A Clippers ellen folytatná Harden és a Houston

Egyik fő riválisát fogadja a LAC - rangadót vív a Hawks és a Wizards - Dallasban is megpróbálja a Pelicans - pályán a Spurs és a GSW

 

Chicago Bulls – Minnesota Timberwolves 00:00

A Charlotte-tól kapott 130 pont után nagyot változott a Bulls, legutóbb Derrick Rose jó meccsével megverték az OKC-t – ugyan továbbra is kissé keresi magát mind Rose, mind a csapat, hazai pályán azonban az utóbbi tíz meccsét megnyerte a gárda. A Wolvesnál több probléma van, egyelőre a kezdőcsapat is keveset van pályán, gondok vannak a pontszerzéssel, Andrew Wiggins borzasztóan formán kívül van, szinte csak az újonc Towns hozza magát többé-kevésbé – ő Gasolék ellen most is villoghat, egyébként toronymagas esélyes a Bulls.

Philadelphia 76ers – Orlando Magic 01:00

A Magic eddig abszolút kellemes meglepetés, már az első találkozókon is az utolsó pillanatokban buktak a Wizards és a Thunder ellen, azóta azonban már kettőt is nyertek, tegnap éppen az addig veretlen Torontót győzték le – érdemes komolyan venni őket. Védekezésben még jobban is néztek ki Vucsevics nélkül, kérdés, hogy ma Dedmonék mihez kezdenek a Noel-Okafor párossal – a hazaiaknak ugyanis ez az egyetlen fegyverük továbbra is. A két magasember remekül egészíti ki egymást, Noel védekezik, pattanózik, Okafor pedig hozza a pontokat, viszont most Harris azért elég rendesen kihúzhatja Noelt a palánk közeléből. A Sixers McConnell „beugrása” óta javult támadásban, és képes lehet egy szoros meccsre, főleg ha Payton továbbra is ilyen gyenge lesz a túloldalon – a Magic viszont jelenleg nem hibázhat egy ilyen találkozón.

Atlanta Hawks – Washington Wizards 01:30

A Wizards tegnap komoly verést kapott Bostonban, a Hawks viszont Anthony Davis 43 pontját is túldobta és nyert New Orleansban. Jelenleg egyértelműen a sorozatban hatot nyerő hazaiak vannak jobb formában, Teague és Schröder mellett a két magasember is remekel, de tegnap éppen Korver dobott 8/8-at mezőnyből – ellenben a túloldalon még nem tisztult le minden, főleg védekezésben. A találkozó kérdése pontosan az lesz, hogy az előző négy meccsen szűk 112 kapott pontot átlagoló Wizards mennyire tudja megszűrni az Atlanta támadásait, de ehhez nem elég, hogy Beal és Wall agresszív a periméteren – kérdés, hogy Gortatékat mennyire húzza ki a gyűrű alól Horford és Millsap kinti dobásokkal, illetve hogy mihez kezdenek majd Korverrel.

Dallas Mavericks – New Orleans Pelicans 02:30

Egyre nagyobb a nyomás a Pelicansnél, hiszen már csak ők, a Philly és a Brooklyn nyeretlen – nekik nyilvánvalóan nem itt van a helyük, de a rendkívül nehéz sorsolás és a sérülések már itt a szezon elején komoly hátrányba sodorhatják őket. Davisben azért bízhatnak, a tegnapi 43 pontja után ma a Nowitzki-Pachulia párost is szétszedheti, papíron nincs, aki megállítsa, pláne hogy a Mavsnél sincs minden rendben – ugyan védekezésben alapvetően nem rosszak, Deron Williamsnek mindene fáj, rajta kívül pedig jelenleg csak Nowitzki képes jó teljesítményre támadóoldalon. A Parsons-Matthews párostól lassan már többet várnának Texasban, de még mindig csak keresik formájukat a sérüléseik után, és ha valaki fel tud még lépni Davis mellé, megszakíthatja negatív szériáját a vendégcsapat.

Milwaukee Bucks – Brooklyn Nets 02:30

A Milwaukee egyre inkább összekapja magát, és bár a visszatérő Jabari Parker egyelőre nincs túl jó formában, a folyamatosan 20 pontokat dobáló Antetokounmpo vezérletével sorozatban három győzelemből érkeznek – ellenben a Nets továbbra is reménytelen, 0-6-tal állnak jelenleg. A hazaiaknál Carter-Williams továbbra sem bevethető, de főleg Monroe-tól kell majd több, mint a tegnapi teljesítménye, mert a túloldalon Brook Lopez húsz pont felett átlagol, vele tartania kell a lépést. Összességében a Nets továbbra is hadilábon áll a triplákkal és csak akkor van esélye, ha Lopez mellé Joe Johnson is fel tud lépni ismét – ezzel együtt is a Bucks a masszív favorit.

San Antonio Spurs – Charlotte Hornets 02:30

A 0-3-as rajt után két remek dobóteljesítménnyel jött ki a gödörből a Hornets és megverte előbb a Chicagót, majd a Dallast is – hasonlóban bíznak a Spurs ellen. A hazaiak meccsei eddig egyértelműen a védekezésükön múlt, a két vesztes meccsükön 100 pont felett kaptak, a három győzelem alkalmából pedig 82-t átlagban. A kérdés Al Jefferson semlegesítése lesz, ha a Duncan-Aldrdige páros képes megfogni a centert, a periméteren a Green-Leonard duó valószínűleg nem hagy sok üres dobást Linnek, Walkernek, Lambnek és Batumnak – érdekes lesz viszont az, hogy Tony Parkert hova dugják és hogy Marvin Williamsre ki fog figyelni a triplavonalon. Támadásban éledezik a San Antonio, ha az eladott labdákra tudnak figyelni (legutóbb 21-gyel zártak), itt valószínűleg nem lesz gondjuk.

Utah Jazz – Memphis Grizzlies 03:00

Tavasszal ez a meccs még kőkemény védekezést, taktikai csatát, palánk alatti játékot ígért, most azonban eléggé változott a képlet – jelenleg egyik csapat sem közelíti meg az elvárt szintet, a Memphis már három óriási pofonba is belenézett és a mezőny egyik legrosszabb védekezését adja elő eddig. A Jazz is elmarad a tavalyi formájától, de Hayward legutóbb már mutatott biztató jeleket, és ha Gobert meg tudja fogni a botrányosan játszó Gasolt és lassítani tudja Randolph-ot, érdekes módon a kinti dobóforma döntheti el a derbit.

Sacramento Kings – Golden State Warriors 04:00

A Golden State és Steph Curry eddigi formájára nincsenek szavak, az MVP 35,5 pontot átlagol 57%-os mezőnymutatóval és meccsenként hat triplával, a címvédő pedig hatszor dobta szét eddig aktuális ellenfelét. A Kingsnek kijut a jóból, tegnap a 43 pontos James Harden intézte el őket, most pedig a GSW-t kellene megfogniuk, méghozzá újfent Cousins nélkül – bár a támadójátékuk többé-kevésbé elbírja a center hiányát, érdekes módon védekezésben vannak inkább gondjaik. Most már Cauley-Stein játéka is kérdéses, viszont Seth Curry karriercsúcsot jelentő nyolc pontot dobott a Houstonnak, valószínűleg ezúttal is pályára lép majd és összecsaphat bátyjával.

Los Angeles Clippers – Houston Rockets 04:30

A játéknap rangadója természetesen ez a találkozó, a két csapat kifejezetten utálja egymást (a Clipperst manapság elég sokan…), ráadásul a tavalyi playoff-párharc sem tett jót a hazaiaknak – 3-1-ről kaptak ki Hardenéktől. A Rockets sztárja belendült, tegnap 43 pontot rámolt be és az utóbbi három meccsen 36 egységet átlagol, márpedig a Clippersnek is őt kell megfogni majd, ezt a feladatot pedig valószínűleg Stephenson kapja meg első körben – ezen felül a Lawson-Paul és a Jordan-Howard párharc is érdekesnek ígérkezik. Kulcsfontosságú lehet majd Blake Griffin játéka, hiszen idén egyértelműen az erőcsatár a LAC vezére, míg a túloldalon mostanság Ariza játszott négyest, Thornton pedig hármast – ebben a szerkezetben elég nagy mismatch alakulhat ki ezen a poszton.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus