A címvédő otthonában vizsgázik a szintet lépő Minnesota

Nyugat két legjobb formában lévő csapata találkozik az Oracle-ben - jónak ígérkezik a Celtics-Lakers - folytatná a Knicks. 

 

Detroit Pistons - Indiana Pacers 01:00

Az Indiana back-to-backet játszik, és az utóbbi meccseken egyébként is kicsit lendületet vesztett a gárda, hiába kezdik jól a meccseket, a tíz pont feletti előnyeiket rendszeresen elvesztik, és most már sorozatban három találkozón maradtak alul. A pihentebb, otthon játszó Detroit ráadásul továbbra is keleti élcsapatnak számít, 7-3-ra áll, ebből otthon 4-1-et hozott, és a Lakers elleni blamát leszámítva stabilan nyeri a meccseit. Náluk Stanley Johnson, a vendégeknél Domantas Sabonis játéka kérdéses, de összességében egyértelmű favorit a Pistons, igaz, a Pacersben van annyi tűzerő, hogy bárkit el tudjanak kapni, ha kijön nekik a lépés. A hazaiaknál Reggie Jacksontól és Andre Drummondtól mindenképpen az kell, amit az elmúlt találkozókon hoztak, ha sikerül kontrollálniuk a tempót, és meg tudják állítani a Collison-Oladipo kettős rohanását, akkor feléjük billenhet a mérleg nyelve. 

Orlando Magic - New York Knicks 01:00

A New York nagy formában van, a 0-3-as rajt óta rátaláltak valamire, és futottak egy 6-1-et, bár tény, hogy főleg otthon remekeltek - idegenben egyelőre 1-2 a mérlegük, és a back-to-back sem mellettük szól. A szezont szenzációsan kezdő Orlando viszont két pocsék meccsen van túl, egyiken sem érték el a 90 pontot, nagyon megérzik, hogy Elfrid Payton után DJ Augustin is kidőlt, így pedig komoly irányító nélkül maradtak. Augustin játékára most jó esély van, de akár vele, akár nélküle, mindenképpen vissza kell találniuk ahhoz a támadójátékhoz, amit egy héttel ezelőttig produkáltak, és ami 6-2-es mérleget hozott nekik addig. A Knicks most mindenképpen lendületben van, felülteljesít a gárda, a sok pont elfedi a gyengébb védekezést, de tegyük hozzá, hogy ez a Magicnél is sokáig így volt, hátul ők sem remekeltek, sőt, eddig több pontot kaptak, mint Porzingisék. 

Boston Celtics - Los Angeles Lakers 02:00

Azt nem mondjuk, hogy újra régi fényében tündökölhet a Celtics-Lakers derbi, de a Boston jelenleg a sorozatban kilenc győzelemnél járó listavezető, a Los Angeles pedig az előző négy meccséből hármat megnyert, míg egyet az utolsó másodpercben veszített el. Az persze egyértelmű, hogy jobb csapatot alkotnak Horfordék, akik továbbra is a liga legjobb védekezését hozzák, és gyakorlatilag mindenük működik, a fiatalok még többet hoznak, mint az elvárható volt, Irving egészen más játékos lett, mint Clevelandben (irányít, rendszerben gondolkodik, és csak akkor veszi elő a "lehajtott fejjel pontot szerzek" énjét, amikor kell), így nem nagyon volt még rájuk ellenszer. Azonban az utóbbi időben a Lakers is rátalált valamire, főleg támadásban, Brook Lopezt elkezdték használni, Brandon Ingramnek is voltak jobb meccsei, Lonzo Ball pedig ugyan kritikán alul dob, de jól mozgatja az együttest - meglátjuk, hogy ez mire lesz elég a liga jelenlegi minimum top2 csapata ellen. 

Phoenix Suns - Miami Heat 03:00

A Suns ugyan kikapott sorozatban háromszor, de pozitív események is zajlottak a klubnál, elboltolták végre Eric Bledsoe-t, érkezett Greg Monroe, bár ő egyelőre nem léphet pályára, így ezen az estén nem tud nekik segíteni. A Heat már a negyedik meccsnél jár az idegenbeli túráján, eddig 1-2 a mérleg, megverték a Clipperst, legutóbb a Warriorstól kaptak ki, most viszont papíron egy újabb nyerhető találkozó következik számukra. A fő kérdés a Phoenix játéka lesz, mert ők támadásban eléggé megborultak az utóbbi meccseken, míg a Miami Whiteside visszatérése óta stabilizálta a védekezését, ez pedig döntő lehet most is. Alapvetően rutinosabb csapatot alkotnak a vendégek, de ha Booker vagy Warren "megőrül" a hazaiaknál, arra nem biztos, hogy képesek lesznek válaszolni - pedig nagyon kellene nekik a siker a gyenge rajt és a most már nehéz sorsolás miatt.

Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 04:30

Nyugat két legjobb formában lévő csapata találkozik, a Warriors zsinórban négy, a Timberwolves öt győzelemnél tart, így a színvonalra aligha lehet majd panaszunk. A címvédő persze esélyesebb, az elmúlt meccseken már nem volt gond az akarattal, és nehéz elképzelni, hogy még egyszer olyan pocsékul dobjanak, mint legutóbb a Heat ellen, ráadásul azt a mérkőzést is megnyerték az extra védekezésnek köszönhetően. Nagyobb kérdés, hogy továbbra is ilyen stabil marad-e a Minnesota, akiken nagyon érződik Jimmy Butler és Jeff Teague hatása, a két rutinos periméter-játékos tökéletesen szolgálja ki Townst és Wigginst, védekezésben is sokat tesznek hozzá, bár most azért a Durant-Green párossal tele lehet a kezük nem csak nekik, hanem mindenki másnak is náluk, ők mindenképpen mismatchet jelentenek a GSW javára. Az is érdekes lesz, hogy Townst pályán lehet-e tartani a bajnok alacsony szerkezetével szemben, ha őt kiveszik a játékból a hazaiak, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerül a Wolves. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus