A Barcelonát már lenyomta a Thunder

Könnyed játékkal mutatkozott be a Cavs - Gobert vezérletével győzött a Jazz - másik arcát mutatta a Clippers.

 

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

Barcelona – Oklahoma City Thunder 89-92

Gyenge volt a Thunder. Nagyon látszott a két csapat formája közötti különbség, a Barcelona gyorsan, pontosan járatta a labdát, rengeteg zárással operált és élesen játszott, ezzel szemben az OKC hibát hibára halmozott elöl-hátul. Westbrook és Oladipo sem hozta a Real Madrid elleni formáját (sőt), Adams nélkül pedig védekezésben is komoly gondjaik voltak – végig kapaszkodtak, majd a 24 pontos (8/12 mezőnyből, döntő kosarak), 8 lepattanós Enes Kanter vezetésével megfordították a találkozót. A Thunder így elkerülte azt a szégyent, hogy mindkét spanyol csapat ellen vereséget szenvedjen, igaz, ezúttal is nagyon közel állt hozzá…

Sabonis jó úton jár. Az újonc magasember egyelőre kezdő négyesként szerepel és bizonyítja is rátermettségét: ügyes a palánk alatt, beveri a triplát (most 2/2), jól passzol (most három gólpassz) és védekezésben is használhatóbb, mint Kanter. Hogy ezt a helyet megszerezze az alapszakaszra is, azért az említett Kanternél és Ilyasovánál kell jobbnak lennie – az eddigiek alapján jó eséllyel indul. A korábbi csapata ellen játszó Abrines sem mozgott rosszul, Ronnie Price viszont ezúttal sem tűnt jó megoldásnak – Semaj Christon is több hasznos dolgot csinált egyes poszton, mint ő.

A Barcelona legjobb dobói: Claver 25/12, Vezenkov 13/9, Tomic 10, Oleson 10/6
A Thunder legjobb dobói: Kanter 24, Westbrook 12, Oladipo 10/3

Cleveland Cavaliers – Orlando Magic 117-102

Jóval élesebb volt a Cavs. A bajnoknál hiányzott Kyrie Irving és Tristan Thompson, így Chris Andersen és DeAndre Liggins bekerült a kezdőbe, de ezzel együtt sokkal jobban játszott a gárda a Magicnél. LeBron Jamesék csak szűk negyedórát töltöttek parketten, de a kispad szenzációsan működött: Jordan McRae (20 pont, 7 pattanó, 5 gólpassz) bejelentkezett egy aktív helyért a keretben, Kay Felder (14 pont, 7/11 mezőnyből) is feledtette a Dellavedova-Williams kettőst, a nagyszünetben pedig már 68-42-re vezettek. JR Smith érthetően nem volt ott a pályán, de így, három kezdőjátékos nélkül, plusz az aktív rotáció többi tagját jórészt 7-15 percig játszatva is könnyedén aratott győzelmet a gárda.

Biyombo és Vucsevics együtt. Az Orlandónál Payton, Gordon és Ibaka sem lépett pályára, így Augustin és Fournier mellett a Green-Biyombo-Vucsevics trió kezdett – nem éppen a spacingről híres ez a hármas. A támadójátékkal így sem volt különösebb gond, hiszen Green 19, Fournier 14, a padról beszálló Hezonja 17 pontig jutott és jól is dobtak (45,8%-kal szórtak be 11 triplát), de védekezésben egyelőre mintha pályán sem lettek volna – nem tudták lekövetni a 30 gólpasszt kiosztó Cavs-játékosok mozgásait. A totális kiütéstől a 13 ponttal megnyert utolsó negyed mentette meg őket, egyébként bőven van min dolgozni…

A Cavaliers legjobb dobói: McRae 20/6, Felder 14, Frye 12/6, Holmes 12/6
A Magic legjobb dobói: Green 19/9, Hezonja 17/9, Fournier 14/6

Phoenix Suns – Utah Jazz 99-104

Gobert dominált. Favors, Hood és Burks nélkül lépett pályára a Jazz, a kezdőcsapatba így bekerült Exum, illetve Diaw – főleg előbbi mozgott biztatóan, bár a büntetőivel még akadtak gondok. George Hill dobásai továbbra sem ültek, de a pontszerzést megoldotta Gordon Hayward és Rudy Gobert, a center 21 pontos, 10 pattanós dupla-duplát szállított 3 blokkal megspékelve, ráadásul a 13/14 büntető elég impresszív manapság egy centertől. Ezen a poszton egyébként is uralta a meccset a Utah, Gobert-re nem volt válasza a Tyson Chandler nélkül felálló Sunsnak, de Trey Lyles is eljutott 16 pontig, valamint 7 pattanóig – ő ezúttal is nagyon hasznosnak bizonyult és 2/5 triplát is a helyére a küldött.

Nem volt rossz a Suns-kezdő. Ugyan Chandler (valamint Dudley és PJ Tucker) nem állt rendelkezésre, a Phoenix első sora nem teljesített rosszul – a Bledsoe-Booker páros intézte a támadójáték nagyját, TJ Warren (15 pont, 3 blokk) is hozzátette a magáét és védekezésben is vállalható volt a gárda. Ahogy érkeztek azonban a cserék, úgy került fölénybe a Utah és már az első negyed végére nyolc pont volt a vendégek előnye, amelyet tulajdonképpen végig megőriztek a találkozó folyamán.

A Suns legjobb dobói: Knight 17/3, Warren 15, Booker 13/3
A Jazz legjobb dobói: Gobert 21, Lyles 16/6, Hayward 15

Los Angeles Clippers – Toronto Raptors 104-98

Ez már egy másik Clippers volt. Doc Rivers csapata tegnap szörnyű játékot mutatott be a Warriors ellen, de ennek most már nyoma sem volt: az első negyedben tíz pont feletti előnyt épített ki a gárda és végig kézben tartotta a találkozót. Mbah a Moute, Redick és Pierce nélkül is jól kezdtek, Blake Griffin lubickolt (24 pont, 8 pattanó, 5 gólpassz, 10/13 mezőnyből, 2/3 tripla), Chris Paul 15 gólpasszt osztott szét, DeAndre Jordan pedig 4/6 büntetőt a helyére küldött – mindhárom sztár jól játszott. Érdekesség, hogy a kezdőben Paul mellett ott volt Felton és Rivers is, tehát extra alacsony szerkezettel nyitottak, de jól működött és abban a szűk félórában, amit az első sor a parketten töltött, végig ők jártak előrébb.

Lowry pihent, DeRozan villogott. A Raptorsnál Kyle Lowry és Jared Sullinger is pihenőt kapott, a kezdőbe Patterson és VanVleet került be – előbbi meg is hálálta a bizalmat tíz pontjával (3/3 mezőnyből, 2/2 tripla) és négy labdaszerzésével. A gárda húzóembere természetesen DeMar DeRozan volt, aki 18 perce alatt eljutott húsz pontig (8/11 mezőnyből), de rajta kívül csak Cory Joseph tudott mit kezdeni a Clippers védekezésével, így pedig nem tudták tartani a lépést – csak az utolsó negyedben zárkóztak közelebb.

A Clippers legjobb dobói: Griffin 24/6, Felton 17/3, Jordan 14
A Raptors legjobb dobói: DeRozan 20, Joseph 13, Heslip 13/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus