A Clevelandet fogadja a Spurs (Sport TV)

Újra megpróbálkozik Leonarddal James - Derek Fisher a Staplesben - Washingtonban javítana a Memphis, Salt Lake Cityben a Rockets

Indiana Pacers – Milwaukee Bucks 00:00

Parádés védekezésének hála a legjobb formában lévő keleti csapat jelenleg az Indiana,  Hillék sorozatban hat mérkőzést nyertek meg és hazai pályán az előttük lévő Bucks ellen is esélyesnek számítanak. Frank Vogel csapata 83 pontot kapott átlagban a sikerszéria alatt, ami nem jó hír a Milwaukee számára, hiszen Antetokounmpóék sorozatban hat meccset buktak idegenben és 90 pontos átlag alatt maradtak. A Pacers támadójátéka Hill komponálása mellett elég stabil, viszont az utóbbi időben Stuckey villanásaival már kifejezetten jól nézett ki és bár a vendégeknél Antetokounmpo vagy Middleton szintén képes hasonlóra, ezek főleg otthon jönnek elő, idegenben csendesebb Jason Kidd csapata (is). Mindkét fél nagyon kulturált kosárlabdát játszik, a hazai pálya és a jobb forma a Pacerst teszi esélyesebbé.

Washington Wizards – Memphis Grizzlies 00:00

Hosszú szenvedés után úgy tűnik, hogy van kiút a Washington számára, az utóbbi öt meccsükön 90 pontot kaptak átlagban, a Charlotte-tól pedig csupán 69-et – ez az az irány, ami kihúzhatja őket a nagyon mély gödörből. A Memphis ellen mindenesetre meg kell szenvedniük a sikerért, Randolph-ék tegnap kikaptak Bostonban, ma biztosan felpaprikázva érkeznek a parkettre. A Grizzlies támadójátéka hagy némi kívánnivalót maga után, ha Gortat és Nené lelassítja Gasolékat, megáll a tudomány – David Joerger szerint a mentalitásuk nem volt megfelelő a Celtics otthonában, ezen változtatniuk kell. Általában jól teljesítenek a Grizzlik a fővárosiak ellen, John Wall eddig összesen egyszer aratott győzelmet ellenük, igaz, akkor 47 pontot szórt – ma az eladott labdákra és a leindításokra kell nagyon figyelniük a vendégeknek, ebben lehet a különbség a csapatok között.

Utah Jazz – Houston Rockets 02:00

Miután tegnap James Hardent megfogta Afflalo és a Portland, ma a liga legjobban védekező csapata ellen kell javítaniuk – igaz, a hazaiaknál hiányozni fog fő pontszerzőjük, Gordon Hayward. A Jazz az utóbbi tíz találkozójából nyolcat megnyert, miközben 83,4 ponton tartották ellenfeleiket, elsősorban a 14 pattanót, valamint 2,8 blokkot átlagoló Rudy Gobert vezérletével. Hayward nélkül viszont a támadójáték harmatos lehet, Jonesék ellen nem lesz könny dolga Favorsnak, vagy a periméteren Burke sem néz könny este elé. A kulcs a Houston triplamutatója lehet, ha Brewerék át tudják dobni a hazaiak festékét, az elég lehet – ha Harden nem tudja magát hozni, akkor viszont bajban lehetnek, a csapat 6-8-ra áll akkor, amikor ő nem éri el a húsz pontot. A két csapat utóbbi három összecsapását átlagban 21,3 ponttal nyerte meg a Rockets, ma jóval szorosabb összecsapásra van kilátás.

San Antonio Spurs – Cleveland Cavaliers 02:30 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

A játéknap rangadója ez a mérkőzés lesz, LeBron James 5-12-re az AT&T centerben és hiába parádézik a Cavs, a sorozatban hatot nyerő és belendülő címvédő otthonában nem számítanak esélyesebbnek. A mérkőzés kulcsa természetesen a Leonard-James párharc lesz, amennyiben a Spurs mindenese úgy tud védekezni a négyszeres MVP-n, mint tette azt a tavalyi döntőben, az minden bizonnyal most is győzelmet fog érni a texasiak számára. Mindkét gárda támadójátéka remekül működik, a hazaiaknál Tony Parker is elkapta a fonalat, az ő különmeccse Kyrie Irvinggel szintén élményszámba mehet. A Cavs meggyőzőbb játékot mutat, de most nagy formában van a Spurs, megvan a receptjük a sikerre, novemberben egyszer már elkapták a Clevelandet – Duncan könyöke nincs rendben, de Ginobili visszatérhet gyomorbántalmai után. LeBron szerint a fejpántja viselése „game-time decision”…

Los Angeles Lakers – New York Knicks 03:30

Valószínűleg Derek Fisher nem így képzelte el, amint edzőként vonul be a Staples Centerbe – a ligautolsó, reménytelenül játszó Knicks és a szintén nem túl veretes Lakers összecsapásán. A tények talaján maradva: a Knicks idén még nem nyert Nyugaton, amikor utoljára idegenben elkapta a Lakerst, az még Eddy Curry zsákolásával történt 2007 februárjában és kis túlzással nagyítóval kell keresni azt a csapatot, akit ma meg tud verni a New York. A két csapatot természetesen összeköti Phil Jackson személye is, de a Knicksnél berobbanó Jeremy Lin is közös pont, az irányító hasznosan játszik ma LA-ben. A hazaiak mindenképpen komplettebbek jelenleg, Clarkson vezérletével jóval kulturáltabb játékot játszanak, ráadásul az All-Star szünet óta Ed Davis 74%-kal dolgozik mezőnyből, amivel vezeti az NBA-t – ő fog találkozni a Andrea Bargnanival. A Knicks olasz játékosa az egyetlen Alex Shved mellett, aki hasznos dolgot csinál a vendégeknél, bár ma a hírek szerint visszatérhet Tim Hardaway Jr. is, aki némi tűzerőt hozhat a periméterre.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus