A Cavs fél lábbal már a nagydöntőben - összeomlott a Hawks

James parádézott, 2-0-ra vezet a Cleveland - Irving nem játszott, Carroll igen - Korver és Horford is megsérült

LeBron James újabb nagy estével vezette győzelemre a Kyrie Irving nélkül felálló Clevelandet az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásának keleti döntőjében, ezzel a Cavs 2-0-ra vezeti az Atlanta elleni párharcot. A Hawksnál ugyan vállalta a játékot DeMarre Carroll, de Kyle Korver és Al Horford is megsérült – íme a részletek!

Amiről a Festékben beszélnek: LeBron és a Cavs B

Atlanta Hawks – Cleveland Cavaliers 82-94

Eldőlt? Második idegenbeli mérkőzését is megnyerte a Cleveland a keleti döntőben, ezzel gyakorlatilag minimálisra csökkentek az Atlanta esélyei – jelen helyzetben óriási csoda lenne, ha fel tudnának állni Teague-ék. Annak ellenére vezetett szinte végig a Cavs, hogy Kyrie Irving nem tudta vállalni a játékot, DeMarre Carroll viszont igen – LeBron James egyszerűen tarthatatlannak bizonyult ma. A kiscsatár 30 ponttal, 9 lepattanóval és 11 gólpasszal húzta csapatát, szinte egymaga cipelte a hátán övéit és az ő betörései jelentették a játékot – mintha már láttunk volna ilyet tőle Miamiban. Mellette a négy triplát elsüllyesztő Shumpert és a 16 lepattanót megszerző Thompson emelhető ki, de a gárda 43%-os mezőnymutatója azért jelzi, hogy nem volt minden szép és jó – viszont most csak ennyi kellett, a Cavs pedig kis túlzással készülhet a nagydöntőre.

Elfogyott az Atlanta. Ugyan Carroll pályára lépett, láthatóan lassabb és jóval óvatosabb volt a megszokottnál, csak nyomokban emlékeztetett korábbi önmagára, így nem igazán tudta tartani a lépést Jamesszel. Ráadásul előbb Korver bokájára zuhant rá Dellavedova a harmadik negyedben, majd Horford térde ütközött Shumpertével a záró etap elején és mindkét hazai játékost le kellett segíteni a pályáról. A keleti első kiemelt teljesen összezuhant, a korábban brutális kezdőcsapat összesen 46 pontot tudott szerezni (Millsap például csak négyet), 23%-kal tripláztak és teljesen esélytelennek tűnt a támadójátékuk – a harmadik negyedben kiütötte őket a Cavs és itt végleg eldőlt a találkozó. A megoldást nem látni, jelenleg nagyobb esély van arra, hogy Jamesék söpréssel jutnak a nagydöntőbe, mint arra, hogy szorossá tegye a párharcot az Atlanta.

A párharc állása: 2-0 a Cavaliers javára.

A Hawks legjobb dobói: Schröder 13/3, Horford 12, Korver 12/6, Teague 12/6
A Cavaliers legjobb dobói: James 30/6, Shumpert 16/12, Dellavedova 11/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus