A Boston próbálja megállítani a száguldó Atlantát

Horford visszatér Atlantába - a Memphist fogadja a Rockets - Sacramentóban javíthat a Cleveland - bizonyíthat a Philly.

 

Philadelphia 76ers – Charlotte Hornets 01:00

Egyre komolyabban kell venni ezt a Philadelphiát, a gárda az utóbbi öt meccséből csak egyszer, Bostonban kapott ki szoros meccsen, és bár a Joel Embiid által hangoztatott rájátszás még arrébb van, most itt a remek lehetőség a bizonyításra. A Hornets egy komoly playoff-csapat egyelőre, bár az előző három mérkőzését elveszítette, így elég rossz formában van, de ebben azért benne volt a Spurs és a Rockets is, ahol nem szégyen kikapni. Embiid kisebb sérüléssel bajlódik, de a hírek szerint játszani fog, ő pedig komoly gondokat okozhat a vendégeknek, akik már negyedik állomásukhoz érkeznek az idegenbeli túrán – bravúr lenne a Sixers sikere, de az eddigiek alapján nem lehetetlen.

Toronto Raptors – Brooklyn Nets 01:30

Kötelező a győzelem a Raptors számára, januárban már egyértelműen látszik, hogy a Nets a liga leggyengébb csapata – Kilpatrickék sorozatban nyolc vereségből érkeznek, összességében pedig 1-17-re állnak idegenben. Ezen felül ráadásul back-to-backet játszanak, lehet, hogy Brook Lopez emiatt pályára sem lép, míg bár a Toronto nincs kirobbanó formában, saját közönsége előtt nem hibázhat most – DeRozan legutóbb szenzációs volt a Boston ellen, nem nagyon látni, hogy a Nets védekezését miért ne dobnák szét Lowry-ék.

Milwaukee Bucks – Miami Heat 02:00

A Bucks Antetokounmpo nélkül is megverte a Spurst, ezek után otthon egyértelmű favorit a Miami ellen, ráadásul a hírek szerint a görög klasszis is pályára léphet ezúttal. A Miami rettentően fáradt, hatmeccses idegenbeli túrát zár le a gárda, sérülések jönnek-mennek, az előző három találkozót el is veszítette a csapat, nincs túl jó állapotban. Most éppen „csak” Richardson és Reed fog hiányozni, de a megérkezésük sem volt sima, voltak gondok a landolással, úgyhogy egyértelműen a frissebb, gyorsabb, energikusabb, otthon játszó Milwaukee-nak áll a zászló – csak éppen eddig éppen az ilyen meccsekkel voltak gondok Parkeréknél, a Heat pedig minden gondja ellenére képes stabil, kiegyensúlyozott védekezéssel megkeseríteni az ellenfelek életét…

Houston Rockets – Memphis Grizzlies 02:00

Megszakadt a Houston kilencmeccses győzelmi szériája, most pedig egy rangadón javíthat a társaság, hazai pályán – igaz, a Grizzlies nincs különösebben jó formában. A hazaiaknál probléma, hogy Capela mellett most már Gordon is kidőlt, egyik leghatékonyabb fegyverét veszítette el James Harden, akire Conley és Allen is jó opció a túloldalon – igaz, legutóbb Russell Westbrook ellen kevésbé voltak hatékonyak. A támadópotenciált tekintve hatalmas a különbség, a 16-3-as hazai mérleg is parádés a Rockets részéről, de Gordon hiányát azért erősen megérezhetik – ha ezúttal jobbik arcát mutatja a Memphis, bőven lehet keresnivalója. A szezonban eddig egyszer találkoztak már a felek, akkor otthon 115-109-re nyertek Marc Gasolék.

Minnesota Timberwolves – Oklahoma City Thunder 02:00

A Timberwolves több lehangoló meccs után legutóbb szinte mindent jól csinált és megverte a Houstont, ebből pedig önbizalmat meríthet egy újabb nyugati playoff-csapat ellen. A Thunder magabiztosan nyerte meg az előző három meccsét, Westbrook remekül használja az Adams-Kanter kettőst, a két magasembernek pedig most is nagyon fontos feladata lesz Towns ellen, ha őt ki tudják kapcsolni, azzal nagy lépést tehetnek a győzelem felé. A Wolvesnek nagyjából azt kell csinálnia, mint a Rockets ellen, a Wiggins-Towns párosnak kell intéznie a támadójátékot, plusz Rubiónak ismét a jobbik arcát kell mutatnia – ha nem érkezik a menetrendszerű leolvadásuk, még LaVine nélkül is lehet esélyük.

Atlanta Hawks – Boston Celtics 02:00

Komoly rangadó lesz, a hazaiak másfél meccsel vannak a Torontóban kikapó Boston mögött, és azok után, hogy milyen mélyen voltak decemberben, a keleti élcsapatok közé verekedték magukat – sorozatban hét győzelemnél járnak, ők a legjobb formában lévő együttes a konferenciában. A Celtics ezzel együtt szintén erős, még idegenben is, Isaiah Thomas bármikor bármelyik meccset képes megnyerni akár egyedül is, az ő csatája Dennis Schröderrel kulcsfontosságú lehet. Szintén fontos lesz, hogy a Millsap-Howard páros mennyire tud dominálni az ex-atlantai Horforddal szemben, főleg a lepattanókat tekintve. A Hawks védekezése a ligaelitbe tartozik, Keleten egyértelműen a legjobb, ez ellen nagyon nehéz dolguk lesz a vendégeknek, akik négy nap alatt harmadik idegenbeli találkozójukat vívják, frissnek sem mondhatók tehát. Horford egyébként most tér vissza először Atlantába eligazolása óta, kérdés, hogy hogyan fogadják majd.

Portland Trail Blazers – Orlando Magic 04:00

Összekapta magát a Portland, úgy fest, hogy így januárban Terry Stotts csapata is megkezdte a szezont – az előző négy meccsből hármat behúztak Lillardék, legutóbb elkapták a Clevelandet is, és végre úgy védekeznek, ahogy az elvárható lenne. Ezzel szemben a Magicnél komoly gondok vannak, most éppen zsinórban négy vereségnél jár a társaság, és bár a Clippers ellen Ibaka nélkül sem voltak rosszak, ez egyelőre kevés, főleg a támadójátékot tekintve. Tűzerőben mindenképpen nagy előnyben van a Blazers, most megvan a lendület, övék a hazai pálya, jelen helyzetben kötelező számukra a győzelem – a vendégeknél Ibaka játéka most is kérdéses.

Sacramento Kings – Cleveland Cavaliers 04:30

Az előző két meccsen elvesztette a fonalat a Cavs, back-to-back vereséget szenvedett a bajnok, Kyrie Irving és Kevin Love is messze elmaradt a korábbiaktól, és idegenben csak 10-7-re áll az együttes – ezzel együtt most kötelező számukra a győzelem, egy újabb bukás már kisebbfajta krízishelyzetet szülhet. A Kings partner lehet, ugyan legutóbb megverték a Detroitot Cousinsék, előtte sorozatban három hazai mérkőzést buktak el, egyáltalán nem kiegyensúlyozottak hazai pályán sem – alapvetően a védekezéssel vannak gondjaik, de támadásban sem túl meggyőzőek. Mindig kérdés persze, hogy Cousins egyedül mire lehet képes, illetve hogy éppen ki tud mellé felnőni, de a Cleveland papíron annyival jobb együttes, hogy ha visszatalál a helyes útra elöl, akkor hoznia kell az összecsapást.

Utah Jazz – Detroit Pistons 04:30

A Jazz néhány gyengébb előadás után legutóbb megfojtotta a Clevelandet, és erre a játékra alapozhat most is, végre mindenki egészséges, lehet építkezni, fejlődni – otthon egyértelműen esélyesnek is számít most a társaság. A Pistons két szoros győzelem után kikapott Sacramentóban és a Golden State-től is, back-to-backet vívnak Harrisék, ráadásul Caldwell-Pope megsérült, ő most nem léphet pályára. Drummondnak Gobert, Jacksonnak Hill adhatja fel a leckét, és az egyébként is elég harmatos támadójáték nem biztos, hogy elég lesz a liga egyik legjobb védekezésével szemben.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus