A Bostont fogadja a Golden State, rangadó Houstonban

Komoly feladat előtt áll a GSW – a Jazzt fogadja a Rockets – folytatná sikerszériáját a Spurs – pályán a Clippers, a Raptors és a Wizards.

Orlando Magic – Chicago Bulls 01:00

Egyik csapat sincs különösebben jó passzban, főleg ami a támadójátékot illeti – igaz, a Magicnél bizonyos időszakokra javult már a helyzet, a Bullsnál pedig mindig lehet bízni Jimmy Butlerben. Wade és Rondo sem játszott náluk legutóbb, most van esély rá, hogy pályára lépnek, velük pedig azért több lehet a jó döntés elöl, ettől függetlenül kérdés, hogy a nagyobb tűzerővel bízó Orlando ellen hogyan teljesítenek majd. Védekezésben azért még így is stabilabbak a vendégek, lepattanózásban is megvannak Gibson nélkül, míg a Magicnél Vucsevics kihagyott pár meccset, és most is kérdéses a játéka.

Atlanta Hawks – Brooklyn Nets 01:30

Érdekes a helyzet, hiszen papíron ez a meccs országos egyes, de a Hawks utóbbi időben mutatott formáját tekintve nem biztos, hogy képes hozni a kötelezőt a gárda – főleg, hogy a Nets Memphisben megvillant, jelezve, hogy egy-egy meccsen azért számolni kell vele. A hazaiak zsinórban három vereség után próbálnak megkapaszkodni, az All-Star óta nem sok sikerélményük volt még, és a hasonló helyzetben lévő Grizzlies orrát kifújta már a Brooklyn – igaz, nagyjából itt el is fogynak a vendégek mellett szóló érvek. Alapvetően természetesen jóval esélyesebb a Budenholzer-legénység, minden poszton erősebbek Schröderék, de éppen az irányító játéka is rögtön kérdéses, hiszen legutóbb a kispadra száműzte őt egy fegyelmezetlenség miatt a tréner, az All-Star után pedig késés miatt kapott büntetést. Az biztos, hogy nincs minden rendben Atlantában, de melyik mérkőzést nyerjék meg, ha nem ezt?

Miami Heat – Charlotte Hornets 01:30

Mindkét gárda jó formában van, és közvetlen riválisnak számítanak a playoff miatt, így kiemelt jelentősége lehet az összecsapásnak. A Charlotte egy sokáig tartó gyenge széria után éledezik, Kemba Walker ismét korábbi önmagát idézi, és megtaláltak valamit támadásban, ismét működik a játékuk, ismét megvannak a tripláik, kijönnek a helyzetek – ha ebben a ritmusban kosaraznak, akkor a Heatnek is feladhatják a leckét. Persze a Miamit egyáltalán nem kell félteni, a floridaiak legutóbb Clevelandben is nyertek, és az utóbbi 23 találkozójukból 19-et behúztak, szilárd céljuk a rájátszás, ráadásul a hazai pálya is őket segíti. Mostanában ők is rendre szétdobják ellenfeleiket kintről, védekezésben pedig kategóriákkal szervezettebbek jelenleg, a kérdés náluk az egészség: legutóbb mindkét Johnson és Babbitt is kidőlt, pedig mindhármukra nagy szükségük van. Érdekesség, hogy idei két összecsapásukat a Hornets nyerte, mindkétszer meglehetősen pontszegény összecsapáson.

Milwaukee Bucks – New York Knicks 02:00

Elkapta a fonalat a Milwaukee, sorozatban három győzelemnél tart a gárda, Jason Kidd szerint idei legjobb játékukat nyújtják, jár a labda, a játékosok koncentráltak, fegyelmezettek, de aktívak – egyben van a védekezésük is, most lendületben vannak. A Knicksnél közel sem ilyen rózsás a helyzet, de két vereség után nyerni tudtak legutóbb, Derrick Rose és a kiegészítők is jó formában vannak, igaz, Carmelo Anthony térde megsérült, legutóbb nem játszott, és ha most pályára is lép, nem lesz 100%-os. Egyébként sem lenne egyszerű dolga Antetokounmpo ellen, de itt elég sok a kérdőjel mindkét oldalon – a hazaiak tudják-e az utóbbi meccseken látott játékukat hozni, a vendégek pedig ki tudják-e használni Rose és Porzingis erősségeit a Bucks szerkezete ellen. Védekezésben azért a Knicks nem lehet túl büszke magára, és az eladott labdáikra is jobban kell vigyázniuk, különösen a rohanó Middletonék ellen.

New Orleans Pelicans – Toronto Raptors 02:00

A Pelicans továbbra sem túl biztató, a Lakers kötelező legyőzése után legutóbb kikaptak, a támadójátékuk kicsit sem működött, márpedig egyre inkább afelé haladunk, hogy már csak tiszteletből említjük őket a playoff-esélyesek között – minden vereségük nagyot lök rajtuk az ellenkező irányba. A Toronto ellen sem esélyesek, a vendégek még Lowry (és Carroll?) nélkül is masszívabbak, jól védekeznek, DeRozan személyében van egy elit támadófegyverük, akit ráadásul Ibakával, Valanciunasszal, Joseph-fel minőségi sor támogathat. A palánk alatti harc nyilvánvalóan fontos lesz, de ha csak nem nyeri ezt meg kiütéssel a New Orleans (Ibaka és Valanciunas ellen azért nehéz lesz, de a Raptors válthat small-ballra is a két hazai center ellen), akkor a periméteren alighanem behúzza a találkozót a Casey-legénység.

Houston Rockets – Utah Jazz 02:00

Ez rangadónak számít, a nyugati harmadik fogadja a negyediket, igaz, jelen pillanatban jóval erősebbnek tűnik a Rockets. Hardenék San Antonióban kaptak ki legutóbb, de a támadójátékuk így is nagyon rendben van, az irányító remekel, a többiek pedig hozzáteszik, amit kell, a Jazz ezzel szemben sokkal inkább szenved, erőlködik, főleg éppen támadásban. Érdekes matchup lesz, hogy az elit védekezés mihez kezd a Houstonnal, de a zsinórban aratott három győzelem ellenére nem Gobert-ék felé billen a mérleg nyelve előzetesen. Számíthat azért Ryan Anderson sérülése, az ő játéka kérdéses, de papíron Hillre Beverley, Haywardra pedig Ariza lehet opció hátul, tűzerőben pedig össze sem lehet hasonlítani a feleket. Persze ha a Jazz képes fizikálisan, agresszíven kizökkenteni Hardenéket már a meccs elején, akkor bármi elképzelhető…

Minnesota Timberwolves – Los Angeles Clippers 02:00

A Wolves meccsét két napja elhalasztották, így most már elég régen lépett pályára a gárda – kérdés, hogy ez a pihenő jó hatással volt-e rájuk, vagy kizökkentek a ritmusból. Mert hogy a ritmus megvolt a kényszerszünet előtt, ligaelit védekezést produkáltak néhány mérkőzésen keresztül, és hoztak is vele győzelmeket, Towns elképesztő formában volt, de Wiggins is hozzátette a magáét támadásban. A Clippers is kezd belendülni, az előző két meccsüket már megnyerték, legutóbb a Bostont nyomták le, úgy fest, hogy talán maguk mögött hagyták a hullámvölgyet. Érdekes párharcok lehetnek, a vendégek támadásban azért többre képesek, de Paul és Rubio személyében két jól védekező irányító szívhatja egymás vérét, Towns pedig Jordannel és Griffinnel csatázhat – a lepattanózást továbbra sem tudják koordinálni a vendégek, ez fájhat nekik most is. Összességében a rutin és a sokkal mélyebb pad (Crawford is jó formában van, de Speights, Rivers, Felton is bevethető) a Clippers mellett szól, a hazai pálya a Minnesotát segíti.

Indiana Pacers – Detroit Pistons 02:00

Érdekes és fontos meccs, jelenleg egyetlen meccs a Pacers előnye, vendégsiker esetén pontosan egálban lesznek a felek – a tét tehát nagy, ráadásul nagyon hasonló szintet is képviselnek a csapatok. A Pacers három jó meccs után kikapott legutóbb, míg a Detroit hármat megnyert az előző négy találkozójából, és Reggie Jackson is „visszatért” – sorozatban kétszer játszott jól, ez nem igazán fordult még elő vele idén. Mindkét gárda nagyon ingadozó, éppen ezért nehéz tippelni, de az biztos, hogy a védekezés lesz a kulcs, főleg ezen a téren van nagy különbség a csapatok egyes meccsei között. Két dolog biztos: az Indiana 21-10-re áll otthon, a Pistons viszont 11-20-ra idegenbe, figyelembe véve mindent, a hazai pálya lehet a döntő.

San Antonio Spurs – Sacramento Kings 02:30

Szívós csapat a Kings Cousins nélkül, de nem túl eredményes, ahogy arra lehetett is számítani, a „felszabadulás” után nyertek egy meccset, azóta viszont csak kikaptak, küzdjenek bármekkorát Cauley-Steinék. A Spurs eközben ellenállhatatlan formában van, zsinórban nyolc győzelemnél tartanak a texasiak, Kawhi Leonard pedig üvöltve (persze csak képletesen, főleg az ő esetében…) követeli magát az MVP-esélyesek közé – olyan elképesztő meccseket hoz, hogy szinte „sebezhetetlennek” tűnik a csapat. Vezérletével hoztak két hosszabbítást, dobott egy győztes kosarat a Pacersnek, majd legutóbb a Houstonnak, ez volt Aldridge-ék utóbbi négy meccse, ezek után ez most természetesen kötelező győzelem számukra. Előfordulhat, hogy Popovich pihentet, hiszen saját bevallása szerint nem érdekli őket a GSW befogása, a játékosok frissessége annál inkább, de ha csak nem Leonardot hagyja ki, még tartalékosabban is ők a toronymagas esélyesek.

Denver Nuggets – Washington Wizards 03:00

A Wizards back-to-backet játszik (egyedüliként a játéknap során), tegnap szoros hajrában verték meg a Sunst, így biztosan ők a fáradtabbak - ráadásul idegenben vannak, és a védekezésük Phoenixben sem volt az igazi. A kispadjuk mindenesetre Bogdanoviccsal, Mahinmivel, Jenningsszel egészen jól néz ki most már, és az előző öt meccsükből megnyertek négyet, jó formában vannak, igaz, a Denver sem panaszkodhat: négyből hármat húztak be, és a támadójátékukban most is bízhatnak. Jokics lehet megint a kulcs, ha ő tud dominálni Gortat és Mahinmi ellen, akkor bőven lehet keresnivalójuk, igaz, védekezésben akkor is meg kellene oldaniuk a most már egyre többfejű washingtoni támadógépezetet. Valószínűleg látványos, pontgazdag meccs lesz, ahol esélyesebb a Wizards, de a back-to-back és a Nuggets dobóformája okozhat meglepetéseket.

Golden State Warriors – Boston Celtics 04:30

A Warriors lassan kiheveri Kevin Durant elvesztését, két vereség után jött egy back-to-back két győzelemmel, és most hazatérhet a gárda, otthon pedig nyilván minden más – a meccsek (vagy lassan hetek…) óta problémás dobóformát is megváltoztathatja az Oracle. Szükségük lesz a Curry-Thompson páros gyilkos hármasaira és könyörtelen támadójátékára, mert a Boston annak ellenére élcsapat, hogy az előző két mérkőzését elveszítette – a Suns elleni megmagyarázhatatlan leolvadás után a Clippers otthonában maradtak alul. Al Horford könyöksérülése nem jó hír a vendégek számára, ő lehet, hogy még most sem léphet pályára, de Bradley valószínűleg ott lesz, és fontos szerepe is lehet a Splash Brothers elleni védekezésben – Smarttal párban nagyon veszélyesek lehetnek, kérdés, hogy Thomast kin dugják el. A GSW részéről még mindig zajlik a folyamat, az átalakulás vagy visszaalakulás a Durant nélküli játékra, kérdés, hogy most hol tartanak ebben – az biztos, hogy a Bostonnal mindig nagyon szoros meccseket vívtak az utóbbi időben és az is, hogy mindkét félnek nagyon kell a győzelem a versenyfutás miatt.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus