A Clippers a 10-re készül, Green nélkül a Warriors?

A Heat ellen aratná sorozatban 10. sikerét a Clippers - tartalékol a GSW Denverben - pályán az OKC - jön a NY-i derbi - Bostonban a Pacers

 

Charlotte Hornets – Atlanta Hawks 01:00

A Charlotte sorozatban hét vereség után igyekszik összekapni magát, de ez ezúttal sem ígérkezik egyszerűnek, hiszen a parádés támadójátékkal operáló Atlantát fogadják. A Hawksnál óriási formában van Al Horford, és összességében is rengeteg pontot szereznek a festékből, emellett természetesen kintről is hatékonyak, ráadásul nagyon sok labdát szereznek, amelyekből gyors kosarakat tudnak dobni – nem túl jó előjel az utóbbi időben átlagosan 107 pontot kapó Hornets számára. A hazaiaknál Kemba Walker sincs jó formában, Batum nem 100%-os, a festékben pedig minden bizonnyal hátrányban lesznek – persze minden sorozat megszakad egyszer…

Washington Wizards – Milwaukee Bucks 01:00

A Milwaukee tegnap nagy győzelmet aratott a Chicago felett, de a Washington jelenleg más tészta – amíg a Bulls éppen lefelé tart az utóbbi meccseken, a Wizards felfele. John Wall remeküp mozgatja csapatát és igazi vezérként funkcionál, a fővárosiak pedig meglepően jók annak ellenére, hogy Beal és Humphries továbbra sem bevethető, sőt, Gortat is kihagyta a legutóbbi meccset – játéka ezúttal kérdéses. Ha ő nem játszik, Greg Monroe-nak jó napja lehet a palánk alatt (bár Nené azért kezelésbe veheti), de most már jó ideje Middleton az első számú pontfelelős – igaz, tegnap éppen Antetokounmpo szórt 29-et. A Milwaukee ellen szól a back-to-back és az is, hogy a Washington ellen hagyományosan gyengén szerepelnek, ráadásul a védekezésük sem állítja nagy kihívások elé az ellenfeleket – látványos meccsre van kilátás.

Brooklyn Nets – New York Knicks 01:30

A város két csapata közötti különbség jelenleg nyilvánvaló, az edzőváltáson, irányító-sérülésen és több viszontagságon áteső Nets még hazai pályán sem esélyes a szárnyaló és 50%-os mérlegre javuló Knicks ellen. Carmelo Anthony azonban valószínűleg kihagyja ezt a meccset bokasérülése miatt, így pedig felborulhat a csapat remeklő támadójátéka – igaz, tegnap ennek ellenére is lenyomták a Bostont, egy teljes meccsen már más lehet a képlet. A hazaiaknál valószínűleg ismét Sloan lesz a kezdő irányító, de sok múlhat a két Lopez csatáján – Brook egyértelműen a Nets vezére, Robin viszont nagyon fontos láncszem a Knicks gépezetében. A vendégeknél jóval több a fegyver és az alternatíva még Anthony nélkül is, a padról is minőségi, meccset megváltoztatni képes emberek érkeznek (elég Derrick Williamsre gondolni), egy sikerrel pedig pozitívba fordulna a New York mérlege – kell ennél jobb motiváció a városi rivális ellen?

Boston Celtics – Indiana Pacers 02:00

Mindkét együttes back-to-backből érkezik, de amíg a Pacers győzelemből, addig a Boston sorozatban negyedik vereségéből, ami semmiképp sem nevezhető ideálisnak. Ugyan Isaiah Thomas nagyot játszik az elmúlt meccseken, ennek ellenére a támadójáték is elég esetleges, ugyanakkor a védekezésük is foghíjas, mindennek tetejébe folyamatosan elveszítik a szoros találkozóikat, így 7-7 után először süllyedtek 50%-ra. Az Indiana ennél azért jobban fest, Paul George mellett George Hill és Monta Ellis is képes feldobni a támadójátékot, védekezésben kimondottan jók és a szoros meccseiket is jó százalékban megnyerik, ha pedig száz pont alatt tartják ellenfeleiket, 19-3-ra állnak eddig – elnézve a Bostont, erre jó esély van most is. Hill sokat tehet Thomas lassításáért itt pedig meg is nyerheti a meccset a vendégcsapat, igaz, a túloldalon Crowder vagy éppen Turner is keserítheti George életét.

Houston Rockets – Minnesota Timberwolves 02:00

Elkapta a fonalat a Houston, a gárda sorozatban negyedik győzelmét aratta tegnap Memphisben, méghozzá remek utolsó negyeddel, így önbizalommal telve fogadhatják a Minnesotát. Hardenéknél egyre kiegyensúlyozottabb a támadójáték, javul Howard, a védekezésük pedig rendben van, ez egyelőre elég ahhoz, hogy nagy léptekkel elinduljanak felfelé. A Wolvesnál is kezd összeállni a védekezés, tegnap pedig kimondottan jól is játszottak, de meg kell tanulniuk nyerni – sorozatban hét vereségnél járnak már. A Howard-Towns csata érdekesnek ígérkezik, ahogy Wigginsre is nagy szükségük lesz Harden ellen, ez a két poszt eldöntheti a találkozót – az esélyes természetesen utcahosszal a Rockets, de az utóbbi találkozókon van „kakaó” a Minnesotában is.

Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks 02:00

A Mavs tegnap hosszabbításban bukott el a Cavs ellen, ezt követően idegenbeli back-to-backet játszani az OKC ellen finoman szólva sem ideális „levezetés” – ugyan az OKC is játszott tegnap, de ők rendes játékidőben nyerni tudtak. Mindkét oldalon kérdés lesz a védekezés, a Thundert kis túlzással mindenki szétszedi mostanság, de cserébe Duranték is megszórják az ellent, ez a látványos, pontgazdag meccsterv pedig a Dallastól sem áll távol. Kérdés, hogy a vendégeknél ki kap majd pihenőt Carlisle-tól, igaz, legutóbb ilyen helyzetben a cseresor is tudott meccset nyerni, de most nincs olyan őrült formában senki a hátvédsorból. Novemberben 117-114-re nyert a Thunder, és hazai pályán most is Westbrookék az esélyesek, de ha teljes csapattal áll ki a Mavs, szoros összecsapást várhatunk.

Denver Nuggets – Golden State Warriors 03:00

A Golden State idén már háromszor megverte a Denvert, azonban érdekesség, hogy a Nuggets mindháromszor száz pont felett szórt a bajnoknak – a GSW védekezését elnézve ez most sem kizárt, Curry-ék kevesebb energiát fektetnek ebbe. Ugyan elöl tarthatatlanok, Luke Walton szerint eljött a pihentetések ideje, ezen az estén Draymond Green valószínűleg nem játszik, de Iguodala és Livingston is pihenőt kaphat, tartalékosan pedig rögtön másképp fest még a GSW is. A Denvernél ellenben Faried és Nelson is visszatérhet a hírek szerint, Gallinari pedig 26 pontot átlagol az utóbbi öt találkozón, így közel sem esélytelen a hazai csapat – jó dobóformával felvehetik a versenyt a nem 100%-os címvédővel.

Portland Trail Blazers – Utah Jazz 04:00

Fontos meccs a nyugati playoff-kép szempontjából, hiszen a Jazz jelenleg stabilan nyolcadik, de a Portland az egyik csapat, amelyik a nyakában liheg és szeretne a helyére kerülni. A Jazz védekezése továbbra is a liga legjobbjai között van, Haywardra bátran lehet építeni támadásban, visszatért Gobert, és a hírek szerint Favors játékára is van esély, ami mindenképpen nagy segítség lenne a vendégek számára. A hazaiak továbbra is erősen periméter-orientáltak, Lillard pedig bombaformában van, az ő semlegesítése kulcskérdés lesz a Jazz szempontjából – a túloldalon pedig az lesz érdekes, hogy az utóbbi hat meccsen átlagosan 108 pontot kapó Blazers mennyire tudja megfogni a Utah sokszor azért erőtlen támadójátékát. Két nagyon különböző, de egyaránt érdekes csapat, idén eddig 1-1-re állnak, tét is van, mi kell még?

Sacramento Kings – New Orleans Pelicans 04:00

A New Orleans tegnap a Lakerstől is kikapott, a csapatnál teljes az apátia, nagyon nehéz olyan dolgot találni, amit jól csinálnak, ráadásul Anthony Davis valószínűleg ezt a mérkőzést is kihagyja – könnyen lehet, hogy ezekben a napokban úszik el végleg a csapat playoff-esélye. A Kingsnek ebben a formában kötelező a győzelem hazai pályán, ők is a Jazzt üldözik a nyolcadik helyért, ráadásul Cousins 2016 legeredményesebb játékosa eddig – a center 32,4 pontot, illetve 13 lepattanót átlagol eddig januárban. A hazaiaknál a triplavető Omri Casspi is visszatérhet ezen a találkozón, támadópotenciálban óriási különbség van a két csapat között – kérdés, hogy ezt érvényesíteni tudja-e a Sacramento, illetve hogy mennyire érkezik extra este a túloldalon Gordontól vagy éppen Andersontól.

Los Angeles Clippers – Miami Heat 04:30

A Heat idegenbeli túrájának negyedik állomásához érkezik, eddig 1-2-re áll, és az esélyek ezen a találkozón sem Wade-ék mellett szólnak. A Clippers sorozatban kilenc győzelmével a liga legjobb formában lévő csapata, igaz, 50% feletti csapatokkal nem nagyon találkoztak a széria alatt, ennek ellenére ez mindenképpen megsüvegelendő, főleg Griffin nélkül. A vendégeknél Whiteside játéka kérdéses, legutóbb Winslow kezdett helyette, és valószínűleg most is sok small-ballt fogunk látni, így elég izgalmas lesz a Bosh-Jordan csata a palánk alatt – előbbi a Miami fő pontszerzője és támadásban nagy előnyben lehet, védekezésben azonban ez megfordul. Alapvetően két jól védekező csapatról beszélünk, a periméteren különösen rendben vannak, és ez főleg a Miami számára érhet sokat – ha Pault és Redicket limitálni tudják Dragicék, a palánk alól nem igazán tudja majd a kieső pontokat pótolni a Los Angeles.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus