A Bulls az első feladat a Durant nélküli Golden State-nek

Chicagóban meccsel a Warriors, a Sport1 közvetíti a találkozót - Portlandben kapaszkodna tovább az OKC - zárkózik a Charlotte? - nézzük, hogy mit várhatunk!

 

Chicago Bulls - Golden State Warriors 02:00 (ÉLŐ - Sport1)

Ugyan Kevin Durant sérülése végül nem alakult a legrosszabb forgatókönyv szerint, így is minimum egy hónapra (de jó eséllyel tovább) elveszítették a csapat idei MVP-jét Curry-ék, ezt pedig nem lesz egyszerű letisztázniuk egyik napról a másikra. Egyébként is idegenbeli túrán vannak, és Durant nélkül kikaptak Washingtonban, igaz, a Bulls azért más kategória - legutóbb nagyon gyenge játékkal maradtak alul Butlerék, bár előtte azért volt egy szép győzelmi sorozatuk. Kérdés, hogy ki mennyire tud fellépni ezen az estén a vendégeknél, hiszen Durant nélkül értelemszerűen mindenkitől több kell, védekezésben is össze kell kapniuk magukat - Thompsonnak és Iguodalának fontos feladata lesz Butler ellen, míg a túloldalon Curry-nek és Greennek kell egy fokozattal feljebb kapcsolnia. Alapvetően persze Durant nélkül is a Warriors az esélyes, a hazaiaknál Carter-Williams bajlódik sérüléssel, de azért februárban megverték a Torontót, a Bostonst és a Clevelandet is - igaz, előbbi kettőnél még ott volt a csapatban Gibson és McDermott. 

Phoenix Suns - Charlotte Hornets 03:00

A Suns zsinórban három vereségnél tart, számukra már különösebb tétje nincs a hátralévő időszaknak, igaz, könnyen azért nem adják magukat, főleg hazai pályán. A Charlotte számára viszont nagyon fontos minden találkozó, hiszen minden győzelemre szükségük van, hogy valahogy még odaérjenek a playoffba - ehhez most is nyerniük kell, nem hibázhatnak. Az All-Star óta kicsit összeszedettebb a társaság, és be is húzott két találkozót két hosszabbításos vereség mellett, ugyan az idegenbeli túra miatt már valószínűleg nem túl frissek, így is feléjük billenhet a mérleg nyelve. Ehhez Kemba Walkernek hoznia kell az utóbbi találkozókon látott formáját, nem lenne baj, ha fellépne mellé még legalább két játékos a periméterről, illetve a nagy formában lévő Kaminsky-ben is bízhatnak. Támadófegyvereik a hazaiaknak is vannak bőven, négy-öt játékostól is várhatják a pontokat, de védekezésben jóval gyengébbek, még otthon is - jó dobóformával persze nyerhetnek, főleg ha a fáradtság miatt kicsit tompább lesz a Hornets.

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 04:30

Mindkét együttes számára fontos mérkőzés, az OKC remek formában van, Russell Westbrook most tényleg MVP-szintet hoz, és sorozatban négy tripla-duplájával négyes nyerőszériában van a gárda. Oladipo hiányát simán elbírják, a kiegészítők hozzáteszik, amit kell, és ha szorul a hurok, a védekezésük is rendben van - ez az, ami nem igazán mondható el a Portlandről, amely az előző hat meccséből ötöt elveszített. Nincs még veszve a rájátszás Lillardék számára, de ahhoz most már nyerniük kell, kezdve ezzel az összecsapással, de nem igazán látni, hogy mivel tudnák behúzni - maximum a tűzerővel és a kinti dobásokkal, hiszen a Thundertől azért nem várható, hogy mindig úgy célozzon távolról, mint a Jazz ellen. A hazaiaknak ugyanakkor nincs válaszuk Westbrookra, nincs rá jó periméter-védőjük és nincs kőkemény légelhárítójuk sem a palánk alatt, Nurkic ugyan jó vétel volt, de nem az az elit rim protector, aki most kellene - ráadásul neki könnyen tele lehet a keze Adamsékkel is, nem hogy még ő állítsa meg Westbrookot. Egy esélyük van előzetesen: szét kell dobniuk a Thundert. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus