A Blazers a Warriorst is idegenben verte!

Mára virradóra 10 felvonásos meccsdömpinget bonyolítottak le az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, s az egy nappal korábbi, igencsak negatív kicsengésű sérüléshullám után most a játéké volt a főszerep. A Portland igen magabiztos játékkal, balhés meccsen verte a Golden State-et, méghozzá idegenben, a San Antonio pedig földbe döngölte az amúgy jó erőkből álló Clevelandet. A Miami 16 pontos hátrányból, LeBron James győztes kosarával úszta meg az Orlando elleni hazai blamát, míg a Houston James Harden távollétében is simán nyerte a Minnesota elleni rangadóját. Jöjjenek a részletek!

A nap legfontosabb, legérdekesebb jeleneteit állandó rovatunkban (Amiről a Festékben beszélnek) tekinthetitek meg. 

 

Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 103 - 102

Chris Paul hős lett, de... A hazaiak irányítója idén először nem dupla duplázott (22 pont, 9 gólpassz), viszont ő szórta be az egyenlítő kosarat a vonalon kívülről, majd az ő egyik jó büntetőjével nyerte meg a mérkőzést a Clippers, mely már 20 pont feletti előnnyel is rendelkezett az első félidőben, ám nagyon kiengedett és hagyta nem csak fordítani, de picit el is lépni a Sacramentót. Az all-star irányító két olyan büntetőt is elhibázott a végjátékban, melyek könnyen a hazaiak győzelmébe kerülhettek volna, ha kicsit élelmesebb a hajrában a Sacramento.

DeMarcus Cousins újabb érthetetlen megmozdulása. Miután a 23 pontos, 19 lepattanós, 7 gólpasszos center elhibázta a potenciális győztes dobást, fogta és nemes egyszerűséggel nem hagyta Isiah Thomasnak (22 pont, 5 gólpassz), hogy kezet fogjon az ellenféllel. A vendégeknél volt más sportszerűtlen jelent is, Travis Outlaw-t például ki is állították korábban JJ Redick letaglózásáért.

A Clippers legjobb dobói: Paul 22/9, Jordan 17, Griffin 16/3
A Kings legjobb dobói: Cousins 23, I. Thomas 22/3, Patterson 21

 

Indiana Pacers - Philadelphia 76ers 106 - 98

Michael Carter-Williams újabb extrája sem segített. A Hawes, Wroten, Yong, Noel, Richardson, Moultrie hatosfogat személyében hat stabil rotációembert nélkülöző vendég gárda azért maradhatott szinte végig meccsben a ligaelső otthonában, mert újonca 29 pontos karriercsúcsát 6 lepattanóval és 7 szerzett labdával egészítette ki, megint kellemes meglepetést okozva ezzel.

Roy Hibbert uralta a festéket. 27 pont, 13 lepattanó, 6 blokk - brutális teljesítmény érkezett tehát a Pacers óriásától, ráadásul George Hill (11 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) is rég nem látott módon energikusan játszott ezen az estén, a George, West, Stephenson trió pedig hozta a szokásos stabil teljesítményeket, így végül csak bedarálta a hazai gárda az elvileg sokkal gyengébb Brown-legénységet.

A Pacers legjobb dobói: Hibbert 27, George 19/6, Stephenson 18
A 76ers legjobb dobói: Carter-Williams 29/3, Turner 21, J. Anderson 13/3

 

Washington Wizards - New York Knicks 98 - 89

Zuhan a Knick, s ki tudja hol áll meg... A New York Felton és Chandler nélkül erősen kell, hogy az Anthony, Bargnani, Smith trióra támaszkodjon, ez pedig nem sok jót jelent, ami az eredményességet illeti csapatszinten. Nem meglepő, hogy ilyen formán simán kapitulált a 23 pontos, 12 lepattanós Carmelo Anthony húzta Woodson-legénység a fővárosban is.

John Wall már a tavalyi tempóban szórja. Kicsit döcögős volt az idénykezdet a Wizards és franchise playere számára is, de mostanra már sorozatban szállítja a 30 pontos produkciókat a korábbi 1/1-es, ma is 31-gyel zárt, no meg 7 gólpasszal, amit Marcin Gortat egy 16 pontos, 17 lepattanós dupla duplával egészített ki, Beal 18 ponttal és 6 gólpasszal toldott meg, Webster pedig 19-et szórt, így nem hiányzott igazán az Ariza, Harrington, Porter trió hármas posztról.

A Wizards legjobb dobói: Wall 31/3, Webster 19/15, Beal 18/3
A Knicks legjobb dobói: Anthony 23/6, JR Smith 15/9, Stoudemire 12

 

Atlanta Hawks - Boston Celtics 87 - 94

A Celtics megint megunta a tankoló szerepkört. A hatos vereségsorozattal érkező bostoniak papíron esélytelenként utaztak Atlantába, ahol a bőven pozitív mérlegű, s egyébként is lendületben lévő, már Lou Williamsszem felálló Hawks vendégei voltak, ám fittyet hánytak az oddsokra és egy 13-30-as utolsó negyeddel szépen lehajrázták a 18 pontos Horford vezette, de extrákat ma felvonultatni nem tudó Atlantát.

Jordan Crawford teljesen megváltozott volna?! A korábban igencsak fegyelmezetlennek számító és a labdát nem túl jó érzékkel osztogató, illetve azt sokszor fölöslegesen is eldobáló fiatal hátvéd idén teljesen más imidzset mutat, mint bármikor korábban. Ma nem csak 12 pontos, 10 gólpasszos dupla duplája volt kiemelkedő, de az is, hogy két fontos duplát süllyesztett el a hajrában, amivel gyakorlatilag megnyerte a vendégeknek ezt a csatát.

A Hawks legjobb dobói: Horford 18, J. Teague 13, Millsap 12
A Celtics legjobb dobói: Bass 17, J. Green 16/3, Sullinger 15/3

 

Miami Heat - Orlando Magic 101 - 99

Újra lazított kicsit a Heat, majdnem rá is fázott. A Miami gyenge idénykezdete után szépen összeszedte a játékát, de ezen az estén nem játszott olyan keményen a bajnok, mint tette azt az utóbbi két hétben. Ennek eredményeként 16 ponttal is meg tudott lógni a visszatérő Davis (20 pont, 5 lepattanó) fémjelezte floridai rivális, de ekkor jött Wade, Bosh és James...

A nagy hármas és a király elvégezték a piszkosmunkát. Dwyane Wade játéka kérdéses volt fájós térde miatt, de végül beszállt a harcba a korábbi döntő MVP is, 27 pontjával a hajrábeli feltámadás egyik főszereplője volt, ahogy a fontos kosarakat szerző Chris Bosh (15 pont, 6 lepattanó) is, de a hős mégis LeBron James (22 pont, 9 lepattanó, 7 gólpassz, 3 labdaszerzés) lett, aki 15 szekundummal a végső dudaszó előtt beemelte a győztes duplát egálnál.

A Heat legjobb dobói: Wade 27, L. James 22/9, Bosh 15
A Magic legjobb dobói: G. Davis 20, Afflalo 18/6, Oladipo 17/3

 

Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 112 - 101

Szerepcsere. Mindig érdekes, ha a Houston és a Minnesota találkoznak, hiszen a két gárda jelenlegi vezetőedzője pár éve még a szembenálló félnél irányította a szakmai munkát. Nos, Kevin McHale ma kisebb meglepetésre simán lemeccselte szakvezetőként nagyobb nevűnek számító riválisát, Rick Adelmant, mivel James Harden nélkül is simán nyertek fiai a 27 pontos, 15 lepattanós Kevin Love húzta Timberwolves ellenében.

Aaron Brooks visszapörgette az időkereket. A Rockets még mindig nem öregnek számító hátvédje anno szép éveket töltött Houstonban, s az akkori gárda egyik vezéreként üstökösként halad felfelé az ismertség létráján, de kínai kitérője két éve gyakorlatilag derékba törte pályafutását. Most viszont kihasználva azt, hogy Harden távolléte miatt Jeremy Lin (19 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) újra kezdett, csereként tengernyi percet kapott, s ezt egy 26 pontos, 5 gólpasszos performansszal hálálta meg, ráadásul 14-ből 10 mezőnykísérlete jó volt, 7-ből 6-szor a triplavonalon túlról is betalált!

A Rockets legjobb dobói: Brooks 26/18, Lin 19/6, T. Jones 18/6
A Timberwolves legjobb dobói: Love 27/6, C. Brewer 22/3, Kev. Marin 19/9

 

Milwaukee Bucks - Charlotte Bobcats 72 - 96

Így kell javítani egy kínos hazai vereség után. A Bobcats a minap otthon vérzett el kisebb meglepetésre, ám Al Jefferson (19 pont, 7 lepattanó) hathatós segítségével ma nagyon összeszedte magát a tavalyi ligautolsó és leigázta idegenben a Milwaukee-t, s ezzel megint 50 százalékon áll Michael Jordan klubja.

Már csak a tankolás marad a Bucks-nak? Brandon Knight (3 pont, 8-ból 1 mezőnyből, 7 gólpassz) is visszatért a wisconsiniaknál, úgyhogy már csak a még sokáig távol lévő Sanders, Delfino páros nem öltözött be a hazaiaknál, de így is kiütötte saját közönsége előtt a Drew-legénységet a nem éppen acélosnak mondható Charlotte. Mivel már most is Kelet legalján van a Bucks, innen aligha van út a PO-ba, akkor is, ha még csak egy hónap telt el a szezonból.

A Bucks legjobb dobói: Middleton 20/6, Henson 10, Neal 9/3
A Bobcats legjobb dobói: Al Jefferson 19, Henderson 17/3, Sessions 13

 

San Antonio Spurs - Cleveland Cavaliers 126 - 96

Mit csinál a Cleveland és Mike Brown?! A cavs korábban sokat kritizált edzője eddigi állomáshelyein legalább a tisztességes alapszakasz-mérlegeket ki tudta hozni mindenkori csapatából, de az igen sok tehetséget tömörítő Cleveland jelenleg a liga egyik leggyengébb alakulataként játszik és teljesít, ma már 40 ponttal is égett egykori mestere ellen a 10 éve a Spurs korábbi segédedzőjéből szakvezetővé avanzsáló Mike Brown.

A Spurs nem lassít. San Antonióban nem sokat változtattak a nyáron a bevált felálláson, de idén hiába öregedtek tovább (papíron) a texasiak vezérei, a Popovich-legénység hihetetlenül eredményes és látványos, folyékony kosárlabdát játszik, ezt igazolja a ma elért 126 dobott pont, a 24-ből 16-os triplázás, a csapatszinten kiosztott 30 gólpassz no és a tény, hogy mind a 13(!!!) játékos legalább 6 pontot dobott a hazaiaknál!!!

A Spurs legjobb dobói: D. Green 17/15, Mills 15/9, Parker 12
A Cavaliers legjobb dobói: Bynum 16, Irving 15, Dellavedova 14/3

 

Denver Nuggets - Dallas Mavericks 102 - 100

Denveri deja vu. A Nuggets tavaly, még George Karl irányítása alatt, s az azóta már távozó Andre Iguodalával a sorban, illetve a most sérülés miatt hiányzó Gallinari, McGee párossal a fedélzetén pocsékul startolt, majd otthon verhetetlen imidzset vett fel és végül előkelő helyen mehetett be a rájátszásba. Bár még csak egy hónap ment el a szezonból, de eddig kísértetiesen hasonló a helyzet az egy évvel ezelőttihez, csak Brian Shaw mester kategóriákkal gyengébb állománnyal produkálja ugyanezt...

A Mavericks kiegészítői most nem hozták a szintet. Nowitzki 27-et szórt, Ellis 25 ponttal jelentkezett, Carter pedig 16-tal szállt be a kispadról, valamint az idén csereként is nagyon hasznos Blair (8 pont, 10 lepattanó, 2 szerzett labda) ie megtette a tőle telhetőt, de ez is kevés volt az idegenbeli sikerhez. Bár a német sztárnak volt lehetősége egalizálni az utolsó pillanatban, de inkább kulcs volt ennél a texasi vereségnél, hogy a perememberek szinte alig szóltak a tánchoz, no és persze Rick Carlisle mester kiállítása sem biztos, hogy a csapat javára volt most.

A Nuggets legjobb dobói: Lawson 20/6, Faried 18, Foye 17/15
A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 27, Ellis 25/6, Carter 16/12

 

Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 101 - 113

Zsinórban 10-nél a Portland! Hiába tért vissza Steph Curry (22 pont, 11 gólpassz) és játszott nagyot Klay Thompson (30 pont), az otthon egyébként nagyon erősnek számító GSW elbukta a nap rangadóját a minap kidőlő Andre Iguodala távollétében, ami leginkább a 17-32-re elvesztett utolsó negyedbeli történéseknek volt köszönhető.

LaMarcus Aldridge szintet lépett. A Portland nagyembere 30 pontos, 21 lepattanós dupla duplájával élete produkcióját tette le az asztalra, ráadásul a 3 gólpassz, 3 szerzett labda, 3 blokk számsor sem gyenge ezen felül. Mi lett volna, ha a harmadik negyedbeli balhé miatt kiállított Wesley Matthews (23 pont 9-ból 9-es mezőnnyel, 6-ból 5-ös triplázással 26 perc alatt) is pályán maradhatott volna a hajrára?

A Warriors legjobb dobói: K. Thompson 30/6, Curry 22/6, D. Lee 15
A Blazers legjobb dobói: Aldridge 30, Matthews 23/15, Lillard 20/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus