A Brooklyn Nets egyre feljebb kúszik a tabellán

Az NBA-ben ma hajnalban csak két összecsapást rendeztek. A sérültjeit lassan visszakapó Brooklyn kisebb nehézségek árán, de legyűrte az öt meghatározó játékosát nélkülöző San Antoniót, a Warriors pedig egy negyednyi szenvedés után végig kézben tartotta a Bulls elleni meccset – úgy, hogy két kezdő nagyembere is hiányzott. 

 

Brooklyn Nets - San Antonio Spurs 103-89

Sérültek itt, visszatérők ott. A Spursben nem léphetett pályára a sérült Tony Parker, Manu Ginobili, Kawhi Leonard és a beteg Boris Diaw, mellettük Tim Duncan is pihent az előző napi, kétszeri hosszabbításban kiharcolt washingtoni győzelem után. Eközben a hazaiaknál Joe Johnson, Andrej Kirilenko és Andray Blatche személyében három kiváló játékos jelentkezett játékra. 

Három negyedig bírta a B-csapat. Small-ballos felállásban kezdett a vendéggárda, a center Tiago Splitter mellett négy kisember (De Colo, Joseph, Belinelli és Danny Green) kifejezetten jól muzsikált az első negyedben (24-17), végül mind a négy játékos átlépte a 10 pontos határt. A gondok ott kezdődtek, hogy a Spurs meggyengült kispadjáról csak Patty Mills adott lendületet (16 pont), a többiek sem védekezésben, sem támadásban nem voltak hatékonyak – a harmadik negyed végén és a negyedik elején a Nets ennek is köszönhetően nyerte meg a meccset. 

Alan Anderson volt a hős. A tavaly Torontóban remeklő hátvéd-kiscsatár több sérüléssel is bajlódott ebben a szezonban, azonban ha egészséges, akkor jó teljesítményeket tesz le az asztalra. Így volt ez ma is, a kispadról 22 pontot termelt, és a harmadik játékrész végén zsinórban szerzett kilenc egysége kulcsfontosságú volt. 

A Brooklyn cseréi kiválóan dolgoztak. Ellenfeléhez hasonlóan a Brooklyn is kénytelen volt alacsonyabb ötössel kezdeni (Garnett mellett Deron Williams, Livingston, Joe Johnson és Paul Pierce), ám mindez nem igazán jött be – viszont nekik volt padjuk. Anderson mellett Kirilenko (8 lepattanó, 6 gólpassz), Blatche (10 pont, 5 lepattanó, 3 labdaszerzés), Mirza Teletovic (8 pont, 7 pattanó) és Mason Plumlee (7 pont egy rontott dobással) is rendre fontos helyzetekben tolta meg a Nets hajóját. A Brooklyn ezzel a sikerrel vesztett meccsek tekintetében beérte a keleti hatodik Bullst. 

A Nets legjobb dobói: Anderson 22/6, Williams 16/3, Pierce 12/3.
A Spurs legjobb dobói: Joseph 18/3, Green 17/9, Mills 16/6.

Golden State Warriors - Chicago Bulls 102-87

Ritkán látható összeomlás a Bullstól. 29-16-ra nyerte az első negyedet, majd 16 ponttal is vezetett a Hinrich (15 pont, 3 labdalopás, 7/11 mezőnyből), a sérült Carlos Boozer helyén kezdő Taj Gibson (26 pont, 13 lepattanó, 2-2 labdaszerzés és blokk), valamint a kispadról beszálló DJ Augustin (10 pont) irányításával a Chicago, ám a második negyed elején valami megtört. A félidőben már a Warriors tartott előrébb, és aprólékos munkával egyre nagyobb előnyt építettek ki, végül simán győztek. 

Joakim Noah különleges dupla-duplája. A Bulls centere nem igazán villogott a Warriors nagyemberei ellen, már ami a dobásokat illeti – mindössze 7 pontig jutott. Emellett viszont kiosztott 11 (!) gólpasszt és leszedett 10 lepattanót, vagyis ha kicsit pontosabban céloz, meg lehetett volna a tripla-dupla. 

A Warriors nagyemberei kidőltek. Sem David Lee, sem Andrew Bogut nem játszhatott kisebb sérülések miatt, így Draymond Green és Jermaine O’Neal kezdett a hazaiaknál, akik egyébként az elmúlt hét otthoni meccsükből ötöt elvesztettek. Az első negyedben okozott is gondot a felállás védekezésben, de aztán magukra találtak a palánk alatt, ketten összesen öt blokkal segítették a csapatot. 

A kisemberek hozták a meccset. Az első negyed után Stephen Curry (34 pont, 9 gólpassz, csak 2 labdaeladás) és Klay Thompson (22 pont) nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, amit Andre Iguodala sokoldalú játékkal (7 pont, 8 pattanó, 6 gólpassz, 2 labdaszerzés), a kispadról beszálló Harrison Barnes és Jordan Crawford pedig pontokkal segített. Utóbbi, a nemrég a Bostontól érkezett hátvéd a negyedik negyedben egy nagyon fontos pillanatban beszórt triplával is jelentkezett, egyre jobban beilleszkedik a gárda játékába. 

A Warriors legjobb dobói: Curry 34/12, Thompson 22/6, Barnes 11/9, Jo. Crawford 11/3.
A Bulls legjobb dobói: Gibson 26, Hinrich 15/3, Butler 14/3.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus