A Clippers Miamiban nyert, a Kings a Bullst is elkapta

Paulék egy negyed alatt elintézték a Wade-et nélkülöző Heatet, Cousinsék felőrölték a Rose-t és Gasolt hiányoló Bullst

Ma csak két mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban: a Los Angeles Clippers már az első negyedben megnyerte a meccset Miamiban a Wade-et nélkülöző Heat ellen, a Sacramento pedig a Rose és Gasol nélkül kiálló Chicagót intézte el parázs meccsen, hazai pályán. Íme a részletek!

A játéknap legfontosabb jeleneteit bemutató videós cikkünket itt érhetitek el!

Miami Heat – Los Angeles Clippers 93-110

Az első pillanatokban eldőlt. Az első támadást kivédekezte a Heat, de onnantól kezdve zsinórban tizenegy labdabirtoklását pontra váltotta a Clippers, egyszerűen tarthatatlanok voltak és már az első negyedben 39 pontot rámoltak be – a Miami viszont képtelen volt betalálni stabilan (kintről 0/11-gyel kezdtek), így már tizenkét perc után huszonnégy ponttal (39-15) vezettek Paulék.

Most nem kellett a kispad. Jamal Crawford a 22 pontos estéje után mindössze öt egységig jutott, de a LAC kezdőötöse megoldotta a feladatot. Paul 26 ponttal és 12 gólpasszal, Jordan 12 ponttal (rontott dobás nélkül!) és 11 lepattanóval dupla-duplázott, de Blake Griffin is berámolt 26 egységet – az első ötös 87 pontot szórt 65%-os mezőnymutatóval.

Bosh egyedül maradt a Heatnél. Wade ezt a meccset is kihagyta és nagyon hiányzott is, nélküle 1-3-ra áll a Miami idén. Chris Bosh azért eljutott 28 pontig 17 dobásból, de most nem jött a Chalmers-extra, nem jött Dengtől sem érdemi segítség, egyedül Shabazz Napier karriercsúcsot jelentő 17 pontja dicsérhető még. A hazaiak mindössze 11 gólpasszt osztottak szét (a Clippers 31-et, Paul egymaga 12-t) és védekezésben sem tudtak mit kezdeni a festékben, 44-26-ra nyert innen a vendégcsapat.

Régen látott mélységben a Miami. 2011 eleje óta nem kaptak ki otthon zsinórban háromszor, ez most megtörtént, méghozzá nem is nagyon nehezítették meg ellenfeleik dolgát. Ugyanakkor ez mindössze a negyedik alkalom volt a franchise történetében, hogy minimum 24 ponttal égjenek már az első negyed végén.

A Heat legjobb dobói: Bosh 28/3, Napier 17/6, Deng 13, Chalmers 13/3
A Clippers legjobb dobói: Griffin 26/3, Paul 26/9, Redick 14/12

Sacramento Kings – Chicago Bulls 103-88

Collison volt a mérleg nyelve. Bár az is sokat számított, hogy Gay tudta vállalni a játékot, ezek után az már nem volt meglepő, hogy lejátszott Dunleavy-t és 20 pontot szerzett rendkívül hatékonyan – arra viszont talán senki nem számított, hogy a Kings irányítója ilyen meccset hoz. 17 pontot rámolt be 50%-kal, sok betöréssel, agresszíven játszva, ráadásul 12 gólpasszt is kiosztott – abszolút labdadomináns egyesként vezette győzelemre csapatát. Emellett a hat lepattanó is szép, ugyanakkor Hinrich nem tudott érvényesülni vele szemben, 3/11-es mezőnymutatót és 9 pontot tudott hozzátenni.

Noah faultgondja döntő volt. A Bulls centere igyekezett lassítani Cousinst, ami némileg sikerült is, de a harmadik negyed végén le kellett ülnie ötödik személyije miatt. Itt meglépett a Sacramento (bár először a második negyedben elléptek már) és kétszámjegyű előnyét megőrizte a végéig, bár Cousinsnak is le kellett ülnie ötödik faultja miatt a hajrában, a rendkívül frusztrált (két technikai, kapkodó, ideges játék) Chicago már nem tudott faragni a hátrányából.

Belül nem tudott védekezni a Bulls. A Sacramento mindössze hat triplát emelt rá, Collison vezérletével döntően a festékben jártak, Noah-t lefoglalta Cousins (aki egyébként így is 22 pontig és 14 pattanóig jutott), így szabaddá vált a bejárás. Középtávolikból, büntetőkből is eredményesek voltak a hazaiak és végül 50% felett zártak mezőnyből – jó tíz százalékkal dolgoztak hatékonyabban, mint a vendégek.

A Kings legjobb dobói: Cousins 22, Gay 20/3, Collison 17
A Bulls legjobb dobói: Butler 23, Gibson 12, Dunleavy 12/6, Brooks 12/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus