A Brooklyn már harmadszor kapott ki

Mára virradóra 12 mérkőzést rendeztek meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, melyek közül többön is érdekes fordulatokat, komolyabb és kisebb meglepetéseket, valamint váratlan kiemelkedő egyéni produkciókat láthatott a nagyérdemű. A nyáron alaposan megerősített Brooklyn Netsnél valami nagyon nem stimmel, negatív mutatóval rendelkeznek Deron Williamsék, ezúttal hosszabbításban, Washingtonban kaptak ki, a nap másik nagy rangadóját pedig a San Antonio nyerte a Golden State ellen. Jöjjenek a részletek!

Charlotte Bobcats - New York Knicks 91 - 101

Megvan Andrea Bargnani helye?! A Tyson Chandler kiesése miatt centerben kezdő egykori 1/1-es 25 ponttal, 8 lepattanóval és 5 blokkal vezette győzelemre a New Yorkot Charlotte-ban, miután pár napja a Bobcats nem kis meglepetésre idegenben verte a Nagy Alma kedvenceit. Az olaszt eddig nem igazán tudta használni Mike Woodson, de könnyen meglehet, hogy a kényszermegoldás miatt helyére került a puzzle.

Charlotte: egy újabb elpazarolt előkelő draftválasztás? Az hagyján, hogy Al Jefferson center poszton nem áll rendelkezésre a most vezetőedzőjét, Steve Cliffordot nélkülöző Bobcats számára, de a Biyombo, McRoberts páros sokadik közös bénázása után is csak 23 percet kapott a padról jövő 1/4-es, Cody Zeller, aki láthatóan képtelen kibontakozni ilyen körülmények közt.

Patrick Ewing bemutatkozott vezetőedzőként! A nap egyik sztorija, hogy a magának lassan már egy évtizede vezetőedzői állást keres Patrick Ewing Clifford mester egészségügyi gondjai miatt első számú hadvezérré lépett elő, de nem tudta győzelemmel ünnepelni ezt az alkalmat, pedig egykori klubja ellen vezethette harcba a 25-öt szóró Kemba Walker húzta hazaiakat.

A Bobcats legjobb dobói: Walker 25/3, Henderson 18, Sessions 15

A Knicks legjobb dobói: C. Anthony 28/3, Bargnani 25/9, Felton 15/6

 

Indiana Pacers - Toronto Raptors 91 - 84

Megint képtelen volt egyszerre jól játszani a torontói vezérnégyes. Sokadszor írjuk le, de többedszerre is tér vissza a probléma, azaz hogy a Raptors négy éljátékosa, Kyle Lowry (12 pont, 7 lepattanó, 8 gólpassz), DeMar DeRozan (6 pont, 5 lepattanó), Rudy Gay (30 pont, 3 szerzett labda, 3 blokk) és Jonas Valanciunas (4 pont, 5 lepattanó) nagyon ritkán játszanak egyszerre jól, így a kanadai gárda is igen ritkán nyer, hiába extra közülük valaki, úgy mint ma Gay.

A George - Hibbert tengely lenne a legjobb bedobó, center páros ma az NBA-ben?! A ligát Danny Granger nélkül is veretlenül vezető Pacersnél megint Paul George (23 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz) és Roy Hibbert (20 pont, 7 lepattanó, 2 blokk) nyújtottak kiemelkedőt, utóbbi ráadásul most inkább támadásban remekelt. Érdekesség, hogy a George-nak a harmadik negyed végén volt egy dudaszós találata, Hibbertnek pedig a félidő utolsó pillanatában.

A Pacers legjobb dobói: George 23/6, Hibbert 20, Ge. Hill 14/9

A Raptors legjobb dobói: Gay 30/6, Lowry 12/6, A. Johnson 12

 

Orlando Magic - Boston Celtics 89 - 91

Mennyire más így ez a Celtics. Jordan Crawfordot (13 pont, 5 gólpassz) sosem azért szerették, mert vigyáz a labdára és jól irányítana, mégis óriási minőségi pluszt jelent Bostonban ahhoz képest, mikor az egyébként kiválóan védekező és máshol nagyon hasznos Avery Bradley-re (14 pont, 8 lepattanó, 3 szerzett labda) aggatják rá a fazonszabászatot. A váltás - hullámzó meccsen ugyan - de meg is hozta a sikert, zsinórban másodszor nyert a Rondo nélküli Stevens-legénység.

Ezt elizgulta a Magic. Nem sűrűn lépett még úgy pályára ez az újjáformált Orlando, hogy esélyesnek számított volna egy adott párosításban, de most ez volt a helyzet, ám a 23-at szóró Arron Afflalót és a szokás szerint dupla duplázó Nikola Vucsevicset (14 pont, 13 lepattanó) leszámítva nem nőtt fel senki sem a feladathoz fejben floridai oldalon, pedig Avery Bradley kihagyott büntetője még a győzelemre is megadta az esélyt a vendéglátóknak.

A Magic legjobb dobói: Afflalo 23/6, Vucsevics 14, Nelson 12/6

A Celtics legjobb dobói: Bass 16, Bradley 14/3, Jo. Crawford, C. Lee 13-13

 

Philadelphia 76ers - Cleveland Cavaliers 94 - 79

A nap legérthetetlenebb összeesése. A Kyrie Irving (10 pont, 9 gólpassz) irányította Cavaliers a félidőig szépen tartotta előnyét és magabiztosnak látszott, majd a két vereség után éledező philadelphiaiak a harmadik etapban (19-33) szétszedték az újabb csalódást keltő vereséget benyelő és az 1/1-es Anthony Bennettet korán sérülés miatt elvesztő Clevelandet.

Lesajnált játékosok nagy esélye. A 76ers három hősei a 22 pontos, 10 lepattanós, 5 gólpasszos Evan Turner mellett Spencer Hawes (10 pont, 7 lepattanó, 6 blokk), Tony Wroten (18 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) és Michael Carter-Williams (11 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz) voltak, pedig őket előző klubjaiknál, illetve az újoncot a draft előtt már eltemették a szakemberek, viszont ebben a Sixersben mindannyian estéről estére bizonyítanak.

Andrew Bynum nem túl kellemes fogadtatása. A Cavaliers nyári szerzeménye, a tavaly Philadelphiába cserélt, de ott egy másodpercet sem játszó, egyébként helyi kötődésű center óriási unszimpátiának "örvendhetett" először vendégként visszatérve a Sixers csarnokába, 18 perc alatt szerzett 4 pontjával és 4 lepattanójával pedig továbbra is inkább csak szenved a pályán.

A 76ers legjobb dobói: Turner 22, Wroten 18/6, T. Young 16

A Cavaliers legjobb dobói: Waiters 18/9, Jack 13/9, C. Miles 13/6, T. Thompson 13

 

Washington Wizards - Brooklyn Nets 112 - 108 - hosszabbítás után

Nené volt az x-faktor nagyon régi önmagát idézte az utóbbi években sérülések miatt elég rendszeresen hiányzó és a robbanékonyságából emiatt sokat is vesztő brazil nagyember, ám ma valamiért különösen feltüzelt állapotban volt, s nem csak, hogy 20 pontjával és 8 lepattanójával kiemelkedett statisztikailag, de a rendes játékidő hajrájában egyedül tartotta, majd mentette meg a fővárosiakat.

Nagyon nem akar összeállni a puzzle Brooklynban. Bár még nagyon az idény elején járunk, a Nets már harmadszor kapott ki, idegenben nagyon nem megy Jason Kidd tanítványainak. A Pierce, Garnett, Kirilenko nyáron megszerzett trió - írd és mondd - összesen 14 pontra volt jó ezen az estén, ez pedig a 29-et szóró Bradley Beal és társai ellen kevés volt idegenben a győzelem megszerzéséhez.

A Wizards legjobb dobói: Beal 29/9, Nené 20, Wall 17/3

A Nets legjobb dobói: B. Lopez 23, Joe Johnson 16/6, Deron Williams 14/6

 

Detroit Pistons - Oklahoma City Thunder 110 - 119

Pistons: támadásban minden stimmelt, védekezésben semmi sem. A hazaiaknál Brandon Jennings 22 ponttal, 11 gólpasszal és 4 szerzett labdával jelentkezett, Josh Smith kipontozódása előtt 25 pontot és 8 lepattanót tett be a közösbe, Greg Monroe pedig 20 ponttal, 15 lepattanóval és 3 blokkal idei talán legjobbját nyújtotta, mégsem volt igazán kérdés a végjátékban, hogy kikap ma a Detroit. Az okok egyértelműen a védekezésnél keresendőek, 17 támadólepattanót engedett a hazai gárda a vendégeknek, valamint 44 büntetőt dobatott a Pistons az OKC-vel.

Kevin Durant visszavette a hatalmat. Russell Westbrook (20 pont, 0 gólpassz) visszatérése után megint kikerült kicsit a karmesteri pálca Durant kezéből, ám ma 37 pontjával, 8 lepattanójával és 7 gólpasszával jelezte a háromszoros pontkirály, hogy ki a falkavezér. Érdekesség, hogy Westbrooknak így is kettővel több mezőnykísérlete lehetett. Mellettük az újonc Steven Adams 17 pontos, 10 lepattanós dupla dupláját is ki lehet emelni a Thundernél, lehet, hogy nem sokáig marad Kendrick Perkins a kezdőcenter Oklahoma Cityben.

A Pistons legjobb dobói: Josh Smith 25/9, Jennings 22/12, Monroe 20

A Thunder legjobb dobói: Durant 37/6, Westbrook 20/3, Adams 17

 

Chicago Bulls - Utah Jazz 97 - 73

Fájóan egyértelmű párosítás. Bár nem lett megalázó a különbség és a Bulls nem tudta korán lezárni a mérkőzést, mégis az volt az ember érzése a derbi közben, hogy teljes mértékben sansztalan a még nyeretlen Utah a tripla duplához közel járó Luol Deng (19 pont, 11 lepattanó, 9 gólpassz, 5 szerzett labda) húzta Chicago csarnokában.

Derrick Rose: limitáltabb lesz a szerepkör? Bár a mai derbi nem feltétlenül mérvadó, de mégis érdekes, hogy a Bulls sérülésből visszatérő sztárirányítója csak nyolc dobást vállalva ért el 12 pontot, a "közteherviselés" pedig hasonlóan működött Tom Thibodeau legénységénél, mint tavaly, amikor nem volt Rose.

A Bulls legjobb dobói: Deng 19, Boozer 18, Noah 14

A Jazz legjobb dobói: Hayward 15/3, Burks 10/3, Favors 10

 

Minnesota Timberwolves – Dallas Mavericks 116-108

Kéz a kézben. Kevin Love és Kevin Martin is 32 pontot dobott a Wolvesban, mindketten 50% felett termeltek mezőnyből, és egyetlen büntetőt hibáztak el. Love emellett majdnem tripla-duplázott is (15 lepattanó, 8 gólpassz), illetve 105-102-nél nagyon fontos hárompontost tett a helyére – ez roppantotta meg végképp a Dallast. A Timberwolves 4-2-vel a nyugati élmezőnyben tanyázik.

Apró dallasi részsiker. A derekasan helytálló Mavs vezére ma a spanyol Jose Calderon volt, aki 6 triplát szórt be, kiosztott 7 gólpasszt, és ezzel a teljesítménnyel lejátszotta a pályáról honfitársát, Ricky Rubiót (6 pont, 4 gólpassz).

A Timberwolves legjobb dobói: Love 32/9, Martin 32/9, C. Brewer 17/3.
A Mavericks legjobb dobói: Ellis 23/3, Calderon 21/18, Nowitzki 14/3.

 

New Orleans Pelicans – Los Angeles Lakers 95-86

Anthony Davisre kezdenek elfogyni a jelzők. Karriercsúcsot jelentő 32 ponttal, továbbá 12 pattanóval és 6 blokkal terrorizálta a Lakers játékosait a 2012-es draftelső, és itt a Hack-A-Davis sem működhetett, 8/11-gyel büntetőzött, a 4. negyedben pedig 11 pontot szerzett.

Jrue Holiday is kezd magára találni. A szezonrajton kissé beragadt a Philly-ből megszerzett, remek képességű irányító, de fokozatosan lendül bele – ma már 13 pontja mellé 13 gólpasszt is kiosztott a Pelicansben.

Nem lett meg a tucat. Sorozatban 11 meccset nyert a Lakers a New Orleans Hornets ellen, de a New Orleans Pelicans ellen megszakadt a széria. Tegyük hozzá, hogy előző este még Houstonban aratott szép, de nagyon nehéz győzelmet a Los Angeles, ami miatt Steve Nasht pihentetni is kellett.

A Pelicans legjobb dobói: Davis 32, Gordon 16/3, J. Smith 14.
A Lakers legjobb dobói: Kaman 16, Blake 13/6, Young 13/3.

 

San Antonio Spurs – Golden State Warriors 76-74

Nem félidei eredmény. A két parádés támadógépezettel rendelkező gárda számára ma bedeszkázták a gyűrűt, a Warriors 40.8, a Spurs 39.2%-kal dobott mezőnyből. A rossz támadójátékra az utolsó 2 percben tették fel a koronát, amikor egyetlen pont sem született, így Tony Parker 3:13-mal a vége előtt szerzett duplája volt a győztes kosár…

Steph Curry hiányzott. A térd- és bokasérülést szenvedett GSW-irányító pihent ma, Toney Douglas igyekezett pótolni – ez triplákban (5) sikerült, gólpasszokban (1) nem igazán. A Warriors inkább a védekezésre helyezte a hangsúlyt, Iguodala és Thompson nem esett kétségbe, szépen levédték a perimétert, megfojtva a Spurs játékát.

A Spurs legjobb dobói: Parker 18, Leonard 13/3, Duncan-Diaw 8-8.
A Warriors legjobb dobói: Douglas 21/15, Lee 13, Thompson 11/3.

 

Phoenix Suns – Denver Nuggets 114-103

Lecsaptak a Morris-ikrek. Markieff Morris a Suns legjobb dobójaként tündökölt, Marcus is jól játszott – a 30-16-ra megnyert 4. negyedben ketten együtt 15 ponttal repítették a Phoenixet.

Hullámzó meccs volt. A Suns Bledsoe és Plumlee jó játékával 17 pontos előnyt épített fel a félidőre, amire Lawson és Hamilton vezetésével egy 40-20-ra megnyert 3. játékrésszel válaszolt a Nuggets – aztán a meccs végén a Phoenix egy 12-0-s rohammal simán eldöntötte a meccset.

A Suns remek szezonrajtja. Nem sokan számítottak rá, de a Suns a sérült Dragic nélkül is holtversenyben 3-6. helyen áll Nyugaton!

A Suns legjobb dobói: Mark. Morris 28/3, Plumlee 18, Bledsoe 17/3.
A Nuggets legjobb dobói: Lawson 29/6, Hamilton 19/9, A. Randolph 14/3.

 

Portland Trail Blazers – Sacramento Kings 104-91

Új nagy duó a láthatáron? Damian Lillard és LaMarcus Aldridge kettőse hozta meg ismét a sikert Portlandben. Ez a második közös éve az irányítónak és az erőcsatárnak, idén ketten együtt nagyon hatékonyak – azért is, mert nyáron alaposan megerősítették a kiegészítő személyzetüket.

Kemény ellenfél volt a Kings. DeMarcus Cousins 35 ponttal, 9 pattanóval és 4 labdaszerzéssel zárt, jól dobott (13/25 mezőnyből, 9/10 a büntetővonalról), több kisebb jó teljesítmény jött a csapattársaktól – ez ma szoros vereségre volt csak elég.

Greivis Vasquez éledezik. A nyáron igazolt venezuelai kezdőirányító tegnap nyilatkozta, hogy tudja: javulnia kell. A Kings játékmestere jobb is volt (12 pont, 6 gólpassz, 2 labdaszerzés, 50%-os dobásmutató), de még nagyon messze van attól a formától, amit várnak tőle.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 22/12, Aldridge 20, Matthews 18/3.
A Kings legjobb dobói: Cousins 35, Thomas 13, Vasquez 12/3.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus