A Chicagót fogadja a Cavs, védelmek csatája Los Angelesben

A Jazzt fogadja a Clippers - otthon játszik a Boston és a Minnesota - Portlandben a New Orleans - nézzük, hogy mit várhatunk!

 

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 01:00

A Magic elleni pofon után otthon javítania kellene a Cavsnek, de eddig nem igazán működött még a játék, most pedig lesz némi változás, hiszen Dwyane Wade a padról fog érkezni - Derrick Rose nincs, meglátjuk, hogy hogyan fog ezúttal kinézni a gárda. A Chicago a Spurs ellen legalább védekezésben összeszedte magát, de támadásban nagyon harmatos ez az együttes, egyszerűen nincs bennük kellő tűzerő ahhoz, hogy egy átlagos Cleveland ellen csak ezzel partiban legyenek. A vendégek hiányzói továbbra is megvannak, továbbra is jelentősek, jelen helyzetben abszolút kötelező ez a meccs a Cavsnek. 

Orlando Magic - Brooklyn Nets 01:00

Jól kezdett az Orlando és éppen a Brooklynt is megverte már egyszer, kérdés, hogy a vendégek ezúttal mihez kezdenek Nik Vucseviccsel - a center legutóbb élete meccsét hozta ellenük, és egyébként is bombaformában nyitotta a szezont. A Netset viszont szintén komolyan kell venni, eddig nagyon kiegyensúlyozott és hatékony támadójátékot mutattak D'Angelo Russellék, mindhárom meccsükön eljutottak legalább 115 pontig, és legutóbb, az Atlanta ellen már védekezésben is rátaláltak valamire - érdekes lesz, hogy ebből mit raknak össze most, de egyelőre egyáltalán nem a tavalyi csapatukat látjuk. Az Orlandónál Elfrid Payton nem lesz ott, Aaron Gordon viszont valószínűleg igen, ő már edzett a héten. 

Boston Celtics - New York Knicks 01:30 (TV: Sport 1)

Nehéz rajtja volt a Bostonnak, de most már volt némi idejük pihenni, hazai pályán a Knicks ellen pedig mindenképpen nyerniük is kell, Hayward és Morris hiánya ide vagy oda. A New Yorknál Kristaps Porzingis abszolút előlépett, mindkét eddigi meccsen harminc pont fölé jutott, de a csapatvédekezés és a lepattanózás sincs rendben egyelőre, anélkül pedig a kiegyensúlyozott, a labdát sokat mozgató Celtics ellen nagyon nehéz lesz eredményt elérni. A hazaiaknak a palánk alatt azért lehet problémájuk a Porzingis-Kanter tudó megállításával, a periméteren Kyrie Irvingnek kellene most már összeszednie a dobását, Marcus Smart játéka pedig kérdéses, legutóbb még nem edzett. 

Minnesota Timberwolves - Indiana Pacers 02:00 

Ugyan vereséggel rajtolt, de azóta két meccset is megnyert a Minnesota, a legutóbbi ráadásul a Thunder ellen irangadó volt, így jó formában, jó állapotban fogadhatják az Indianát. A vendégek ugyanakkor pont fordítva haladnak, kezdetnek megverték a Brooklynt, azóta kikaptak kétszer, ráadásul még mindig nélkülözik Myles Turnert: a magasember ezúttal sem lesz ott a parketten, így pedig nagyon nehéz dolguk lesz Karl-Anthony Townsszal. Alapvetően itt és a periméteren is a Wolves felé billen a mérleg nyelve, Butlerék limitálhatják Oladipót, így pedig Turner nélkül, az eddig látott védekezéssel elég kilátástalan helyzetbe kerülhet a Pacers - érdekesség, hogy az Indiana tavalyi irányítója, Jeff Teague most a Minnesota egyeseként lép pályára. 

Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans 04:00 

A Portland 2-1-re áll, de minden meccsét idegenben játszotta eddig, most debütál hazai pályán, márpedig az elmúlt tizenhat szezonban mindig megnyerte hazai szezonnyitóját - ez mindenképpen mellettük szól. Lillardék a Bucks ellen maradtak alul legutóbb, de a támadójátékuk összességében mindhárom meccsen megvolt, a két hátvéd mellé Jusuf Nurkic és a többiek is fel tudtak nőni, a kispadról is jött elég támogatás, sőt, védekezésben is csak Antetokounmpo ellen szenvedtek. Most mondjuk másfajta kihívás elé néznek, a Pelicans két tarthatatlan magasembere ellen borzasztó nehéz dolguk lesz a festékben, nagyon sok múlhat Nurkicon - igaz, a vendégek csak egyszer nyertek eddig, amikor a kinti dobók is elkapták a fonalat, ez most is döntő lehet. Lillardék azért nem a védekezésükről híresek McCollummal, ha Holidayék megszórják magukat róluk, akkor jó helyzetben lesz a New Orleans. 

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 04:30

A Clippersnél nincs Milos Teodoszics, a Jazznél pedig kérdéses Rodney Hood, és elég fontos láncszemekről beszélünk, főleg hazai oldalon - Patrick Beverley és Austin Rivers lesz az, akinek helyzeteket kell kreálni, az nem biztos, hogy jó jel a Clippersre nézve, de ebben a szerepkörben jó eséllyel Danilo Gallinari és Blake Griffin léphetnek inkább előtérbe. Az viszont borítékolható, hogy jó védekezéseket fogunk látni, a LAC is kifejezetten erős eddig ebben Beverley, valamint DeAndre Jordan miatt, a Jazz pedig Hill és Hayward távozásával is megőrizte az identitását - sőt, a kispadról olyan védekező ötöst tud beküldeni Quin Snyder Thabo Sefoloshával és Ekpe Udohval, hogy rendszeresen leveszik a pályáról azt, aki éppen arra jár. Éppen ezért nagyon kevés pontra, taktikus, fizikális meccsre van kilátás, ahol egy-egy higgadt klasszismegoldás dönthet majd a végjátékban. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus