A Boston lesz a Cleveland ellenfele Keleten

Nem történt meglepetés: szoros csatában, remek támadójátékkal verte meg a Washingtont a Boston a párharc lezárásaként. 

A harmadik negyed végén meglépett, majd Kelly Olynyk vezérletével meg is tartotta előnyét a Celtics a Washington elleni hetedik meccsen, így nagy csatában bejutott az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) keleti döntőjébe, ahol a Cleveland lesz az ellenfél. 

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzés rövid videós összefoglalója ide kattintva megtekinthető!

Boston Celtics - Washington Wizards 115-105

A Celtics lesz ott a keleti döntőben. Nem borult a sorminta, a hetedik mérkőzést is a hazai alakulat nyerte a párharcban, nem tudott meglepetést okozni a Washington. Szűk három negyeden keresztül fej-fej mellett haladtak a felek, ha az egyik csapat ellépett öt ponttal, biztosan érkezett rá azonnal a válasz, ám a harmadik játékrész végén bekeményített a Celtics és egy 13-3-as futással már "mérhető" előnyhöz jutott. Ez a futás folytatódott a záró etap elején is, összességében 22-5-re hízott, az itt megszerzett előnyt pedig beosztotta a gárda - ehhez nagyon kellett a szupercsere Kelly Olynyk, aki minden Wizards-dobásra válaszolni tudott és tizennégy pontot szerzett a negyedik negyedben. Neki köszönhetően már nem nyílt esélye az egyenlítésre a vendégcsapatnak, így a labda nélkül rengeteget mozgó, bőven 50% felett dobó, 40% felett triplázó és 27 gólpasszt kiosztó Boston csaphat össze a Clevelanddel a keleti döntőben - méghozzá pályaelőnyből.

Nem jött össze. 1979 óta várnak arra a Wizardsnál, hogy eljussanak a konferencia-döntőbe, de idén sem tudták átlépni ezt a határt - igaz, nagyon közel voltak hozzá. A hetedik mérkőzésre viszont John Wall dobásai már teljesen eltűntek (18 pont 23 mezőnykísérletből, a második félidőben az óceánba se talált volna be), a megnyert lepattanózás ellenére simán kikaptak a festékből (58-40) és a második félidőben a periméter-védekezésük is szétesett (8/13 bostoni tripla) - hiába dobott 38 pontot Bradley Beal (12/22 mezőnyből, 5/10 tripla, 9/10 büntető), ez most kevésnek bizonyult a kiegyensúlyozott és sok lábon álló Boston ellen. A harmadik negyed végén sorozatban öt dobást hibázott a gárda és ez folytatódott a záró etap elején is, ez pedig nem fért bele, így egy fordulatos, izgalmas és fizikális párharccal ért véget Wallék szezonja.

A Celtics legjobb dobói: Thomas 29/9, Olynyk 26/6, Horford 15/6
A Wizards legjobb dobói: Beal 38/15, Porter 20, Morris 18/9, Wall 18/3

A párharc végeredménye: 4-3 a Celtics javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus