A Chicago lesz Westbrook következő áldozata? (Sport TV)

Kulcsemberek nélkül fogadja a Bulls a Thundert, a Sport 1 is közvetíti - a Dallas megszakítaná a Portland szériáját

Chicago Bulls – Oklahoma City Thunder 02:00 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

Russell Westbrook az utóbbi hetekben kőkeményen dolgozik az MVP-címért, és bár a hatékonyságával akadnak problémák, a sorozatban négy tripla-dupla és többek között a tegnapi 49 pont, 16 lepattanó valami egészen elképesztő és értelmezhetetlen teljesítmény. Nincs az a védekezés, ami megállítaná és Jimmy Butler nélkül a periméteren egyébként is gondban lesz a Bulls – bár igaz, elsősorban a Gasol-Noah párosnak lesz dolga a betörések végén. Emellett azért érdekes, hogy a Thunder csak hosszabbításban gyűrte le a Philly-t, védekezésben nem áll a helyzet magaslatán Scott Brooks csapata.

A hazaiaknál Nikola Mirotic él a Gibson sérülése miatt felszabadult percekkel (26 pont, 8,5 pattanó), de a kezdő hátvédsor és a felső rotáció fontos tagja nélkül nyilvánvalóan nem ugyanaz a gárda – a dobószázalékuk nagyon visszaesett, és bár a védekezésükön jelentősen eddig nem látszott meg, csak sok szerencsét lehet nekik kívánni a Westbrook-show ellen… A Bulls számára nagyon fontos lenne egy győzelem, hiszen utolérte őket a Cleveland, és ha az OKC utóbbi meccseken elért sikereit nézzük, nem is esélytelenek, kérdés, hogy Good Russ brutális teljesítménye ma mennyit ér a Thunder számára.

Portland Trail Blazers – Dallas Mavericks 04:30

Damian Lillard formája már újra a régi volt az utóbbi időben, de tegnap egy 1/13-as mezőnymutatót szenvedett össze, igaz, ezt elbírta a Blazers – LaMarcus Aldridge 28 pontos és 13,3 lepattanós átlagot produkál a négyes nyerőszéria alatt, ő húzza a csapatot. A Mavs sincs rossz formában, ráadásul most visszakaphatják Tyson Chandlert és Chandler Parsonst is, ami óriásit dobhat rajtuk – főleg úgy, hogy Rajon Rondo is összekapta magát a fegyelmező eltiltás után.

Az irányító poszt döntő lehet ma is, bár ha Rondo meg is tudja fogni Lillardot, Afflalóék kisegíthetik a periméterről Aldridge-et, a támadójátékkal nincs gondjuk – 108,5 pontot átlagolnak az előző négy mérkőzésükön. Látványos és szoros mérkőzésre van kilátás, a külső sorban nagy párharcokkal, a palánk alatt pedig Aldridge vs Stoudemire vagy Nowitzki csatákkal – egy árnyalattal esélyesebb a Portland, főleg a hazai pálya miatt.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus