A címvédő a Wolves ellen javítana, folytatódik a Knicks-Pacers csata

A túlterhelés jeleit produkáló New York Indianapolisban folytatja a párharcát, míg a Denver 2-0-ás hátrányán szépítene Minneapolisban - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az NBA rájátszásának előttünk álló mérkőzéseiről.

Indiana Pacers – New York Knicks 01:00

A felek első két mérkőzését a Knicks nyerte meg, alapvetően jobb játékot is tudott játszani Tom Thibodeau csapata, mint az Indy, de azért a vezetőedző rigolyáiból eredő fellegek továbbra is ott köröznek a csapat feje felett: az előző mérkőzésen Jalen Brunson és OG Anunoby is sérülés miatt kivált a csapatból – igaz, hogy előbbi a meccs második felére vissza tudott térni és dominanciájával ismét eldöntötte a mérkőzést. Brunsonnál elvileg nagyobb volt az ijedelem, mint a baj, a sztár elvileg ma is tudja vállalni a játékot, viszont Anunoby ezt a derbit biztosan kihagyja, ezzel pedig csatlakozik Julius Randle-hez és az újonnan ismét megsérülő Mitchell Robinsonhoz az orvosi szobába. Nagy kérdés, hogy a Knicks meddig bírja még azt, hogy Thibodeau gyakorlatilag minden kulcsemberének minimum 44-45 perceket ad, ezek a jelek már azt mutatják, hogy a játékosok lassan elérik a teljesítőképességük határát – a Pacersnek pedig az ebből adódó fáradtságot kellene kihasználnia, ha tovább szeretne jutni. A hazaiknál jó hír, hogy az előző mérkőzésen újra a régi önmagát idézte Tyrese Haliburton, viszont a Pacers magasemberei legutóbb nagyon el voltak tűnve – Robinson kidőlésével ezen a poszton is elég vékony lett a Knicks, Carlisle csapatának erre alapozva lehet esélye dominálni a mérkőzést. Nehéz bármit is jósolni a felek harmadik meccsére, a Knicks egyelőre láthatóan jobb és összeszokottabb csapat képét kelti, viszont az óriási terhelés túl sokáig már nem fenntartható, ez még playoff-szinten is extrém intenzitásnak számít. Anunoby nélkül védekezésének egyik alapkövét kell nélkülöznie ma a NYK-nek, ez elképzelhető, hogy nem fog beleférni a playoff harmadik legjobb támadójátéka ellen – ha azonban ma is nyerni tud a New York, akkor azzal gyakorlatilag eldönti az érdemi kérdéseket, viszont a csapatok jelen helyzetében talán ez most Indianában meglepetés lenne.

A párharc állása: 2-0 a Knicks javára.

 

Minnesota Timberwolves – Denver Nuggets 03:30

A sokak által előrehozott nyugati döntőnek titulált párharc eddig a címvédő komoly leolvadását hozza, a Nuggets az elmúlt két meccsen nemhogy elbukta a pályelőnyt, de kétmeccses hátrányba is került – ráadásul úgy tűnik, hogy megakadt az az ellenállhatatlannak tűnő támadógépezet, ami a Denvert a Lakers elleni sorozat során jellemezte. Nikola Jokics még hozni is tudta magát, de Jamal Murray például különösen nagy betliket játszott, ő az első két mérkőzésen csak 12,5 pontos átlagot tudott hozni 28%-os (!) mezőnymutatóval – valószínűleg a Nuggets sztárja nem teljesen egészséges, de ez aligha vigasztalja a címvédőt. A Wolves elképesztően hatékony védekezést rakott le a pályára az elmúlt két meccsen, a második meccsen ráadásul úgy tartotta 80 (!) dobott ponton az ellenfelet, hogy az Év Védője, Rudy Gobert nem is volt ott a mérkőzésen – a periméteren és a festékben is megsemmisítette ellenfelét Chris Finch csapata, egyszerűen nem engedte levegőhöz a bajnokot, támadásban pedig Anthony Edwards vezetésével nem ismert kegyelmet – ezzel magabiztosan vezeti a párharcot 2-0-ra. Most egyértelműen a Minnynek áll a zászló, talán még ők sem gondolták, hogy 2-0-s előnnyel utaznak haza, ráadásul úgy tűnik, hogy egyénileg is jobb formában vannak a Wolves játékosai jelenleg – miután mindkét meccset elhozta a csapat Denverből, így azért talán nagy csalódás lenne a kiesés a párharc végén. Most Townsék hazautaznak és ha a következő két meccsükből legalább egyet megnyernek, akkor hatalmas lélektani előnyre tehetnek szert. Persze a bajnokot sosem szabad lebecsülni, kíváncsian várjuk, hogy Michael Malone milyen változtatások mellett dönt, most ez egy must-win mérkőzés a vendégeknek, különben könnyen szinte reménytelen helyzetbe kerülhetnek a továbbjutást illetően. A Nuggets az előző körben szinte minden meccsét a clutchban nyerte meg, most is valami hasonló hidegvérűségre és fókuszra lesz szükség tőlük.  

A párharc állása: 2-0 a Timberwolves javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus