A Clippers hozta az elsőt a Spurs ellen!

Paulék mindenben jobbak voltak Duncanéknél - borzasztóan dobott a Portland Memphisben - Irving jól debütált - nem nyert simán a Hawks

Chris Paulék a játék minden elemében felülmúlták a címvédő San Antoniót, így simán nyerték a párharc első mérkőzését az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásának második játéknapján. A Memphis lemosta a borzalmasan dobó Portlandet, a Cavs triója gond nélkül túldobta a Bostont, az Atlanta pedig idén ötödször is legyőzte a Brooklynt – viszont ez volt a legkevésbé sima találkozó ezen a játéknapon. Íme a részletek!

A játéknap legfontosabb jeleneteit összegyűjtöttük videós rovatunkban!

Cleveland Cavaliers (2.) – Boston Celtics (7.) 113-100

Nem illetődtek meg Irvingék. A Cavs nagy triójából Irving és Love is első playoff-meccsét játszotta, de ez egyáltalán nem látszott rajtuk: az irányító azonnal 30 ponttal, közte öt triplával jelentkezett, Love pedig 19 pontos, 13 lepattanós dupla-duplát szállított. A gárda tartását a sokoldalúan játszó James adta meg, és bár a mezőnymutatójuk nem volt az igazi, 13 hármassal és 15 támadópattanóval kompenzálták ezt – nem tudott velük mit kezdeni a Boston. James közben megelőzte Michael Jordant a rájátszásban kiosztott gólpasszok listáján…

Védekezésben több kell. Elsőre nem játszott rosszul a Celtics, az első negyedet négy ponttal meg is tudta nyerni, de ezt követően 13 labdát adtak el Thomasék, ami nem fért bele – a „sokfejű” Cavs ellen ráadásul védekezésben és főleg a palánk alatt is tehetetlennek bizonyultak. A harmadik negyedben elérte a különbség a húsz pontot, eddigre már Olynyk is elfogyott, csak Thomas (22 pont, 10 gólpassz) próbálta húzni a gárdát – persze az is igaz, hogy a túloldalon Jamesnek egymagában több playoff-meccse van, mint a teljes Celtics-keretnek. Az ismerkedésen túl vannak a felek, látszik, hogy hol kell javulni, de az azért meglepetés lenne, ha a Boston mérkőzést tudna nyerni ebben a csarnokban.

A párharc állása: 1-0 a Cavaliers javára.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 30/15, James 20/3, Love 19/6
A Celtics legjobb dobói: Thomas 22/6, Turner 12/3, Olynyk 12/6

Atlanta Hawks (1.) – Brooklyn Nets (8.) 99-92

Nem tudta befejezni a Hawks. A keleti első kiemelt méltó módon indította a mérkőzést, agresszív védekezés mellett pontosan és látványosan járatta a labdát, így az első negyedet rögtön 12 ponttal tudta megnyerni. Ezt azonban a nagyszünet után elkezdték ledolgozni Deron Williamsék és egészen három egységre zárkóztak fel, majd bár a 21 pontos Kyle Korver vezérletével újra megléptek a hazaiak, nem tudták végleg lezárni a találkozót – az utolsó percek is szorosan alakultak. A győzelmet mindenesetre kipipálhatta Budenholzer csapata, de a tréner nem lehet maradéktalanul elégedett, főleg úgy, hogy Al Horford ujja megsérült – ráadásul Paul Millsap még finoman szólva sem találta a ritmust…

A palánk alatt lehet keresnivalója a Brooklynnak. Millsapet még 2/11-es mezőnymutatón tartották a vendégek és a festékben 54-42-re nyerni is tudtak – bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Hawks mindent megtett, hogy a Nets centerei ne kapjanak labdát. Brook Lopez összesen hét dobást vállalt, Plumlee egyet sem, viszont így is kellő nyomást helyeztek az Atlantára belül – a gond inkább az 5/20-as triplamutató volt, Joe Johnson 0/6-tal zárt kintről, pedig ha az üres hármasokat behajigálják, okozhatnak még meglepetést.

A párharc állása: 1-0 a Hawks javára. 

A Hawks legjobb dobói: Korver 21/15, Teague 17/3, Carroll 17/6
A Nets legjobb dobói: Johnson 17, Lopez 17, Young 15

Memphis Grizzlies (5.) – Portland Trail Blazers (4.) 100-86

Lillard nélkül nem megy. A Portland irányítója borzalmasan szenvedett ezen az estén, még a könnyű dobásokat is elrontotta, végül 5/21-es mezőnymutatóval (0/6 tripla) zárt – volt olyan hármasa, ami még a gyűrűt sem érte el. Ez nem csak őt, de csapatát is frusztrálttá tette, sokszor teljesen szervezetlennek tűnt a Blazers és borzasztó játékokat produkáltak, szinte meg sem tudták nehezíteni a Memphis dolgát. Aldridge 34 dobást vállalt (13-at értékesített mindössze), kicsit úgy tűnt, hogy a vendégeknek fogalmuk sincs arról, hogy mit és hogyan is kellene játszani – a 33%-os mezőnymutató sokat elárul…

Udrih volt a nyerőember. Mike Conley még mindig nem jött rendbe és bár játszott 24 percet (sőt, 16 pontot be is szórt ez alatt), érthető módon nem terhelték túl a hazaiak. Cseréje, Beno Udrih azonban parádézott, 20 pontja mellé hét lepattanót és hét gólpasszt szállított a padról beszállva, valósággal ficánkolt a szenvedő Blazers ellen – vezérletével tükörsimán hozta az első mérkőzést a Grizzlies.

A párharc állása: 1-0 a Grizzlies javára.

A Grizzlies legjobb dobói: Udrih 20/3, Randolph 16, Conley 16
A Trail Blazers legjobb dobói: Aldridge 32, Batum 15/9, Lillard 14

Los Angeles Clippers (3.) – San Antonio Spurs (6.) 107-92

Éhesebb volt a Clippers. A hazaiakat láthatóan nagyon motiválta, hogy már az első körben a bajnok az ellenfél és már a találkozó elejétől kezdve óriási intenzitással kosaraztak. Az első negyedet 12 ponttal nyerte Doc Rivers csapata és bár a nagyszünet előtt zárkózott a Spurs (hack-a-Jordan…), a harmadik negyedben ismét megléptek Paulék – 18 pontos fórt építettek ki. Innen már nem volt visszaút a címvédő számára, a zseniálisan játszó Griffin (26 pont, 12 pattanó, 6 gólpassz, 3 labdaszerzés, 3 blokk) mellett a 65%-kal 32 pontot dobó Paul is tarthatatlannak bizonyult, a Clippers pedig hozni tudta a lélektanilag nagyon fontos első mérkőzést.

Minden szinten több kell a Spurstől. Kissé enerváltnak tűnt a bajnok, Kawhi Leonardon kívül nem igazán akadt jól teljesítő játékos náluk, Green és Ginobili csak szenvedett a dobásokkal (bár utóbbi legalább szervezte a játékot), Parker bokája megsérült és nem sokat tudott hozzátenni, Diaw pedig minden elrontott, amit el lehetett. 36%-os mezőnymutatóval nyilvánvalóan nem lehet mérkőzést nyerni, de emellé védekezésben sem tudtak mit kezdeni, sokszor egy-egyben verték meg őket a Clippers sztárjai – a hazaiak 51%-kal tüzeltek mezőnyből. A kaliforniaiaknál egyébként Crawford is összekapta magát, a visszatérése óta borzalmasan játszó dobóhátvéd mindössze tíz dobásból jutott el 17 pontig.

A párharc állása: 1-0 a Clippers javára. 

A Clippers legjobb dobói: Paul 32/9, Griffin 26, Crawford 17/9
A Spurs legjobb dobói: Leonard 18/3, Duncan 11, Belinelli 11/9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus