A Clippers jutott tovább, kiesett a Spurs!

Elképesztő mérkőzéssel zárult a rájátszás első köre, melynek végén Chris Paul kosara döntött - a címvédő Spursnek véget ért az idény.

A zseniális szériához illő hetedik mérkőzésen dőlt el a Clippers és a Spurs sorsa az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában, a végén Chris Paul klasszisa döntött, így a hazaiak jutottak tovább – a címvédő San Antonio már az első körben búcsúzni kényszerült. Íme a részletek!

Amiről a Festékben beszélnek: Chris Paul, a hős

Los Angeles Clippers – San Antonio Spurs 111-109

Chris Paul nyerte meg. A találkozó méltó volt a parádés széria hetedik összecsapásához, végig szorosan alakult, nem volt igazán szép játék, de minden klasszis hozzátette a magáét. A legnehezebb helyzetben Paul volt, aki az első negyed végén combhajlító-sérülést szenvedett, de bár jó hét játékpercet kihagyott, utána végigjátszotta a találkozót ezzel együtt is. Az utolsó negyedben is nagy dobás nagy dobást követett, fej-fej mellett haladtak a felek, a Spursnél Duncan, Leonard és Ginobili is betalált, a hazaiaknál Barnes emelt be egy triplát. 13 mp-cel a vége előtt Paul harcolt ki faultot és értékesített két büntetőt, de öt mp-cel később Tim Duncan is hasonlóval válaszolt. 109-109-nél indult a Clippers utolsó támadása, Paul pedig egy óriási kettest süllyesztett el – a betörését jól levédekezte Green, a visszalépős cselre érkezett blokkolni Duncan, de az irányító fel tudta tenni, ezzel elképesztő szériát nyert meg csapatának.

Kiesett a bajnok. A címvédő már az első körben kiesett, ez eddig csupán öt alkalommal fordult elő az NBA történetében – ez a Spursnél felveti a kérdést, hogy jövőre hogyan tovább. Egészen elképesztő párharcot láthattunk, itt a hetedik meccsen is jól játszott mindkét csapat, a Clippers 52%-os triplamutatója parádés (Paul 5/6, Redick 4/7), de a Spurs is 40%-kal tüzelt kintről. A döntő ütközetre Tony Parker is összeszorította a fogát és mindent megtett, húsz pontig jutott, de rajta és a 27 pontos, 11 lepattanós Duncanen kívül nem tudott más igazán extrát nyújtani. Érdekesség, hogy ezen a találkozón a bajnok meg tudta nyerni a lepattanózást és 50-36-ra győzött a festékből, mégsem volt elég – illetve szintén kiemelendő Blake Griffin játéka, aki 24 ponttal, 13 lepattanóval és 10 gólpasszal húzta övéit. A Clippers készülhet a Houstonra, de egyrészt sokkal fáradtabbak most Doc Rivers játékosai, mint Hardenék, másrészt kérdés, hogy Paul sérülése mennyire komoly, harmadrészt pedig a Rocketsnél van a hazai pálya előnye…

A mérkőzés és a széria további elemzését Playoff-percek c. rovatunkban olvashatjátok majd!

A párharc végeredménye: 4-3 a Clippers javára

A Clippers legjobb dobói: Paul 27/15, Griffin 24, Barnes 17/9
A Spurs legjobb dobói: Duncan 27, Parker 20, Green 16/9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus