A Clippers meg tudja állítani az Indianát?

A 20. győzelemre hajt Charlotte-ban a GSW - Atlantába látogat a Toronto - védelmek csatája San Antonióban - New Yorkban duplázna a Philly

 

Charlotte Hornets – Golden State Warriors 01:00

A Charlotte az utóbbi tíz meccséből hetet megnyert, saját pályáján 8-2-re áll, és amellett, hogy a támadójátékukra eddig sem lehetett panasz, az utóbbi négy találkozón 93 pont alatt tartották ellenfeleiket. Ez nem lesz egyszerű a 115 egységet átlagoló Golden State ellen, ráadásul a címvédő idén továbbra is veretlen, és bár a Jazz ellen megszenvedett két napja (és idegenbeli túrán van), természetesen bárhol esélyesnek számít. Steph Curry számára pláne különleges lehet ez a meccs, hiszen Charlotte a szülővárosa, de legutóbbi látogatásánál 1/10-es triplamutatót szenvedett össze. A hazaiaknál Al Jefferson, a vendégeknél Harrison Barnes fontos hiányzó, de a Hornetsnél Jeremy Lin játéka is kérdéses bokasérülése miatt.

Washington Wizards – Los Angeles Lakers 01:00

A Wizards az utóbbi időben nyújtott gyenge játéka után tegnap Clevelandben villant meg, John Wall szezoncsúcsával lenyomták LeBron Jameséket, és különösen védekezésben voltak nagyon meggyőzőek. Ezek után otthon a Lakers ellen újra elérheti a csapat az 50%-ot, és nagy blama lenne, ha ezt nem tenné meg, miután a vendégek tegnap még a Philadelphiától is ki tudtak kapni – méghozzá simán. Az arany-liláknál minden Kobe Bryantről szól, de a klublegenda egészen vállalhatatlanul játszik továbbra is, a tegnapi 26 mezőnykísérletére már a jelzők is elfogytak – amíg ő így folytatja, addig minimális esélye sincs csapatának a sikerre.

Detroit Pistons – Phoenix Suns 01:30

Egyik csapat sincs igazán jó formában, a Suns back-to-back vereségből érkezik, és Tyson Chandler hiánya továbbra is érződik a gárda játékán – a Brooklyn is uralkodott a festékben, ezek után nem kérdéses, hogy Andre Drummond milyen estét produkál majd ellenük. A két Morris találkozása mindig érdekes, november hatodikán Marcus és a Pistons nyert, ráadásul Markieff amúgy is nagyon gyenge formában van. A hazaiak támadójátéka azért közel sem nevezhető ideálisnak, ebben nagy különbség van a felek között, de ezt a palánk alatt könnyedén ellensúlyozhatja a Detroit – ráadásul védekezésben stabilabbak, mint az utóbbi nyolc meccsből hatot elveszítő Suns.

New York Knicks – Philadelphia 76ers 01:30

A Sixers végre megszerezte első győzelmét, méghozzá úgy, hogy Jahlil Okafor fele annyi labdát kapott, mint korábban – persze ehhez a sikerhez azért nagyban kellett Kobe Bryant és a Lakers vergődése is. Okafor most Kristaps Porzingisszel találkozhat a palánk alatt, és kérdés, hogy a vendégek maradnak-e a small-ballnál (Noel a padról jött), vagy újra egymás mellé rakják két minőségi magasemberüket – az utóbbi meccseken egyértelműen a small-ball működött jobban. Itt érdemes kiemelni Robert Covingtont, aki ez elmúlt hat találkozón 19 pontot átlagol 45%-os triplamutatóval, ő most valószínűleg Carmelo Anthony-val fog a legtöbbet találkozni. Melo legutóbb pihent a Rockets ellen, akkor Afflalo 31 pontos szezoncsúccsal igyekezett pótolni, és most sem kérdés, hogy sokkal jobb csapat a New York.

Atlanta Hawks – Toronto Raptors 02:00

Az Atlantánál idén nagy különbség van hazai és idegenbeli meccs között, saját pályájukon a liga egyik legjobbjai továbbra is – legutóbb remek játékkal verték meg az OKC-t is, ez nem túl jó jel a Torontóra nézve. A vendégek legutóbb kikaptak a Phoenixtől és megszakadt a győzelmi sorozatuk, ráadásul Kyle Lowry hagyományosan szenved Atlantában, és bár Valanciunast eddig jól pótolják a Raptorsnál, kérdés, hogy a bombaformában lévő Millsappel és Horforddal mihez kezdenek majd. Jeff Teague szintén belendült, visszatért és jó formában van már Bazemore, Sefolosha is egyre inkább megtalálja a helyét – persze a meccsnek külön pikantériát ad a tavaly Atlantában még remeklő, idén már a Torontónál játszó DeMarre Carroll visszatérése.

Chicago Bulls – Denver Nuggets 02:00

Ugyan a Chicago támadójátéka továbbra is nagyon messze van a jótól, a gárda legutóbb nagy fegyvertényt hajtott végre, amikor megverte a San Antoniót – védekezésben meglepően jól teljesít a csapat, ez pedig egyelőre ellensúlyoz mindent. Hazai pályán egyetlen meccset veszítettek csak el Butlerék, és nagy blama lenne, ha pont a sorozatban hét vereségnél járó Denver ellen következne be a második. Gallinariék borzasztó formában játszanak, kis túlzással még a Philly-nél is harmatosabban adják elő magukat az utóbbi találkozókon, a támadójátékuk gyakorlatilag nem NBA-szintű, és érdekesség, hogy a liga leggyengébbjei, már ami a második félidőket illeti. Ezek után óriási meglepetés lenne, ha nem nyernének tükörsimán Pau Gasolék…

Houston Rockets – New Orleans Pelicans 02:00

A Houston egyelőre nem találja a kiutat a gödörből, a védekezésük továbbra is borzalmas, és bár hasonló gondokkal küzd a New Orleans is, náluk most bekövetkezhet némi javulás – tegnap remek formában visszatért Tyreke Evans és Norris Cole is, és bár átlagban továbbra is 110 pont körül kapnak, legalább látszik, hogy mi indíthatja el a változást. Alighanem látványos és pontgazdag meccset látunk majd, mindkét félnek borzasztóan kellene a győzelem, és az fogja ezt elérni, aki hátul megtalálja a megoldást – jó példa erre, hogy hiába átlagol 34 pontot Harden az utóbbi négy meccsen, ha az ellenfél 53%-kal dob, és csak 1-3 a mérleg…

San Antonio Spurs – Milwaukee Bucks 02:30

A jó védekezésért rajongók számára igazi csemegének ígérkezik ez a mérkőzés, hiszen a liga legjobb védelmével bíró Spurs az utóbbi meccseken nagyon összeálló Milwaukee-t fogadja. A San Antonio otthon még 100%-os, és bár legutóbb kikapott Chicagóban, ott sem a túl sok kapott pont volt a probléma, sokkal inkább a kevés labdajáratás és a kissé tanácstalan támadójáték. A kezdőcsapatban történt változások után két nagyon impresszív védekezést mutatott be a Bucks is, de elöl szintén kissé rendszertelen még a történet, ahogy a San Antoniónál Duncan és Ginobili tűnt el teljesen, úgy Jason Kidd csapatában Antetokounmpónak és Monroe-nak is volt nagyon gyenge mérkőzése. Alapvetően persze jobb csapatot alkotnak Leonardék, és ha nem tud elöl javulni a vendég együttes, akkor nem valószínű, hogy reális esélye lesz a győzelemre.

Los Angeles Clippers – Indiana Pacers 04:30

Mindkét oldalon van egy-egy óriási formában lévő játékos, Paul George nem véletlenül lett a Hét Játékosa keleten, Blake Griffin pedig továbbra is a liga legszűkebb elitjébe tartozik – ráadásul könnyen lehet, hogy ők sokat fognak farkasszemet nézni egymással a pályán. A két csapat között persze van különbség, az Indiana már keleti második és az utóbbi 13 meccséből 11-et megnyert, és bár a Clippers is sorozatban három sikerrel indult el felfelé, egyelőre nem állt össze a játék. További gond számukra, hogy Chris Paul bordasérülése miatt kérdéses, hogy tudja-e vállalni a játékot, ami nagy érvágás lenne – Griffinen kívül csak Paul tudott eddig viszonylag stabilan jól játszani. Érdekesség: a Pacers az utóbbi öt meccsét átlagosan 19 ponttal nyerte meg, 114 pontot dobva és 46%-os triplamutatóval…

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus