A Brooklyn feltörölte a padlót a bajnokkal

Goran Dragic és Iman Shumpert is megsérült. Jason Kidd mez-visszavonultatása szépre sikeredett, bár a Miami lélekben valahol máshol járt. Extra formában az egész Spurs. Cousins megint remekelt. A Bobcats önbizalomnövelő győzelmet aratott. 

Az eredményekre kattintva érhetitek el a hivatalos statisztikát és videókat). 

Cleveland Cavaliers – Detroit Pistons 96-84
 
Kyrie Irving vezette győzelemre a Clevelandet a csoportrivális Detroit ellen. Az irányító a harmadik negyedben sebességet váltott, 15 pontjából 12-t ekkor szerzett, ebben a periódusban fordult meg a mérkőzés a hazaiak javára. A lovagok közül nemcsak Irving, de az egész csapat is láthatóan élvezte a játékot, a fiatal Cavs lerohanásokkal zilálta szét a Pistonst, a csapatszinten kiosztott 27 gólpassz jelentős százaléka ilyen szituációkban született. Hét Cleveland játékos is 10 pont fölé jutott, az említett Irvingen kívül nagyon jó volt a dupla-duplázó Varejao (10 pont, 11 lepatanó), illetve a két újonc, Anthony Bennett és a Waiterst helyettesítő Szergej Karaszev is.

A Pistons egy félidőt bírt, a mérkőzés elején helyenként kifejezetten jól játszottak Billupsék, ezt követte a második félidei leolvadás. Greg Monroe lett a meccs legeredményesebbje 16 pontjával, őt követte Smith 12 egységgel, de egyikük sem tudott igazán hatékony lenni (15/6 illetve 13/5 mezőnyből). A sérüléssel bajlódó Jennings és Stuckey nagyon hiányzik a külső sorból, Gigi Datome bemutatkozása pedig továbbra is várat magára.

A Cavs legjobb dobói: Irving 15/6, Taylor 15, Bennett 12/6, Thompson 11, Karasev 10/6, Varejao, Clark 10-10.
A Pistons legjobb dobói: Monroe 16, Smith, Bynum 12/6-12/6, Billups 10/6.
 
 
Oklahoma City Thunder – New Orleans Pelicans 102-105
 
Tulsában találkozott a két, eleddig veretlen csapat, és játszottak egy nagyon jó meccset egymással. A derbi mindvégig szorosan alakult, 20-szor adták át a vezetést egymásnak a csapatok és 14-szer álltak döntetlenre. A végjátékban aztán a másodéves Brian Roberts állt a Pelicans élére, a fiatal hátvéd fontos kosarakat szerzett, a meccsnyerőnek bizonyuló dobás is az ő nevéhez fűződik. Robertsen kívül többen is nagyon jó meccset hoztak, Eric Gordon, Anthony Davis és Ryan Anderson is eredményesen játszott. New Orleansban biztosan nagyon várják már az alapszakasz kezdetét, arrafelé rég nem látott ígéretes csapat formálódik Monty Williams kezei alatt, Tyreke Evans visszatérésével pedig a lehetőségeik még tovább bővülnek majd.

A túloldalon Kevin Durant elég lassan kezdte a találkozót, de a második félidőben megtalálta dobását, végül 25 pontnál állt meg, ami mellé 6 lepattanót és 3 blokkot is gyűjtött. Az újonc center, Steven Adams szép dupla-duplát (10 pont, 15 lepattanó) szorgoskodott össze, a Thundernek nagy szüksége lenne egy ilyen formát mutató magasemberre, aki Perkins mellett (helyett) megoldást jelentene a palánk alatti űr betöltésére. A korábbi három meccsén pocsékul (22%) dobta az OKC a triplákat, bíztató lehet számukra, hogy ezúttal 12-szer is betaláltak távolról, ráadásul 50%-os teljesítmény felett tudtak maradni.

A Thunder legjobb dobói: Durant 25/9, Jackson 12, Lamb 12/6, Ibaka 11/3, Gomes 11/9, Adams 10, Sefolosha 10/6.
A Pelicans legjobb dobói: Gordon 21/6, Davis 18, Anderson 18/6, Roberts 14/6, Aminu 12.

Charlotte Bobcats – Philadelphia 76ers 110-84

Nem a valós erőviszonyokat tükrözi az eredmény, mivel a Sixersben több meghatározó játékos (Evan Turner, Spencer Hawes) sem lépett pályára. Michael Carter-Williams, a gárda első számú irányítója igen, de ő sem volt túl jó passzban – így Vander Blue, James Anderson és Tony Wroten nagyon kevés volt a szintén kissé foghíjas Bobcats ellen. 

A hazaiaknál Al Jefferson nem játszott, ám a sok jó egyéni teljesítménynek köszönhetően (a gárda 47% körül dobott mezőnyből) simán nyertek. Cody Zeller, Jeff Taylor és Ben Gordon voltak a legjobbak – azért tegyük hozzá, hogy a mindhárman csereként jöttek be, és bevetésük jelentős részét az ellenfél cseréinek cseréi ellen tudták le. 

A Bobcats legjobb dobói: Gordon 22/12, Taylor, Kemba Walker 13/3-13/3.
A 76ers legjobb dobói: Wroten 20/3, Blue 15/9, J. Anderson 11/9.

Washington Wizards – New York Knicks 89-98

Felforgatott kezdővel, a magas posztokon Kevin Seraphinnal és Trevor Bookerrel kezdett a Wizards egykori pályáján Baltimore-ban, és ez a kezdőötös elég szépen is muzsikált támadásban. Nene Hilario ismét nem lépett pályára, vele valószínűleg nem lesznek olyan összeomlások, amit a fővárosiak produkáltak a 2. és 3. negyedben. 

A Knicksben az Anthony-Bargnani kettős szépen dolgozott a két csatárposzton, és a cseresorból is többen éltek a lehetőséggel (Beno Udrih, Tim Hardaway Jr., Ike Diogu és Toure Murry és eljutott legalább 10 pontig). Ami gondjuk lehet, az Iman Shumpert sérülése: a fiatal, remekül védekező hátvéd könyöksérülést szenvedett. 

A Wizards legjobb dobói: Beal 21/9, Wall 14/3, Webster 13.
A Knicks legjobb dobói: Anthony 22/3, Hardaway Jr. 14/9, Murry 14/3. 

Atlanta Hawks – San Antonio Spurs 104-106

Gregg Popovich régi ismerősöket üdvözölhetett, hiszen a Hawks vezetőedzője, Mike Budenholzer hosszú évekig volt az asszisztense, Danny Ferry GM pedig szintén a Spursnél tanulta a szakmát. Az eredményből arra lehetne következtetni, hogy mindkét fél komolyan vette az összecsapást, de az Atlanta híveinek rossz hír, hogy nincsenek még egy szinten a Spursszel: amíg a hazaiak minden kezdője 30 perc felett kapott, Popovich senkit nem tartott fent 22 percnél tovább – Tim Duncan is mindössze 19 minutumot kapott. A döntés jó volt, hiszen a kiegészítők közül többen is remekeltek – a legjobban az ausztrál center Aron Baynes, aki győztes kosarat szerzett!

A Hawksnál már közelítettek ahhoz a rotációhoz, amelyet a szezonban alkalmazhatnak, és kifejezetten jónak tűnik a kezdők összetétele: Millsap, Horford és Teague dupla-duplázott, Kyle Korver szétlőtte a berendezést, DeMarre Carroll pedig nagyon aktívan támadta a gyűrűt (10 büntető). A cseresorból azonban egyelőre nagyon hiányzik a térdsérülésből lábadozó Lou Williams, valamint Dennis Schröder és Gustavo Ayon is – velük kiegészülve szerencsés esetben egy kellemes középcsapat lehet a Hawks Keleten. 

A Hawks legjobb dobói: Korver 26/15, Teague 15, Carroll 14.
A Spurs legjobb dobói: Parker 17, Duncan 16, Belinelli 13/6. 

Brooklyn Nets – Miami Heat 86-62

Paul Pierce azt nyilatkozta a meccs után, hogy a mai összecsapás üzenet volt az egész ligának. Szó se róla, brutálisan és nagyon keményen védekezett a Nets, ugyanakkor a Heat messze nem pörgött 100%-on – arra viszont jó volt az összecsapás, hogy a november 1-ei, alapszakasz-mérkőzésnek adjon egy kis pikantériát. Tegyük hozzá: a Nets is hiányos volt, hiszen Deron Willams ügyeletes bokasérülését kúrálja, Kirilenko és Terry pedig át sem öltözött, ők civilben nézhették végig, ahogy Jason Kidd vezetőedző 5-ös számú mezét visszavonultatják. 

A Heatet nem nagyon érdekelte az eredmény (Wade, Andersen, Allen, Beasley és Oden nem lépett pályára), inkább arra törekedtek, hogy James és Bosh perceit fokozatosan növeljék az alapszakasz közeledtével. Ezt sikeresen teljesítették is. 

A Nets legjobb dobói: Lopez 14, A. Anderson 12/6, J. Johnson 10/3, Blatche 10.
A Heat legjobb dobói: James 16/3, Bosh 16, Chalmers 9/3. 

Sacramento Kings – Phoenix Suns 107-90

A két újonc vezetőedző (Mike Malone és Jeff Hornacek) csapatainak összecsapásán DeMarcus Cousins vitte a prímet: az előszezonban nagyon nagy formát mutató erőcsatár-center óriásit játszott (8/15 mezőnyből, 18 kiharcolt büntető, 9 pattanó, 3 gólpassz, 6 labdaszerzés), mellette Jimmer Fredette volt meglepően jó. A kezdőirányítónak szánt Greivis Vasquezt szépen lassan szoktatják a terheléshez – nagy kérdés, hogy a McLemore-McCalum újonc duó hogy illeszkedik majd a csapatba, ők most lényegesen kevesebb percet kaptak. 

A Sunsnál jól mozgott együtt a kezdőötös, a rotáció is kezd kialakulni – ebbe rondított bele a 3. negyedben Goran Dragic bokasérülése, akit úgy kellett letámogatni a parkettről. Nélküle máris egy szintet esett a gárda játéka – remélhetőleg nincs komolyabb baja, mert ha igen, akkor már a szezon elején eldől, hogy a Phoenix nyugodtan fejlesztheti a fiatalokat, mert a playoff-esélyei a "nagyon kevésről" a "nullára" redukálódnak. 

A Kings legjobb dobói: Cousins 29, Fredette 23/15, Vasquez 10/6.
A Suns legjobb dobói: Markieff Morris 15/3, Bledsoe 12/3, Gortat 12.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus