiteside ellen. Alapvetően frissebb, pihentebb a Utah, és természetesen jobb együttes is jelenleg, főleg hogy a Miami továbbra is tartalékos, de a vendégek hátvédeinek (Dragic, Tyler Johnson, Ellington) elgurulhat a gyógyszere, láttunk már erre példát.

Golden State Warriors – Houston Rockets 04:30

Ez mindenképpen rangadónak számít, a ligaelső sorozatban tizenkét győzelem után, hazai pályán ugyan természetesen esélyesebb, de ha dobni kell, akkor abban a Rockets is partner tud lenni. Valószínűleg komoly pontpárbajt láthatunk majd, James Hardent és társait nem fogja könnyedén megállítani a GSW, de a texasiak védekezése erősen szellős - ez sem valószínű, hogy gondot okoz majd Curry-éknek. Komoly sérült egyik oldalon sincs, aki nem szereti a triplahajigálást, az semmiképp se nézze meg a meccset, aki viszont kedveli, az ki ne hagyja – valószínűleg elég sok támadás volt távoli dobással végződni…

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus