A Cleveland ellen vizsgázik a Minnesota

Otthon meccsel a Warriors - back-to-backet játszik a Spurs - nagyon kellene a siker a Houstonnak - íme a beharangozó. 

 

Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 01:00

Ebből kiváló meccs lehet, a Pacers Oladipo visszatérésével azonnal visszaült a lóra, és 39 ponttal verte meg a Chicagót, a komoly vereségszéria után pedig most nagy szükségük van minden sikerre, így mennek neki ennek a találkozónak is. A Bucks kissé ingadozó, de alapvetően pozitív időszakban van, legutóbb Washingtonban tudott nyerni az együttes, és a támadással nincs gondjuk nekik sem, ezt pedig a Pacers ellen is bizonyították már, hiszen alig öt napja verték meg 21 ponttal mostani riválisukat. Ez az Indiana viszont Oladipóval egy másik Indiana, kérdés, hogy vele mihez kezdenek Bledsoe-ék, illetve hogy idegenben hogyan fognak majd dobni - a hazaiaknál Bogdanovic játéka kérdéses, a többiek elvileg mindkét oldalon bevethetőek.

Brooklyn Nets - Toronto Raptors 01:30

Mindkét csapat jó formában van, és amennyivel jobb a Raptors, annyit hozhat a Netsnek a hazai pálya, egyáltalán nem lehet leírni a brooklyniakat. Kenny Atkinson legénysége négyből hármat nyert, majd egy kosárral kikapott a Bostontól, de jól néznek ki védekezésben (95, 97 és 87 kapott pont sorozatban), támadásban pedig ha megvan a ritmus, akkor szintén nagy dolgokra képesek. A Raptors zsinórban négy sikernél jár, és DeMar DeRozan embertelen formába lendült, teljesen tarthatatlan az utóbbi időben, a gárda támadójátéka a liga legszűkebb elitjébe tartozik, ez pedig feladhatja a leckét az összeálló Brooklyn-védekezésnek is. A sérülések a vendégek mellett szólnak, mert a hazaiaknál LeVert és Carroll játéka is kérdéses, pedig mindketten kulcsszerepet játszanak a csapat sikereiben. 

Chicago Bulls - Houston Rockets 02:00

Egyik csapat sincs jó állapotban, főleg a Bulls tűnt nagyon fáradtnak legutóbb, tizenegy nap alatt hét meccset vívott meg a társaság, és a Pacers otthonában elszenvedett 39 pontos vereség után szabadnapot is kaptak a játékosok Fred Hoibergtől. Most viszont már feladatuk van, hazai pályán kell megverni a liga egyik legjobb, de éppen rossz formában lévő csapatát: a Rockets két győzelem és a GSW elleni vereség után Detroitban is kikapott, az egyértelmű, hogy továbbra is komoly gondban van, és kérdés, hogy ki tud-e ebből mászni James Harden nélkül. A hátvéd most sem lesz ott a parketten, Nené játéka is erősen kérdéses, nagyon sok fog múlni Chris Paulon és Eric Gordonon, de a látványos, gyors támadójáték a Bullsnak is fekszik, valószínűleg komoly dobópárbajra számíthatunk. 

Minnesota Timberwolves - Cleveland Cavaliers 02:00

Ez rangadó lesz, mert a Wolves a két idegenbeli vereség után simán átlépett a New Orleanson és jelezte, hogy bizony helyet követel magának az élcsapatok között, a decemberi mérleg és a nyugati negyedik hely is ezt bizonyítja - eközben a hullámvölgy után a Cavs is éledezik, visszatért Isaiah Thomas, rendben van a támadójáték. Érdekes kérdés lesz, hogy Karl-Anthony Townsszal mihez kezdenek majd Love-ék, vele azért meggyűlhet a bajuk a palánk alatt, de ha dobni kell, akkor Thomasszal kiegészülve mindenképpen ők vannak fölényben, a Wolvesnál nincs olyan komoly kinti tűzerő. A Cavaliersnél a védekezés lesz a fő kérdés, ha azt össze tudják rakni, akkor biztosan lesz esélyük, de az is biztos, hogy nagyon meg kell szenvedniük az esetleges sikerért - Towns kezd ráérezni a védekezésre, és a Minnesota ennek köszönhetően rohamosan javul hátul a ligaelit támadójáték mellé. 

New Orleans Pelicans - Detroit Pistons 02:00

Erre a meccsre nagyon nehéz bármit is mondani előzetesen, tekintve hogy a Pistons egy botrányos vereség másnapján megverte a Houstont, nem nagyon lehet előre megmondani, hogy melyik arcát mutatja most a gárda. A Pelicans az előző négy meccséből hármat elvesztett, legutóbb nagyon simán maradt alul Minnesotában, ők egyértelműen gyengébb formában vannak, de hazai pályán éppen ezért valószínűleg nagyon motiváltak lesznek, hiszen mindenképpen nyerniük kell. Kérdés, hogy a perimétert sikerül-e újra összerakni a Cousins-Davis páros körül, és hogy mi lesz a sokszor teljesen erőtlen és fegyelmezetlen védekezéssel, de azért a Detroit támadógépezete messze van a jótól, főleg idegenben - Reggie Jackson biztosan nincs még, és Andre Drummond játéka is erősen kérdéses. 

Sacramento Kings - San Antonio Spurs 04:00

A Spurs back-to-backet játszik, előző este tartalékosan, de végig kiélezett meccsen maradt alul a csapat Portlandben, kérdés, hogy Gregg Popovich most kit hagy ki az együttesből - Kawhi Leonard ismét sérült, de lehet, hogy játszhat még ezen az idegenbeli túrán, Green és Gay sem 100%-os, Parker viszont minden bizonnyal most pályára léphet. A Kings három vereség után nagyon összekapta magát legutóbb, és megverte a Denvert, azzal az energiával és védekezéssel most is minden esélyük meglehet Bogdanovicséknak a sikerre, bár tegyük hozzá, hogy Zach Randolph és George Hill játéka kérdéses.

Golden State Warriors - Denver Nuggets 04:30

A csapatok két hete találkoztak az Oracle-ben, de akkor a Warriors dögfáradtan mozgott, és mindössze 81 pontot dobott, így bravúrgyőzelmet aratott a Nuggets, most viszont visszavághat ellenfelének a bajnok - ezúttal inkább a Denver van leharcolva, bár pontosan ugyanannyi meccset játszott eddig 2018-ban a két együttes. Jokicsék mégis nagyon vérszegények voltak legutóbb Sacramentóban, kérdés, hogy mennyire tudják magukat most felszívni, de az biztos, hogy Steph Curryt pokoli nehéz lesz lelassítani: a kétszeres MVP elképesztő formában tért vissza, azóta tarthatatlan, a bajnok pedig zsinórban négy sikernél tart. Éppen ezért favoritnak is számít ezen az estén még akkor is, ha kisebb sérülésekkel ismét küzdenek Steve Kerrék, Iguodala, Casspi, Green és Livingston sem 100%-os, Kevin Durant pedig ki is ült most két meccset, de továbbra sem érzi magát igazán jól, lehet, hogy még mindig nem lép pályára. 

Los Angeles Clippers - Atlanta Hawks 04:30

A Hawks nincs könnyű helyzetben, hiszen az idegenbeli túra negyedik állomásán back-to-backet játszani nem túl hálás feladat, főleg hogy előző este 132 pontot kapott a csapat a Lakerstől ugyanebben a csarnokban. Kérdés, hogy a Clippers ellen mire számíthatnak Schröderék, a hazaiak frissebbek és jó formában is vannak, bár most beszedtek két hazai vereséget két jó csapat ellen, de az Atlanta más kávéház, és a két bukás után mindenképpen kötelező lenne a siker Griffinéknek. A helyzetüket viszont ismét a sérülések nehezítik, sem Rivers, sem Teodoszics nem bevethető, így hátvédposzton komoly gondban lehetnek, de a legutóbb agyrázkódást szenvedő Blake Griffin sem játszhat még, Danilo Gallinari pedig továbbra is maródi - akármilyen kötelező a győzelem, azért ennyi playmaker nélkül gondban lehetnek.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus