A Boston is megpróbálkozik a Clevelanddel

A Celticset fogadja a bajnok - Memphisbe utazik az OKC - George Hill visszatérhet - Lakers-Mavs meccs Los Angelesben.

 

Charlotte Hornets - Miami Heat 01:00

A Hornets back-to-backet vív, de Kemba Walker és Nic Batum tegnap már kiülhették a negyedik negyedet, miután szétszedték a Magic védekezését, így talán kevésbé lehetnek fáradtak - otthon mindenképpen nyerniük kellene a gyengélkedő Heat ellen. A vendégeknél legutóbb hiányzott Goran Dragic, és őt nem tudták pótolni, a szlovén irányító játéka pedig most is kérdéses, ha nem tud pályára lépni, nagyon nehéz helyzetben lesz a Miami. A Charlotte az elmúlt öt meccséből négyet nyert, a Heat hatból ötször kikapott, ráadásul a hazai pálya is Batumék mellett szól - ha a védekezésük rendben lesz, akkor mindenképpen nekik áll a zászló.

Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 02:00

Mindenképpen rangadó lesz ez a meccs, hiszen ugyanannyi győzelemmel állnak a felek, bár ellentétes formában érkeznek meg erre a találkozóra - az OKC sorozatban négy győzelemből, míg a Memphis két vereség után. A hazaiaknál legutóbb megint nem játszott Mike Conley, de ennél nagyobb gond, hogy a sikerül zálogát jelentő kőkemény védekezésük rendszeresen összeomlik, most már sorozatban száz pont felett kapnak, ennek ellensúlyozásához pedig kevés ez a keret. Az OKC ellen kiemelten fontos lesz, hogy mit hoznak hátul, mert Russell Westbrookot most már egy ideje senki nem tudja megállítani, bár papíron a Grizzliesnek lehet ellenszere - a palánk alatt Marc Gasol lassíthatja az irányító betörését és az Adams-Kanter párost (32,5 pont, 16 pattanó a győzelmi széria alatt), míg a periméteren Tony Allen szívhatja a vérét. Ha összekapja magát a Memphis védekezésben, akkor lehet keresnivalója, de nagyon nehéz estére készülhet Fizdale csapata.

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 02:00

A címvédő a GSW legyőzése után kikapott Detroitban, de ott egyrészt hiányzott LeBron James, másrészt a többieken is érződött a fáradtság, azóta viszont pihenhettek, így most otthon mindenképpen esélyesnek számítanak. A vendégek is nagyon magabiztosan menetelnek, idegenben is hozzák a meccseiket, Isaiah Thomas hozzáteszi azt az extrát az egyébként is remekül működő támadójátékhoz, amivel képesek rangadókat is behúzni. Thomasnak most valószínűleg DeAndre Liggins fogja szívni a vérét, akit nagyon dicsértek mostanában LeBron Jamesék, és minden hátvéd életét megkeseríti - ha ő limitálni tudja Thomast, vagy legalább egy-egyezésre tudja késztetni olajozott csapatjáték helyett, az sokat érhet a Cavs számára. Idén egyszer már látványos meccsen győzni tudott a Cleveland, alapvetően most is sok pontra számíthatunk, hiszen elöl mindkét fél borzasztóan erős.

Utah Jazz - Philadelphia 76ers 03:00

Öröm és boldogság a Jazznél: a hírek szerint ismét pályára léphet a csapat egyik motorja, George Hill. Ő nagyon hiányzott az elmúlt időszakban, bár a gárda három vereség után ismét győzött legutóbb, de sose árt, ha van egy ilyen irányító a parketten, főleg hogy ezen a poszton komoly gondokkal küzdöttek a hazaiak. Hiányában Gordon Hayward tartotta a frontot, de most Rudy Gobert-nek is fontos szerepe lehet, hiszen iszonyatos munkát végez általában az ellenfél centerein, márpedig elsősorban itt veszélyes a Philly - még akkor is, ha Joel Embiid most nem lép pályára, pihenteti őt a csapat. Nélküle, főleg idegenben és főleg a Jazz ellen elég reménytelennek tűnik a Sixers helyzete, de legalább valószínűleg érdemi játékidőt kap majd Nerlens Noel...

Phoenix Suns - Toronto Raptors 03:00

Mindkét együttes back-to-backet játszik és mindkettő vereségből érkezik, de amíg a Raptors a nehéz kezdés után hajtotta maga előtt a GSW-t, addig a Suns a második félidőre fáradt el és végül simán alulmaradt San Antonióban. Kérdés, hogy a back-to-backre ki hogyan reagál, mindenesetre a Toronto jelenleg több kategóriával jobb csapat, ráadásul bombaerős támadójátékkal bír, ami a védekezésben átjáróház Suns számára nem túl jó jel - Lowry-ék általában kontrollálják a meccseket, míg Bledsoe-ék nagyon kiegyensúlyozatlanok. Otthon benne van, hogy meglepetést okoznak, de előzetesen valóban komoly bravúr lenne, ha nyerni tudna a Phoenix.

Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 04:30

Mindkét együttes kikapott legutóbb, pedig a Dallasnál már Andrew Bogut is játékra jelentkezett, míg a Lakersnél szintén mindenki ott lehetett a pályán az alapemberek közül - csak éppen bedőcsölt a Young-Russell páros. Kérdés, hogy most melyik arcukat mutatják a hazaiak, Barnesék képesek velük tartani a lépést egy pontpárbajban, főleg Boguttal, aki azonnal éreztette a hatását - az ő zárásai, passzai és védekezése kategóriákat dobott csapatán a Houston ellen. A Lakers rosszabb formában van, de mindenképpen nyernie kell, ha ott akar maradni látótávolságban a playoff-helyektől, míg a Mavs idegenben csak 3-14-re áll, itt egy fokkal gyengébbek, mint saját közönségük előtt. Érdekes meccs lesz, mindkét gárda nagyon hullámzó teljesítményt nyújt.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus