A Bucks is átlépne a New Yorkon, a Bullst fogadja a Cavs

Egészségügyi gondok Clevelandben, esély a Chicago előtt? - most a Clippers látja vendégül a Memphist - a Hornets ellen javíthat az OKC.

 

Charlotte Hornets - Oklahoma City Thunder 01:00

Az OKC egy, a Hornets két vereségből érkezik, mindkét csapat szeretne tehát javítani. A hazaiaknak elsősorban a védekezésen kell javítaniuk, az előző két meccsüket azért veszítették el, mert minimális nyomást sem helyeztek az ellenfél játékosaira, ez pedig Russell Westbrook ellen nem fog beleférni, játsszon bármilyen jól elöl Kemba Walker és Nic Batum. Az OKC-nek is nagyon kellene a győzelem, és nekik is javítani kell a védekezésen, de a Bucks ellen elsősorban éppen Westbrook borzalmas napja miatt kaptak ki - sok hasznosat nem csinált az irányító, márpedig tőle sokkal pontosabb, átgondoltabb játék kell a győzelemhez. Az ő megállítása valószínűleg Batum és Kidd-Gilchrist feladata lesz, de a hazaiaknak Zellert és Belinellit ezúttal is nélkülözniük kell majd.

Orlando Magic - Atlanta Hawks 01:00

A Hawks most talán jó irányba állt, Millsapék megnyerték az előző három meccsüket, és idegenben is veszélyesek, míg az Orlando továbbra is elég ingadozó, de két vereség után éppen nyerni tudott, és Evan Fournier nélkül is rendben van a támadójáték. Az Atlanta sikerében nagy szerepe van Dennis Schrödernek, az ő betörései, védelembontásai adják az alapot, így az ő kikapcsolása lehet a Magic fő feladata - náluk a padról beszálló Elfrid Payton tud extrát hozni sokszor, míg a palánk alatt Biyombo és Ibaka várja az ellenfél irányítóját. Az egyes poszton sok minden múlhat, ahogy a védekezésen is, hiszen a két csapat legutóbbi meccsét 131-120-ra nyerte az Orlando, akkor hátul nem nagyon feszültek meg a felek.

New York Knicks - Milwaukee Bucks 01:30

A Knicks nem igazán talál megoldást a jelenlegi problémákra, védekezésben a liga legaljához tartozik a gárda, ráadásul az sem segít, hogy a médiában Carmelo Anthony folyamatosan szembeszegül a vezetőséggel - legutóbb éppen a védekezéssel kapcsolatban mondott ellent Jeff Hornaceknek. Kristaps Porzingis valószínűleg most sem léphet pályára, így elmarad az "unikornis-csata" közte és Giannis Antetokounmpo között, egyúttal esélyesebbnek is tűnik emiatt a Bucks - a görög klasszis és Jabari Parker is remek formában van, és nem igazán látni, hogy őket ki fogja meg a hazaiaknál. A vendégek gyorsabbak, atletikusabbak, összeszedettebbek, igaz, hátul azért ők sem túl megbízhatóak, de jelenleg mindenképpen jobb állapotban vannak még Dellavedova nélkül is.

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 02:00

A Cavs Irving és Smith nélkül is hozza a meccseit, otthon pedig most sem számíthatunk másra, mint a bajnok győzelmére - pontosabban számíthatnánk alapesetben, de úgy fest, hogy tovább gyűrűzik a probléma. Kevin Love ételmérgezéssel, LeBron James pedig betegséggel küzdött az utóbbi napokban, hétfőn nem is edzett a társaság, és kérdés, hogy végül ki tudja majd vállalni a játékot - az biztos, hogy a Liggins-McRae-Felder trióra most is nagy feladat vár. A Bulls mindenesetre jelenleg nincs jobb formában, sőt, Rondo aligha játszik, Wade bár legyőzte a migrént, de ki tudja, milyen formában lesz, és az utóbbi meccseken, sőt, lassan hetekben csak akkor tudtak nyerni, amikor Jimmy Butler szenzációsan játszott - rá alapesetben ott lesz Liggins, Shumpert, James és Jefferson is, nem számíthat könnyű estére. Persze ha James nem játszik, akkor rögtön fordul a kocka, hiszen nélküle idén még nem nyert meccset a Cleveland.

Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies 04:30

A Memphis back-to-backet játszik, tegnap a Lakerstől kapott ki a gárda, és ez valószínűleg nem tett jót Gasoléknak - végig futottak az eredmény után, de Nick Youngék alaposak megszórták őket. A Clippers legutóbb megtörte a jeget és nyerni tudott egy meccset, kérdés, hogy tudnak-e erre építeni, hiszen Blake Griffin és Chris Paul most sem fog játszani - nélkülük a Felton-Crawford-Redick triónak kell intézni a játékot, ami még egy fáradtabb Memphis ellen is kevés lehet. Érdekes lesz, hogy Marc Gasol össze tudja-e rántani most a védekezést, és hogy a periméteren agresszívebbé tudnak-e válni Tony Allenék, mert a triplákkal a Clippers sem áll hadilábon, ha hagyják, akkor ők is szétdobják majd a Grizzlies védelmét.

Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 04:30

Ugyan nem brillírozott, de különösebb erőfeszítés nélkül így is hozta az utóbbi három meccsét a Golden State, igaz, védekezésben azért akadtak problémái a társaságnak. A Portland viszont Damian Lillard nélkül ezt nem biztos, hogy ki tudja használni, érdekes módon a vezér nélkül stabilabbá váltak hátul, elöl viszont nagyon McCollum-központú lett a játék - a hátvéd legutóbb 43 pontot szórt, ez akkor elég volt a sikerhez. Most aligha lesz elég, ha ő extrát hoz, a Warriors gyengébb napokon is simán berámol száztízet otthon, most is hatalmas meglepetés lenne, ha nem így történne, és nyerni tudna a Blazers.

Sacramento Kings - Miami Heat 04:30

A Kings egy nagyon fontos győzelem, a Heat pedig egy újabb vereség másnapján játszik, és nem igazán látni, hogy a vendégek mitől javulnának - tegnap csak nyolc játékos öltözött át Udonis Haslemmel együtt, és most is csak ennyien lesznek. Az ilyen rövid keret még inkább megérezheti a back-to-backet, ráadásul idegenben lesznek, és Reednek kell megfognia Cousinst, ami előzetesen nem tűnik túl jó matchupnak számukra. A hazaiaknál is vannak hiányzók, de jelenleg egyértelműen jobbak a Heatnél, a hazai pálya is mellettük szól, kötelező számukra a győzelem.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus